Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8026 lei
1 USD = 4.4462 lei


Număr accesări
Astăzi:
11956
De la 07 Ianuarie 2003
74023151

Flutur l-a tocat mărunt pe candidatul Oprişanu

  • 27 November 2008, 23:00
* atacul l-a prins pe liberal cu garda jos Liderul pedelist botoşănean, Cătălin Flutur subliniază că se simte dator ca primar să atragă atenţia electoratului asupra unor candidaţi care chiar nu au ce căuta în Parlament. Acesta vine cu exemplul liberalului Gabriel Oprişanu, care crede că sistemul sanitar începe şi se termină cu el.
În primul rând, Cătălin Flutur aduce aminte de cazul Paul Ionescu, când din respect pentru memoria fostului candidat la deputăţie pe Colegiul 5 Botoşani, pedeliştii au preferat să nu facă vâlvă. Cu toate că mai apoi pe You Tube au apărut înregistrări în care Gabriel Oprişanu îşi arată adevărata faţă. „Au apărut înregistrările în care spunea clar: Hai s-o dăm la pace! Uitaţi de moartea lui Paul Ionescu pentru că eu sunt în campanie electorală. Mai grav că a adus şi acuze nefondate care frizează bunul simţ, spunând că domnul Ionescu era în acele momente în camera de hotel cu nu ştiu cine sau că nu ştiu ce şi-a injectat în venă. Un lucru de genul acesta nu se face, iar înregistrările de pe You Tube dovedesc cât de mic este domnul Oprişanu”, a precizat Flutur.
Şi, fiindcă tot se dă atât de bun manager, vrea să îi pună o serie de întrebări. În acest sens, liderul PD-L a spicuit din presa locală doar pe o perioadă scurtă 15 octombrie – 25 noiembrie, câteva titluri care reflectă clar situaţia sistemului sanitar botoşănean. „Botoşani este codaş în Europa la capitolul sănătate”, „Diabeticii nu mai au medicamente”, „Spitalul Judeţean sancţionat de inspectorii sanitari de stat”, „145 milioane Euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean, se pot construi 4 spitale”, „Aparatul RMN ţinut pe tuşă de birocraţie” sunt doar câteva din exemplele date, pe care Cătălin Flutur le avea notate pe două pagini.
„Până în ultimul moment încearcă să-i prostească pe cei din sănătate prin scrisorele de doi lei, spunând că noi în mod iresponsabil i-am acuzat pe medici şi asistenţi că ar fi inconştienţi. Noi am acuzat sistemul care este condus în mod dezastruos. Cât despre domnul Oprişanu îl mai întreb cum de în perioada când s-a decontat intrarea de la Spital cu o sumă de opt ori mai mare a apărut în paralel lângă poarta Spitalului o casă de 300.000 Euro. Întâmplător sau nu, dar exact în aceeaşi perioadă”, a subliniat Flutur, specificând că Gabriel Oprişanu a fost certat cu legea şi înainte.
„Îl întreb dacă îi cunoaşte pe Ilie Ţugui din Botoşani sau pe domnul Sabin Loghin din Suceava? Sunt oameni care au primit ţepe de la domnul Oprişanu. Îşi aduce aminte de firma PurAqua Live? Ce s-a vândut prin această firmă, cine o conduce? Dar am să spun eu cine conduce firma: şefa lui de campanie. Este urmărit penal pentru abuz în serviciu în acest moment. Fac apel la botoşăneni şi le spun că sunt oameni urmăriţi penal care vor special să ajungă în Parlament pentru a scăpa”, a atras atenţia liderul pedelist botoşănean.
Un alt motiv din care organele de control se vor autosesiza e acela că prin şcoli au apărut de vânzare adeverinţe medicale cu parafa lui Gabriel Oprişanu, la 20 lei bucata, la mica înţelegere. „În şcolile din Botoşani sunt zeci de absenţe motivate pentru copiii care au făcut campanie cu adeverinţe de acest gen date de un domn care nu are voie în această perioadă să elibereze adeverinţe medicale. Nu este nici medic specialist, nici medic de familie”, a concluzionat Cătălin Flutur.
În replică, Gabriel Oprişanu îl informează pe Cătălin Flutur că are o activitate privată de peste 10 ani de zile, un credit ipotecar de 80.000 Euro cu care şi-a construit casa, cu aport şi din partea societăţii pe care a condus-o. „Îl întreb eu pe dumnealui cum poate el fără nicio activitate privată să-şi justifice casa cumpărată în Alfaland? Eu mi-am construit casa în timp, nu într-un an de zile, de patru ani de zile şi este rezultatul muncii mele. Referitor la faptul că vindem adeverinţe medicale este o prostie. Noi pe toţi tinerii sub 17 ani ce nu au avut acordul părinţilor i-am trimis la şcoală şi nu i-am mai folosit în ultima lună. Totul a fost în limitele bunului simţ. În ce priveşte cele două persoane menţionate au fost relaţii pasagere, acum 5-6 ani în urmă. Erau persoane cu care am colaborat, cu care am avut o tangenţă oarecare. Nu cunoşteam la acea vreme, venind din alte judeţ că au dosare grele penale, dar m-am dezis de ele imediat. Cei doi urmăreau doar să pună mâna imediat pe firma de televiziune prin cablu şi de aceea când am simţit acest lucru i-am îndepărtat fără să stau prea mult pe gânduri. Nu este înşelăciune sau altceva”, a spus Gabriel Oprişanu.
Cât despre intrarea la Spitalul Judeţean, Oprişanu repetă ca să îi intre bine în cap primarului că nu Autoritatea de Sănătate Publică este partea contractantă şi nu face achiziţiile, ci Spitalul Judeţean. Ca atare, a greşit adresantul. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scrisoare deschisă adresată preşedintelui României privind martirii creştini
Scandal între avocaţii Baroului Botoşani
Guvernul a modificat Codul Silvic
Strategie naţională privind aderarea la spaţiul Schengen
Măsuri organizatorice şi de ordine publică pentru alegerile parlamentare
Momente omagiale Andrei Şaguna, la Bucureşti şi Sibiu, în aceste zile
Să fie primită şi mita electorală din ultima zi!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CCLII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Dumnezeu dă, dar nu la fel pentru toţi!
Nuţa prăfuieştel la Cotroceni
Poate fi considerat un învingător!
Sărac, curat, cinstit şi cu... mandat de deputat!
Ca poet, are raza sa de speranţă!
De la catedră în Parlament!
Atipic, dar câştigător!
Speră să facă treabă bună şi ca senator!
Deşi este criză de medici în mediul rural, autorităţile le fac viaţa şi mai grea
Ţâbuleac a reputat un prim succes: Geanina Pintilii a fost destituită
alinaţa PNL - PSD n-a mai funcţionat
Şeful PDL apreciază efortul propriilor candidaţi
Nici lui Ţurcanu, gura nu-i mai tace
La Poliţie pentru două aparate de ras
O brad frumos!
Au câştigat procesul, dar mai au de aşteptat
Medicul Curteanu are de ce vedea negru în faţa ochilor
Încă un copil decedat din neglijenţa părinţilor
COMUNICAT DE PRESĂ
Consilierii judeţeni au aprobat strategia de dezvoltare a judeţului
lucrarea este una de mântuială şi întocmită în baza unor informaţii depăşite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă