Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23697
De la 07 Ianuarie 2003
118375229

Flămânzi: Flori pentru eroul martir Maria Didiliuc

  • din partea reprezentanţilor locali ai Asociaţiei Revoluţionare „22-25 Decembrie 1989” Botoşani
  • 22 December 2013, 23:00
Duminică 22 decembrie, la orele 11:00, Reprezentanţii Asociaţiei Revoluţionare „22-25 Decembrie 1989” Botoşani, filiala Flămânzi, au depus o coroană de flori la monumentul eroului martir Maria Didiliuc din faţa Primăriei Flămânzi. Au fost de faţă dr. Marius Bogdan, membru în comitetul de conducere a asociaţiei, precum şi câţiva dintre revoluţionarii din Flămânzi atestaţi oficial, între care învăţătorul Mihai Petre şi omul de afaceri Petru Asavei.
„Ca în fiecare an, ziua de 22 Decembrie este pentru noi, cei care-am participat la Revoluţia Română, un moment de neutat, din toate punctele de vedere, dar şi o zi festivă pentru istoria localităţii. Să nu uităm că şi flămânzenii au fost, încă din primele ore ale zile de 22 decembrie, alături de Revoluţia Română. Printre ei s-au aflat atât localnici care şi-au jertfit viaţa în evenimentele de atunci (precum tânăra Maria Didiliuc, împuşcată la Bucureşti), cât şi militari care au făcut parte din completul de judecată de la Târgovişte care i-a condamnat la moarte pe soţii Ceauşescu (precum ofiţerul Matenciuc V. Trifan). Spre deosebire de anul trecut, când coroana depusă a dispărut din faţa Primăriei după nici 24 de ore, sperăm ca în acest an ea să reziste, pe locul în care a fost depusă, mai mult”, ne-a spus dr. Marius Bogdan.
„Ne aşteptam la un gest similar şi din partea autorităţilor locale. Din păcate acest lucru nu s-a mai întâmplat din mandatul fostului primar Constantin Pitorac”, a comentat despre lipsa oricărei iniţiative de acest fel principatul reprezentant local al Asociaţiei Revoluţionare „22-25 Decembrie 1989” Botoşani.
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fericire… spulberată
Gastronomie: Ciorbă de potroace
„Floare de colț” se va deschide lângă Piața Agroalimentară de la mall
„Prima curtezană” a târgului Frumuşica s-a aruncat într-o fântână
Câştigătorii tombolei organizată de ADMIR
Noi schimbări în Codul Fiscal
TVA la încasare devine opţional Legea privind operaţiuni comerciale înregistrate prin mijloace electronice se abrogă Obligaţia colectării TVA la 90 zile de la emiterea facturii pentru facturile neîncasate se abrogă
Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Prognoza meteo pentru luni şi marţi
Liderul de la Sofia avertizează Londra că limitarea accesului imigranţilor la ajutorul de şomaj riscă sa o izoleze
se scrie, în Marea Britanie, istoria devierii spre naţionalism?
Ministerul Sănătăţii introduce listele de aşteptare în spitale
numărul consultaţiilor la specialist va fi strict limitat
Botoşani: O acţiune eşuată. Portariuc jubilează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă