Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7850
De la 07 Ianuarie 2003
122579789

Flămânzi „portocaliu” de Ziua Internaţională a Tineretului

  • 2 May 2008, 23:00
Vineri 2 mai, chiar de Ziua Internaţională a Tineretului, la Casa de Cultură Flămânzi a avut loc, în faţa unei audienţe entuziasmate de cel puţin 5-6 sute de persoane, o amplă manifestare politică şi culturală „portocalie”, de prezentare a candidaţilor PD-L la Primăria Flămânzi şi la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani. Deşi iniţial evenimentul – care s-a desfăşurat „ca la carte” şi fără nici un fel de incidente – fusese programat pe stadion, în acest scop fiind obţinute aprobările necesare şi fiind chiar construită o scenă acoperită, până la urmă a fost transferat într-un spaţiu mai intim, în cea mai mare sală de spectacole din oraş, din cauza rafalelor primăvăratice de ploaie care au început să cadă asupra localităţii cu două ore înainte de începerea manifestării.
Până la urmă, ideea s-a dovedit salutară şi benefică, dovadă în acest sens fiind numărul mare de flămânzeni prezenţi la eveniment, în afara faptului că, aşa cum a spus-o şi actorul Florin Aioniţoaiei, prezentatorul spectacolului, „s-a dovedit că PD-L-ul aduce ploaie, adică prosperitate”. După aproape două ore de spectacol, în care scena a fost „acaparată” de formaţiile şi soliştii Asociaţiei Cultural Sportive “Trei Generaţii” din Flămânzi, în aplauzele entuziaste ale sălii a început spectacolul extraordinar al Orchestrei de Muzică Populară „Rapsozii Botoşanilor”, dirijate de maestrul Ioan Cobâlă. Momentul electoral mult aşteptat, prezentarea echipei de candidaţi ai PD-L, a urmat unui început de concert foarte bun, în care şi-au demonstrat măiestria interpretul la fluiere şi ocarină Mitică Ştefan, acordeonistul Ioan Olăeru şi solista Petronela Rusu.
„Ne-am săturat să fim oaia neagră a României, cel mai sărac şi mai pricăjit judeţ din ţară! Iar ca să ne aliniem celorlalţi, ne trebuie pe lângă voinţă, şi bani. Iar banii nu pot ajunge în comunitate decât pe bază de proiecte, proiecte făcute de oameni care ştiu cum să le întocmească pentru a obţine finanţarea lor de la Uniunea Europeană. Chiar dacă noi suntem partidul proiectelor, nu trebuie să uităm că nimeni nu va veni de la Bucureşti sau de la Botoşani aici la Flămânzi, să le spună localnicilor ce să facă. De aceea trebuie aleşi în fruntea comunităţii oameni capabili, iar alegerea trebuie să se facă cu mintea, nu cu sufletul”, a spus Florin Aioniţoaiei înainte de a-l chema în faţa sutelor de spectatori pe senatorul Mihai Ţâbuleac, candidatul democraţilor-liberali la conducerea Consiliului Judeţean Botoşani.
După ce i-a invitat în scenă pe colegii săi de partid Rodica Huţuleac, Chiş Alexandru, Cristian Achiţei şi Viorel Alexandru, oameni politici apreciaţi în Botoşani şi în judeţ, au fost prezentaţi candidaţii partidului din localităţile Coşula, Copălău, Prăjeni, Băluşeni şi Prăjeni.
În final „dar nu în cele din urmă”, Mihai Ţâbuleac l-a prezentat audienţei pe omul momentului din oraşul Răscoalei, consilierul Constantin Pitorac, candidatul PD-L la Primăria Flămânzi, primit cu entuziasm de sutele de participanţi la manifestare. În prezentarea făcută cu prilejul noii sale apariţii în faţa flămânzenilor, Mihai Ţâbuleac a specificat: „Sunt singurul senator de Botoşani care nu a fost adus de aiurea. În cei patru ani de legislatură am încercat să fac legi bune, dar când am venit acasă m-am întristat când am văzut sărăcia din curţi şi cutele de îngrijorare de pe faţa dumneavoastră. Ştiu că aici sunt oameni gospodari şi atunci stau şi mă întreb: de ce este atâta sărăcie acolo unde există oameni harnici? Răspunsul e unul singur: pentru că nu au fost aleşi în funcţii administrative oameni capabili să gestioneze banul public în interesul comunităţilor şi nu a lor personal.”
Aşteptată cu nerăbdare de spectatori, care în câteva rânduri şi-au manifestat, uneori zgomotos, alteori optimist, doleanţele sau nemulţumirile, apariţia candidatului PD-L la Primăria Flămânzi, Constantin Pitorac, a fost precedată de prezentarea echipei locale de consilieri. „Sunt 18 ani de când am revenit acasă, 18 ani de când mă mir că aici nu se întâmplă nimic din ceea ce trebuia să se întâmple. A venit vremea să nu mai fiţi păcăliţi. A venit vremea să facem cu adevărat o primărie a cetăţenilor, nu a celor aleşi. De aceea, am alcătuit o echipă de consilieri capabili, de oameni serioşi şi foarte cunoscuţi, care nu au mai făcut politică până acum şi care vor cu adevărat să facă ceva pentru localitate”, a menţionat în cuvântul său Constantin Pitorac. În continuare, au fost prezentate pe scurt fragmente din programul său electoral, cele mai importante fiind: apă potabilă pentru toată lumea şi în toate localităţile, extinderea reţelei de canalizare, circulaţie civilizată prin asfaltarea a 14 kilometri de drumuri interioare şi prin pietruirea tuturor celorlalte uliţe, introducerea gazului metan în locuinţele cetăţenilor, condiţii mai bune şi ajutoare sociale pentru bătrâni, atenţie sporită acordată sistemului sanitar, şcolilor şi culturii, reorganizarea bibliotecii şi a casei de cultură. Referindu-se la activitatea sa de consilier şi de om de afaceri, Constantin Pitorac, în finalul cuvântării sale, a mai spus: „la noi faptele vorbesc. Iar dacă cineva are vreo îndoială sau are ceva de obiectat, ştie că uşa mea este deschisă de la opt dimineaţa până la opt seara. Vă aştept!”. În momentul în care „Rapsozii Botoşanilor” au început să interpreteze imnul PD-L-ului, melodia cantautorului Mircea Rusu, întreaga sală s-a ridicat în picioare şi a început să aplaude. Concomitent, toţi membrii partidului, de la Botoşani şi din localitate, îmbrăcaţi în veste portocalii, au inundat sala, împărţind spectatorilor pliante şi suveniruri electorale. În timp ce pe scenă spectacolul „Rapsozilor” a continuat, pe holul Casei de Cultură senatorul Mihai Ţâbuleac, consilierul Constantin Pitorac şi mulţi dintre cei trecuţi pe lista de consilieri, s-au întreţinut cu localnicii, au răspuns întrebărilor, criticilor şi strângerilor de mână ale acestora. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Năstase a supervizat candidaţii social-democraţi botoşăneni
Ori Codreanu a luat-o razna, ori Florin Ţurcanu va fi viitorul prefect
Nepotul unuia din capii lumii interlope lucrează la IPJ Botoşani
Festivalul „Satule, mândră grădină” va avea loc odată cu Zilele Oraşului Bucecea
Premii pentru olimpici oferite de liberali
Propune crearea unui parteneriat pentru sănătatea din judeţul Botoşani
Ciuştea trage cu ochiul la prosperitatea vecinilor
Mai puţină birocraţie pentru operatorii de transport judeţean
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Einstein despre români
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
Ce ziceţi de-o casă de vacanţă?!
Comentariul comentariilor (CVI)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog