Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11023
De la 07 Ianuarie 2003
122871090

Flămânzi: O nouă ţeapă dată de deputatul liberal Costel Şoptică

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2016, 23:00
Primarul liberal al oraşului Flămânzi, Dan Oloeru (foto 1) condamnat pentru acte de violenţă şi refuzat de judecători să fie reabilitat pe motiv că nu s-a corijat, a încercat în aceste zile să-i păcălească pe consilierii locali să voteze un proiect de hotărâre prin care să-şi acopere una din afacerile sale dubioase făcute cu firma deputatului liberal Costel Şoptică (foto 2).
Iată cum s-au derulat faptele. La Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu” Flămânzi se derulează o investiţie intitulat㠄Reabilitarea, extinderea şi diversificarea funcţională a spaţiului didactic aparţinând Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” din oraşul Flămânzi ca premisă a creşterii actului educaţional”, finanţarea fiind asigurată de către Ministerul Dezvoltării.
Lucrarea este executată de către firma deputatului liberal Costel Şoptică TOP DESIGN SRL Botoşani. Cum a ajuns firma lui Şoptică să execute lucrarea veţi înţelege dacă vă spun că directorul unităţii şcolare era liberala Maria Dariciuc (foto 3) iar beneficiarul lucrării Primăria Flămânzi condusă de liberalul Dan Oloeru. Avem un exemplu clasic de afacere în familia de partid a liberalilor.
Numai că între timp liberala Dariciuc şi-a pierdut funcţia în favoarea profesoarei Augustina Fegher care nu pare a fi dusă de multe ori la biserică, adică nu-i dispusă să participe la afacerile oneroase pe banii publici aşa cum a făcut înaintaşa sa Dariciuc care pentru derularea unor achiziţii publice măsluite a primit şi o amendă de 800 milioane lei vechi despre care am să ofer explicaţii detailate în articolul de faţă.
Un control al celor de la ARD Nord-Est Piatra Neamţ asupra modului în care se derulează investiţia la Grupul Şcolar din Flămânzi a constatat că Primăria a decontat către firma lui Şoptică lucrări neefectuate în sumă de 154.194,12 lei. În asemenea condiţii, cei de la ARD Piatra Neamţ au refuzat decontarea sumei din fondurile Ministerului Dezvoltării, lăsându-l pe primarul primarul Oloeru cu o pagubă la bugetul local care îi poate atrage răspunderea penală dacă la DNA Suceava am avea procurori profesionişti aşa cum sunt pe la alte DNA-uri din ţară. Speriat de consecinţele ce le-ar putea suporta pentru că a dat gaură în bugetul oraşului, primarul Oloeru a încercat să-şi acopere ilegalitatea comisă printr-o manevră cu consilierii locali.
A pus-o pe secretara Primăriei, jurista Mariana Miulescu să întocmească un referat prin care să ceară angajarea unui avocat în vederea recuperării pagubei de la firma lui Şoptică. Adică să mai cheltuiască primăria şi alţi bani cu avocatul în condiţiile în care paguba este certă iar Şoptică trebuie să restituie banii fără alte manevre juridice de tergiversare.
Dar nu restituirea banilor urmăreşte primarul Oloeru, pentru că Şoptică nu ar restitui în veci banii având în vedere că nu i-a păpat singur, ci să se acopere cu hârtii ca să nu-i fie imputată suma la controlul Curţii de Conturi.
Referatul secretarei este înregistrat la Primăria Oraş Flămânzi sub nr. 483/20.07.2016 şi propune primarului iniţierea unui proiect de hotărâre pe care să-l aprobe consilierii locali ca să fie angajat un avocat plătit care să acţioneze în judecată firma lui Şoptică.
Primarul, cu ajutorul secretarei, concepe un proiect de hotărâre pe care a încercat să-l introducă pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local ca să-l aprobe consilierii. Numai că printre consilieri s-au aflat şi minţi luminate care s-au prins ce vrea primarul, aşa că proiectul n-a fost votat. Deocamdată, Oloeru face presiuni asupra liderului local al PSD, medicul veterinar Micuţaru, ca să-i determine pe consilierii PSD să-i voteze proiectul.
Interesant este cum a ajuns primarul Oloeru să plătească firmei lui Şoptică lucrări neefectuate în sumă de peste 1,5 miliarde lei vechi. Dacă informaţiile primite sunt corecte, această plată are menirea să acopere un alt matrapazlâc de care primarul nu-i străin.
Spuneam că fosta directoare a Grupului Şcolar, liberala Maria Dariciuc, a fost amendată cu 800 milioane lei vechi pentru măsluirea unor achiziţii publice. Se pare că Dariciuc l-a şantajat pe Oloeru că dacă nu plăteşte Primăria amenda va începe să divulge public mai multe afaceri oneroase. Oloeru a încercat să facă rost de bani folosindu-se de Şoptică.
Anul trecut, mai exact în 24 noiembrie, am publicat articolul intitulat „Angajaţii firmei deputatului Şoptică au dosit o centrală termică”. Practic, oamenii firmei lui Şoptică au înlocuit la Grupul Şcolar centrala termică cu una nou iar pe cea veche, în perfectă stare de folosinţă, urmau s-o valorifice la o altă lucrare iar banii încasaţi să fie folosiţi la plata amenzii Mariei Dariciuc că, vorba ceea, mână pe mână se spală şi împreună obrajii.
Din nefericire pentru Oloeru, Şoptică şi Dariciuc, noua directoare a Grupului Şcolar, Augustina Fegher, a făcut un scandal care i-a speriat pe Oloeru şi Şoptică iar centrala a fost readusă. Se pare că plata anticipată făcută firmei lui Şoptică, printre altele, avea drept scop şi plata amenzii lui Dariciuc. Ghinionul celor trei a fost controlul neaşteptat de la ADR Piatra neamţ care a descoperit tărăşenia şi a refuzat decontarea sumei de la fondurile Ministerului Dezvoltării.
În momentul de faţă Fegher a imputat amenda de 800 milioane lei vechi Mariei Dariciuc care a contestat imputaţia şi se judecă la Curtea de Apel Suceava dar cu şanse minime de a câştiga procesul. De unde şi încercările disperate ale primarului Oloeru s-o ajute pentru a nu-şi da drumul la gură. Că tare multe ar avea de povestit Dariciuc despre afacerile primarului, unele în combinaţie cu deputatul liberal specializat în evaziune fiscală Costel Şoptică.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.09.2016
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Tariceanu: Domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman.
S-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana
Prognoza meteo pentru weekend
Dacian Ciolos a participat aseara la reuniunea liderilor PPE
Premierul ar fi declarat ca isi doreste ca un guvern liberal sa continue ce a inceput
Parchetul General a deschis un dosar penal de instigare la fals intelectual dupa "autodenuntul" lui Sebastian Ghita
Raluca Pruna: Ministerul Justitiei a platit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecatorilor si grefierilor
Ministerul Educatiei vrea sa le interzica rectorilor sa detina functii politice sau in Parlament.
O masura similara ii va viza si pe directorii din preuniversitar
PSD are o noua gaselnita pentru sifonat banii statului.
Blestemul firmelor de stat
Raluca Pruna: Am vazut in ultimele luni o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi,
acest lucru se explica prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate
Exerciţiu în caz de urgenţă la Botoşani şi Şendriceni
Demagogie şi populism marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog