Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28037
De la 07 Ianuarie 2003
111098622

Fiscul ţine la secret prejudiciul creat statului de către deputatul Şoptică

  • Ioan Rotundu
  • 14 November 2021, 18:33
Primind la redacţie mai multe informaţii cum că de la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Serviciul Judeţean de Administrare Fiscală Botoşani nu s-ar fi declarat instanţei de judecată, în dosarul de insolvenţă nr. 1115/40/2010 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, întreg prejudiciul creat de către firma General Topcom SRL Cătămărăşti Deal – Botoşani administrată de către Costel Şoptică, deputat şi preşedinte al PNL Botoşani, am încercat să aflu care ar fi adevărul.
M-am adresat AJFP Botoşani cu o solicitare formulată în baza prevederilor Legii 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public şi am cerut să mi se comunice cu ce sume s-a constituit , ca fiind păgubit bugetul de stat, Agenţia în dosarul menţionat. Mi s-a răspuns c㠄Solicitarea dumneavoastră a fost înregistrată la A.J.F. P. Botoşani sub numărul BTG_DEX_4207/03.09.2021.”
Răspunsul l-am primit, pe mail, la data de 9.09.2021, unul birocratic, cum de altfel mă aşteptam, un răspuns în dispreţul cetăţeanului contribuabil şi sfidător la adresa presei, un răspuns contrar prevederilor Legii 644/2001, un răspuns din care citez:
„Totodată, potrivit aceluiasi articol, organul fiscal poate transmite informațiile pe care le deține autorităților publice, în scopul îndeplinirii obligațiilor prevăzute de lege , autorităților juridice, precum şi oricărui solicitant, cu consimţământul expres şi neechivoc al contribuabilului/plătitorului despre care au fost solicitate informaţii.
Precizăm că informaţii de natura celor solicitate sunt publicate în Buletinul Procedurilor de insolvenţă, publicaţie editată de către Oficiul Naţional al Registrului Comertului, care conţine inregistrările tuturor procedurilor de insolvenţă in care este implicată o firmă ce a declarat insolvabilitatea sau căreia i s-a deschis procedura insolvenţei la cererea creditorilor.
Menţionăm, de asemeni, că, în temeiul art. 162 din Legea nr 207- privind Codul de procedură fiscală, lista debitorilor persoane juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii sunt publicate, în condiţiile stipulate prin actele normative date în aplicarea acestui articol, pe pagina de internet proprie a ANAF.”

Aşadar, cetăţeanul contribuabil poate afla ce datorii are către bugetul de stat un politician ales al său numai dacă politicianul îşi dă acceptul. O tâmpenie birocratică demnă de funcţionarii din cadrul administraţiei publice a statului.
Procesul de insolvenţă este unul public şi sumele cu care Fiscul s-a constituit parte în proces sunt de asemenea publice. De ce le-a secretizat conducerea AJFP Botoşani? Din servilism politic, de teama de a nu-şi pierde funcţia cei aflaţi la conducerea instituţiei. Pe site-ul ANAF, firma lui Şoptică apare cu datorii în sumă de 13.924.760 lei la 31 decembrie 2020, dar nu se detaliază suma pe categorii de datorii, respectiv bugetul de stat şi alte persoane juridice şi fizice.
De vreme ce posed o diplomă care atestă că am absolvit un curs postuniversitar privind relaţia dintre presă şi administraţia statului cu privire la modul de aplicare a prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, nu cred că vreun funcţionar din cadrul AJFP Botoşani este în măsură să-mi dea lecţii în acest domeniu, Eu lui, da!
Nu m-am lăsat păgubaş şi am cerut aceleaşi informaţii de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi - director general Paul Ciobanu – primind ca răspuns următoarea precizare:
! Solicitarea dumneavoastră a fost preluată în cadrul Registraturii Generale cu numărul ISR_REG / 18.963 / 23.09.2021 și în Registrul pentru înregistrarea solicitărilor și răspunsurilor privind accesul la informațiile de interes public cu numărul ISR_CRP / 14.023 / 24.09.2021.
Lucrarea va primi răspuns în termenul legal extins, conform art. 7, alin. 1 din Legea nr. 544 / 2001, întrucât informațiile solicitate presupun un volum sporit de analiză.”
Acum aştept primirea răspunsului.
În aşteptarea acestui răspuns oficial, care poate confirma sau infirma oarece matrapazlâcuri din interiorul SJAF Botoşani legate de firma lui Costel Şoptică, am urmărit derularea procesului.
S-au împlinit 10 nani de când se derulează acest proces care nu dă semne că s-ar apropia de sfârşit, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 13.01.2022.
Zi cu ghinion, dar încă nu ştim pentru cine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 21.11.2021
Bancul săptămânii: Mesaj sexual codificat
Drogatul angajat al Primăriei Băluşeni să gestioneze fondurile europene a fost condamnat
Catrenul săptămânii
Ioan Rotundu
Sictirită la Garda de Mediu pentru că a venit cu o reclamaţie
Ioan Rotundu
Begocierile dintre PSD şi PNL
De ce se încaieră PSD cu PNL de la SIIJ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă