Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7748 lei
1 USD = 4.4026 lei


Număr accesări
Astăzi:
11968
De la 07 Ianuarie 2003
73810271

Fiul judecatorului Moldovan care a fugit de procurorii DNA

  • El a fost consilier al unui secretar de stat in Ministerul Economiei
  • 20 May 2014, 23:00
Fiul lui Mircea Moldovan, unul dintre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti acuzati de luare de mita de catre DNA, are o avere impresionata la cei 29 de ani ai sai, potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro. Conform declaratiilor de avere depuse in urma angajarii sale in 2013 pe functia de consilier al unui secretar de stat din Ministerul Economiei-Departamentul pentru Energie, Mircea Constantin Moldovan, fiul judecatorului Moldovan, detine mai multe terenuri, case si autoturisme. Anii achizitionarii acestor bunuri sunt incerti, deoarece datele din cele doua declaratii de avere ale sale difera foarte mult.
In prima declaratie de avere, datata 19 februarie 2013, Moldovan fiul a trecut ca detine cinci terenuri intravilane in Beica de Jos, Solovastru si Reghin, judetul Mures, si in Cernica, Ilfov, si unul extravilan in Beica de Jos, Mures. Patru dintre terenurile intravilane si cel extravilan au fost dobandite, potrivit declaratiei de avere, in 2008 prin contracte de vanzare-cumparare. Un alt teren, intravilan, cel din Reghin, a fost achizitionat in 2007.
In aceeasi declaratie de avere, se arata ca in 2008 a achizitionar si doua case de locuit in Beica de Jos si un apartament in Reghin. Autorismele, un Audi A6, un Nissan Patrol si un Mercedes Benz, ar fi fost achizitionate, potrivit primei declaratii de avere, in 2005, 2004, respectiv 2007.
In cea de-a doua declaratie de avere, completata 8 luni mai tarziu, in septembrie 2013, Moldovan junior a trecut ca detine un teren in intravilan in Cernica-Ilfov, cumparat in 2008, si trei in extravilan in Mures, cumparate in 2007, 2009 si 2010. Practic, anii achizitionarii acestor terenuri, categoriile si numarul lor difera mult de ce se regaseste in prima declaratie de avere.
La fel si in cazul caselor. In a doua declaratie de avere a trecut ca detine doua case de locuit achizitionate in 2010, nu in 2008 ca in prima declaratie, si un apartament cumparat in 2008, toate in judetul Mures.
Cifre diferite sunt trecut si in cazul autoturismelor. Audi ar fi fost cumparat in 2006, nu in 2005, Nissan tot in 2006, nu in 2004, iar Mercedes in 2007, la fel ca in prima declaratie. Singurele date care coincid sunt cele referitoare la veniturile obtinute in anul anterior. In ambele declaratii de avere este trecut ca a obtinut venituri de 51.000 lei ca angajat la SC ALL Green SRL.
De mentionat ca in 2004, Mircea Constantin Moldovan avea doar 19 ani, iar in 2008 avea 24 de ani. Bunurile au fost achizitionate chiar inainte de 2008 cand a intrat in afaceri infiintand firma Maris Group Construct SRL, o firma care figureaza in datele de la Ministerul Finantelor fara cifra de afaceri pana in 2011. In 2011, a avut o cifra de afaceri de 176.458 lei si pierderi de 529 lei, iar in 2012 o cifra de afaceri de 21.061 lei si pierderi de 100.676 lei.
Potrivit contului sau de pe Facebook, a studiat la Universitatea Romano-Americana, promotia 2007.
Secretarul de stat Mihai Albulescu: Domnul Moldovan a contribuit la furnizarea unor puncte de vedere juridice legate de Nabucco
Mircea Constantin Moldovan a fost numit la inceputul lui 2013 consilier al secretarului de stat Mihai Albulescu. Potrivit informatiilor detinute de HotNews.ro, Moldovan figura inclusiv astazi, 20 mai, ca detinand functia de consilier. Albulescu sustine, in schimb, ca Moldovan nu mai este consilier de cateva zile. "Domnul Mircea Moldovan a fost angajat cu norma redusa, de doua ore, in functia de consilier personal la cabinetul meu. Colaborarea s-a incheiat la inceputul lunii mai 2014. Dupa cum este cunoscut, secretarii de stat pot angaja, pe perioada determinata, in functie de necesitati, personal
contractual la cabinetele proprii. Pe perioada activitatii, domnul Moldovan a contribuit la furnizarea unor puncte de vedere juridice, cu privire la legislatia internationala
incidenta proiectului Nabucco, lucrand si la incheierea formalitatilor aferente inchiderii acestui proiect", a declarat Mihai Albulescu pentru HotNews.ro.
Reamintim ca luni patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, printre care si tatal lui Mircea Constantin Moldovan, au fost retinuti, urmand sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestarea preventiva. Mircea Moldovan este un judecator sindic, adica un judecator cu atributii speciale in cadrul procedurilor de faliment si insolventa. De-a lungul timpului, functia exercitata de catre Moldovan l-a pus in centrul unor dosare controversate de insolventa precum Hidroelectrica, Metro sau Rodipet. Concret, ei ar fi cerut si primit bani si bunuri de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, in schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolventa. Sumele de bani primite sunt cuprinse intre 10.000 - 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 - 4.000 lei sau bunuri, spun anchetatorii.
Judecatorul Mircea Moldovan a incercat sa fuga de anchetatori si sarit gardul din spatele curtii sale in curtea unei fabrici.
Cei patru au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.
Si judecatorul Mircea Moldovan detine mai multe proprietati. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, judecatorul Moldovan detine trei terenuri in judetul Mures si doua case de locuit, una in Voluntari.
Judecatorul mai are pe numele sau un autoturism Mercedes si un cont de 48.000 de euro. Magistratul mai are o datorie la o persoana fizica de circa 90.000 de euro. In anul 2012 Moldovan a incasat un salariu de la Tribunalul Bucuresti de peste 96.000 de lei. Agentia de tiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Golani la manastire
Trei medici au emis 1100 retete false, un lant de farmacii le-a decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate
Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti (TB) care au ajuns, luni, la DNA au cerut si primit atat sume de bani - intre 10.000 si 15.000 de lei pe luna
Victor Ponta cere ministrului Justitiei sa sesizeze CSM cu privire la declaratiile lui Traian Basescu despre DNA
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Traian Basescu anctioneaza o noua muinciuna a lui Ponta
Este o obligatie sfinta sa fim alaturi de dvs. si de NATO, asa ca va spun din partea presedintelui: Puteti sa va bazati pe noi!
Stratfor, despre manevrele Ungariei cu Rusia
Ce va face America
Vizita lui Vladimir Putin in Shanghai
China si Rusia nu au cazut de acord in privinta contractului de furnizare de gaze
Mircea Diaconu pune la punct PSD Botoșani! Minciuna a ieșit la iveală!
Florin Ţurcanu spune că social-democraţii deja împart pungi cu alimente
Florin Ţurcanu : „Guvernul va cădea cel târziu după prezidenţiale
Botoşani: Primarul Portariuc i-a interzis viceprimarului Ţurcanu s㠖şi ocupe biroul
Acesta şi-a instalat biroul ăn faţa primăriei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă