Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6038
De la 07 Ianuarie 2003
95551029

Florin Iordache amana atacul asupra Justitiei

  • - discutiie din Comisia speciala pe Codul penal si de procedura penala au loc luni/ USR: "Daca se adopta modificarile, intreg Parlamentul se curata de dosare. Nu vor mai fi infractiuni in Romania"
  • 14 December 2017, 23:00
Deputatul PSD Florin Iordache a anuntat joi dimineata, la inceputul sedintei comisiei speciale parlamentare pentru legile din sfera justitiei, in care ar fi trebuit dezbatute modificarile propuse la un proiect de transpunere a Directivei privind prezumtia de nevinovatie, ca a convocat sedinta doar pentru informare, ca sa nu dialogheze cu colegii "prin SMS-uri", si ca dezbaterile se amana pentru ziua de luni. Convocarea sedintei de astazi a fost o surpriza, avand in vedere ca saptamana trecuta s-a votat sa nu se lucreze in perioada de doliu national.
Luni se vor discuta amendamentele la cele trei legi ale justitiei, amendamente care vor fi depuse la Senat.
Termenul pentru amendamentele la prima legea - Legea 303 privind statutul magistratilor - a expirat joi, iar pentru celelalte doua legi - Organizarea Judiciara si CSM - este sambata.
"Aceasta este doar o sedinta de informare, decat sa dialogam prin SMS-uri, sa avem o discutie punctuala," a precizat Iordache.
In deschiderea sedintei de joi, acesta a explicat ca propune ca si Directiva sa fie discutata luni, cand se vor dezbate amendamentele care vor fi depuse la Senat pentru cele trei legi ale justitiei adoptate de plenul Camerei Deputatilor - Legea 303, Legea 304 si Legea 317.
"Luni la ora 09, doar cu membrii comisiei pentru corelare, iar la final, intram pe directiva," a anuntat Iordache la finalul sedintei.
Opozitia a solicitat ca la discutie sa fie prezent si ministrul Justitiei, dar si reprezentantii tuturor insitutiilor si asociatiilor profesionale vizate.
De asemenea, cei de la PNL si USR au criticat pe fond modificarile propuse. "Solicitarea noastra este de a revizui forma transpunerii pt ca deapseste mult fondul problemei si afecteaza serios capacitatea statului de combatere a infractiunilor", a spus Catalin Predoiu, deputat PNL.
"Propunerile depasesc mult cadrul Directivei. Se ataca practic institutii importante din procedura penala, Codul Penal, se intra pe chestiunile de reglementare a masurilor preventive, arestarii. Unele chestiuni depasesc mult acest cadru. Daca s-ar adopta aceste amendamente s-ar curata de dosare nu intreg parlamentul, ci nu am mai avea de-a face cu infractiuni in Romania" a declarat deputatul USR Stelian Ion.
Ulterior, Iordache a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor concret pe modificarile propuse, "Nu intru acum in discutii pe detalii", a spus el.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Iordache sustine ca amendamentele controversate aduse codului de procedura penala nu depasesc cadrul directivei europene
Ministerul Sanatatii majoreaza limita de varsta de la 7 la 16 an pentru copiii ai caror parinti beneficiaza de concediu medical in vederea ingrijirii lor
Bancul yilei: Inventivitatea românului
Horoscopul zilei de 15.12.2017
Kovesi: Daca vor intra in vigoare modificarile propuse la procedura penala DNA se inchide
Acestea nu ne vor mai lasa sa investigam infractiunile de coruptie / Imaginati-va cum e sa suni o persoana care a cerut mita. Ce sa mai investighezi?
Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre faptul ca sesizarea tinerei care a supravietuit tentativei de omor
de la statia de metrou Costin Georgian a durat doua ore: "O sincopa"
Inca un amendament cu efect letal pentru justitie.
Ancheta cu zurgalai, suspectul trebuie mai intai avertizat inainte ca procurorii sa apuce sa stranga probe
Dezastrul de la Compania de Autostrazi:
0 km de autostrazi, 0 km de variante de ocolire, 0 km de drum national finalizati in 2017 - Asociatia Pro Infrastructura
Reactia DNA la propunerile PSD:
Modificările vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale / Directiva UE e folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi și de a dovedi infracțiuni
Să transformăm nefastul decembrie într-unul fast
Ioan Rotundu
Cine este Daniela Lozneanu, preparatoarea de cafele, promovată e PSD subprefect
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă