Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5775
De la 07 Ianuarie 2003
90613044

Flămânzi, între „teoria conspiraţiei” şi „curvăsăria” politică

  • primarul Pitorac, coleg de partid cu marele adversar politic Rebenciuc?
  • 9 October 2009, 23:00
În ultimele zile, mai toate persoanele interesate de politica locală au aflat din publicaţiile centrale şi judeţene (mai mult sau mai puţin credibile) stupefianta ştire că deputatul liberal Neculai Rebenciuc, cel propulsat, printr-un joc al intereselor, de pe locul trei al Colegiului Flămânzi, direct în Parlamentul României, s-ar putea transfera în „barca” PDL.
Prin această rocadă, justificabilă, conform anumitor voci, la nivelul intereselor „de sus”, de a se mai câştiga un mandat de deputat în forul suprem, Rebenciuc ar putea deveni coleg de partid cu marii săi adversari politici de la alegerile de anul trecut, primarul de Flămânzi, Constantin Pitorac, preşedintele partidului, Cătălin Flutur, şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
Informaţia, în sine, nu este surprinzătoare decât pentru afonii politici. „Curvăsăria” transferurilor de la un partid la altul încălzeşte rubricile presei încă de pe vremea lui Caragiale, dacă nu chiar din perioada patentării tiparului scornit de Johann Gutenberg. Numai în ultimele săptămâni, botoşănenii au putut afla, stupefiaţi, de posibilitatea aciuirii pe lângă democraţi-liberali a omului de afaceri Constantin Conţac, fostul stâlp botoşănean al redutei social-democrate, fost preşedinte, în două rânduri, a Consiliului Judeţean Botoşani, omul pentru care culoarea roşie şi carnetul de partid contau mai mult, probabil, decât sarea din propriile bucate. Nici senatorul Liviu Câmpanu, fostul preşedinte al PNL-ului, cel care, până acu vreun an şi ceva, trăia liberal, respira liberal, ţepuia liberal şi făcea sex (politic) liberal, nu a stârnit mai puţine valuri atunci când a plecat din partid.
Dacă informaţia transferului la PDL a deputatului Rebenciuc este reală sau nu, oracolul politicii locale nu ne şopteşte deocamdată nimic. Deputatul de Flămânzi îl ţine în braţe pe „nu, nu şi iar nu?” (ştiţi bancul cu broscuţa? – n-a.) în timp ce fostul său şef, Florin Ţurcanu, liderul organizaţiei PNL Botoşani, afirmă sus şi tare (mă rog, pentru cine-l ascultă), că preţul „transferului” s-ar învârti în jurul cifrei de 100.000 de euro.
De unde rezultă că, de la Iuda încoace, jocul trădării stăpânului întru satisfacerea (orală) a propriului interes, a ajuns o veritabilă afacere, inclusiv financiară. Deocamdată, nici Mihai Vieriu, secretarul PDL Botoşani şi nici Florin Gheorghiţă, vicepreşedintele filialei locale, nu au confirmat adeziunea deputatului din Flămânzi la formaţia democrat-liberală locală, ba, mai mult, şi-au manifestat indignarea faţă de informaţia că „portocalii” ar cumpăra mandate de parlamentare cu suma de 100.000 de euro.
Nici la nivelul conducerii filialei PDL Flămânzi nu se acordă (deocamdată) prea mult credit informaţiei despre „vânătoarea de uninominali” vehiculată de presa centrală. Cu toate acestea, în ediţia din 8 octombrie, publicaţia „Gândul” a revenit asupra subiectului, menţionând, negru pe alb că „pe lista de pierderi a PNL mai figurează deputatul PNL de Botoşani Neculai Rebenciuc, care nu şi-a anunţat deocamdată adeziunea la formaţiunea condusă de Emil Boc, dar le-a povestit colegilor liberali că a avut de îndurat din partea democrat-liberalilor recent 17 controale la firma pe care o deţine pentru a fi "ajutat" să ia decizia corectă”.
Să fie „premoniţiile” (citeşte „fantasmagoriile”) publicaţiei patronate de Cristian Tudor Popescu influenţate de informaţii reale sau doar de preluarea unor afirmaţii intenţionat denigratoare? Sau doar scenarii apocaliptice demne de faimoasa carte „Teoria conspiraţiei”? (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un preot şi-a bumbăcit dascălul în văzul enoriaşilor
Angajaţii DGASPC au închis „prăvălia”
Subprefect nou la Botoşani
Aventura interlopului Răzvan Rotaru a luat sfârşit
şef nou la Garda de Mediu Botoşani
Florin Ghiorghiţă minte, dar nu-i mincinos
Elena Condrei a fost exclusă din partid
Ţâbuleac să vândă Touareg-ul şi soţia lui Rădăşanu să lucreze pe gratis
este recomandarea liderului PNL către preşedintele CJ
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Apel către consilierii judeţeni!
“Republica Moldova şi-a ales drept prioritate principală integrarea în UE”
Dileme şi false dileme la Chişinău
Bogat şi sărac: PCRM, în dilemă ingrată
Regele Mihai a decorat-o pe Doina Cornea
Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale
Medicii de familie se confruntă cu… gunoaiele sanitare
CAS vrea reînfiinţarea secţiei de dializă la Spitalul judeţean
Ministerul Sănătăţii nu renunţă la programul de depistare a cancerului de col uterin
Stafilococul auriu bântuie prin Spitalul judeţean
Eroarea Prostănacului
Horoscop
Doi preoţi şi o călugăriţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă