Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9875
De la 07 Ianuarie 2003
122895524
Florin Jianu, șeful patronatului IMM:

30.000 de persoane vor trebui să redepună noua declarație unică de impozitare pe venituri

  • 15 March 2018, 23:00
30.000 de persoane care au completat și depus deja Declaratia 600 pentru anul 2018 vor fi nevoite să completeze și să redepună noua declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, a spus șeful Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, la o conferință de presă. Președintele CNIPMMR spune că termenul pentru definitivarea anului fiscal 2017 și estimarea pentru 2018 este foarte scurt iar actul normativ care va reglementa noua declarație încă nu este în vigoare.
"Cei 30 000 de deponenți ai declarației 600 vor fi nevoiți să redepună noua declarație pentru acest an. Se schimbă regulile în timpul jocului dar având în vedere aspectele pozitive nu considerăm că este un aspect negativ major acest lucru și, în opinia noastră este foarte important ca reprezentanții ANAF din teritoriu, reprezentanții din teritoriu să informeze cetățenii și entitățiile economice care vor trebui să depună aceste formulare", a explicat Florin Jianu. Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România consideră că declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale este o soluţie bună dar președintele CNIPMMR atrage atenția că proiectul OUG are un conţinut complex, care necesită efort, inclusiv din partea instituţiilor statului și autoritățiilor locale.
"Deşi au fost aduse îmbunătăţiri importante, noul mecanism propus nu este simplu şi necesită efort. Creşte responsabilitatea contribuabilului, care singur trebuie să calculeze, să raporteze şi să plătească impozitul şi contribuţiile, trecându-se de la sistemul de stabilire a sumelor de plată de către ANAF, prin decizii de impunere, la sistemul de autoimpunere. Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice are un conţinut complex, iar termenul pentru definitivarea anului fiscal 2017 şi estimarea pentru 2018 este foarte scurt, sub 3 luni până la data de 15 iulie 2018, în condiţiile în care actul normativ încă nu este în vigoare", a declarat Florin Jianu.
CNIPMMR își exprimă susținerea pentru noul mecanism propus, care prezintă îmbunătățiri importante, raportat la reglementările anterioare. Ce atenționări transmite CNIPMMR autoritaților:
Crește responsabilitatea contribuabilului, care singur trebuie să calculeze, să raporteze și să plătească impozitul și contributiile, cu mici excepții, trecându-se de la sistemul de stabilire a sumelor de plată de catre ANAF, prin decizii de impunere, la sistemul de autoimpunere;
Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice are un conținut complex (are 4 file, cu secțiuni și subsecțiuni);
Termenul pentru definitivarea anului fiscal 2017 și estimarea pentru 2018 este foarte scurt (sub 3 luni - până la data de 15 iulie 2018, în condițiile în care actul normativ încă nu este în vigoare);
Contribuabilii care au completat și depus Declaratia 600 pentru anul 2018 pentru stabilirea CAS si CASS datorată până la termenul legal de 31 ianuarie (circa 30.000) sunt în situația reluării procedurii de completare și depunere a noii Declarații unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, efortul lor administrativ fiind dublu;
Nu sunt încă finalizate de catre ANAF regularizarile de CASS pentru anii 2013-2017 si cele de CAS pentru anii 2016-2017.
Pentru implementarea noului mecanism în bune condiții, CNIPMMR susține necesitatea adoptării din timp a unor măsuri corespunzătoare administrative/organizatorice și derularea de campanii de informare, astfel încât să fie asigurată efectiv asistența în vederea completării şi/sau depunerii declaraţiei unice și posibilitatea transmiterii declarației organului fiscal central competent, prin mijloace electronice deținute de organul fiscal local, inclusiv aplicarea instrumentelor din Legea nr. 270/2017 a prevenirii (verificarea de către ANAF a declarațiilor și notificarea neconformităților, cu acordarea unui termen de maxim 90 de zile de remediere, măcar în primii 3 ani de aplicare a noului mecanism).
Agentia de sgtiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Concesia blondei
Horoscopul zilei de 16.03.2018
Centenarul Marii Uniri: un eşec monumental al actualei puteri
Guvernul a aprobat proiectul privind declaratia unica pentru plata contributiilor
Pentru drepturile de autor, s-a ales varianta stopajului la sursa
SUA sustin decizia Marii Britanii de a expulza diplomatii rusi
Ambasadorul SUA la ONU spune ca Rusia este de vina pentru atacul chimic din Marea Britanie
BNR a respins tranzactia prin care OTP urma sa preia Banca Romaneasca.
Semnele de intrebare aparusera cu peste o luna in urma
Cum ar trebui sa procedeze barbatul din Vaslui, declarat mort, desi este in viata,
pentru a obtine anularea hotararii de declarare a decesului
Sotul Sperantei Cliseru, mana dreapta a Gabrielei Firea,
a fost numit seful autoritatii care se ocupa de gazele din Marea Neagra
Plângere penală împotriva poliţistului Liviu Sandu din Unţeni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog