Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32822
De la 07 Ianuarie 2003
103135510

Fixul şi memoria scurtă ale primarului Portariuc

  • Ioan Rotundu
  • 25 February 2016, 23:00
Primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc are memoria scurtă şi mai nou manifestă anumite fixuri legate de contracandidaţii săi la funcţia de primar în alegerile din 5 iunie a.c.
Ieri, primarul a declarat că angajaţii societăţii Locativa, societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local Municipal şi nu a primarului, au salarii de 7 – 8 mii lei lunar şi le-a cerut să justifice aceste salarii prin activitate.
În primul rând că societatea fiind subordonată CLM n-are a da socoteală primarului. Dacă primarul este curios să afle ce fac cei de la Locativa, să ceară Comisiei economice din CLM să facă o analiză a activităţii Consiliului de administraţie al societăţii şi va afla cum stau lucrurile.
Apoi, angajaţii Locativa nu-şi iau salariile de la bugetul local, adică din banii botoşănenilor achitaţi sub forma impozitelor şi taxelor. Ei îşi câştigă salariile prestând diverse activităţi în concordanţă cu obiectul lor de activitate. Au activitate - au realizări, au realizări - au încasări, au încasări - au de unde-şi lua salariile pentru că aşa decurg lucrurile într-o societate comercială iar primarul care se poate lăuda că a falimentat vreo două societăţi de acest gen ştie foarte bine aceste principii de organizare şi funcţionare.
Dar Portariuc mizează pe necunoaşterea de către botoşăneni a acestor aspecte şi-i intoxică cu false informaţii cum că la Locativa nu se munceşte dar se ridică salarii enorme de fac bieţii angajaţi hernie de disc.
Declarând că aceşti angajaţi primesc salarii lunare de 7 – 8 mii de lei, Portariuc ne mai arată că are o memorie foarte scurtă. În ziua de 22 ianuarie a.c. s-au dat publicităţii salariile realizate în anul 2015 de către toţi angajaţii societăţilor comerciale aflate în subordinea CLM iar la Locativa conducerea a încasat după cum urmează:
- Cătălin Flutur, director general – 57.163 lei anual – 4.763 lei pe lună
- Carmen Achiţei, director economic – 48.178 lei anual – 4.014 lei pe lună
- Florinel Gornea, director adjunct – 56.618 lei anual – 4.718 lei pe lună

De unde a scos Portariuc salarii de 7 sau 8 mii de lei nu-l mai întrebăm. A minţit ca să dea bine la botoşăneni şi să-l compromită pe Cătălin Flutur ca botoşănenii să nu-l mai viteze primar. Bietul copil imatur în gândire şi vorbe îşi imaginează că botoşănenii sunt nişte copilaşi la care le poate el turna gogoşi electorale.
Sigur el are un fix faţă de Flutur, mai ales de când acesta şi-a anunţat candidatura la Primăria Botoşani. Iar în spaima sa de Flutur, Portariuc comite gafe greu de acceptat că vin din partea celui care vreme de aproape patru ani a condus un municipiu reşedinţă de judeţ.
Portariuc a declarat că va cere prefectului Dan Nechifor să constituie o comisie care să ancheteze cauzele focarului de hepatită B existent în blocurile din Parcul Tineretului locuite de ţigani. Focarul este doar în mintea primarului. Dacă ar fi fost în realitate luau foc cei de la DSP iar Ministerul Sănătăţii îşi trimetea rapid emisarii în control. dar să analizăm şi acest capăt de cerere al său.
O astfel de anchetă intră numai în competenţa Direcţiei Judeţene de Sănătate, mai exact a epidemiologilor specialişti şi nu a angajaţilor Prefecturii Botoşani. Ori de la DSP se ştie că nu este un focar ci nişte cazuri izolate explicabile la mizeria în care trăiesc ţiganii. Problema este însă cu totul alta. Ţiganii au simţit că vin alegerile locale şi au trecut la atac pentru a scoate ceva bani de la candidaţi.
Cu focarul de hepatită B inventat ei cred că-l pot şantaja pe Flutur şi dar şi stoarce bani de la Portariuc. Doar Portariuc a căzut în plasa lor pentru că are impresia că-l poate faulta pe Flutur.
Aşa stând faptele, îi recomand bătrânului Gheorghe Portariuc să-şi ia ţâncul acasă. să-i dea două curele la cur şi să-l pună să înveţe legea administraţiei publice locale. Va rămâne probabil consilier municipal şi măcar de pe această poziţie să aducă cinste familiei că de pe funcţia de primar a făcut-o de râsul curcilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Laura Codruta Kovesi: Valoarea mitei din dosarele de coruptie - 431 milioane euro in 2015,
cat cofinantarea autostrazilor pe trei ani
Ion Iliescu despre redeschiderea dosarelor Revolutiei si Mineriadei:
Nu stiu cui slujeste / Acum, sa stam sa tot plangem mortii ...
Deputatul Nicolae Paun, retinut de DNA
Obligatiuni in euro emise pe piata interna la un cost mediu de 1%. Cererea a depasit oferta de 2,1 ori.
Un porc mort cu numele Angelei Merkel scris pe el, gasit la Leipzig pe locul constructiei unei moschei
Pe 23 aprilie, două titluri de cetățean de onoare vor fi acordate la Darabani
Dacian Ciolos: Guvernul Romaniei intelege ca stabilitatea legislativa si institutionala a fost o premisa majora a succesului DNA
Viktor Orban acuza Germania de un ton abrupt, grosolan si agresiv in criza refugiatilor
Iohannis: Nu putem permite ca persoane care s-au imbogatit prin incalcarea legii penale sa se bucure
in continuare de respectivele foloase necuvenite
Ministrul Justitiei anunta ca o va reinvesti pe Kovesi la sefia DNA
Marea Britanie: O cultura de "veneratie" si de "teama" fata de celebritati la BBC a favorizat actele de pedofilie ale lui Jimmy Savile
Horoscopul zilei de 26.02.2016
Bancul zilei: Răzbunarea soţiei
Bancul zilei: Pipote cu sos tomat
Ministrul Justitiei, despre decizia Curtii Constitutionale privind interceptarile:
Inteleg sa promovez o corectare rapida a dispozitiilor din Codul de Procedura
Botoşani: O fărâmitură din mizeria morală şi profesională a familiei baronului Gireadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă