Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4818
De la 07 Ianuarie 2003
118356350

Flutur mai speră să aducă bani europeni

  • 5 October 2008, 23:00
Fiindcă a observat că unii politicieni nu au înţeles absolut nimic referitor la ce înseamnă fonduri europene, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur ţine să le spună că „dracu’ nu e chiar atât de negru” precum li se pare. Acesta subliniază că e adevărat că oraşul a fost lăsat pe dinafară în urma deciziei guvernamentale, dar nu este totul pierdut. „Nu e pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Din momentul în care guvernanţii au stabilit criteriile de nominalizare ale unui municipiu ca pol de dezvoltare sau de creştere nu ne-au lăsat o luptă dreaptă, pe proiecte, ci au pus nişte condiţii pe care noi deocamdată nu le avem”, a precizat primarul Flutur. Printre condiţiile impuse se cerea ca municipiul nominalizat să fie centru universitar, să aibă aeroport, accesibilitate feroviară, maritimă, aeriană, rutieră. „Aeroport nu avem, marea nu e lângă noi, iar drumurile sunt aşa cum sunt. Nu din cauza botoşănenilor se întâmplă asta, ci din cauza politicii duse de toate guvernele de până acum. Vorbim de foarte mult timp de un drum european modernizat sau chiar de o autostradă la Botoşani, lucru nerealizat în ultimii şase ani”, afirmă edilul botoşănean.
Totuşi, municipalitatea nu se dă bătută. Lucrează deja la un proiect integrat pe Axa 1 fiindcă intuia la un moment dat că Botoşani nu o să fie nominalizat ca pol de dezvoltare şi nu toate fondurile se alocă în această direcţie. Este vorba de Planul Operaţional Regional, Axa 1 regenerare urbană şi acele proiecte integrate, unde puţine municipalităţi lucrează, chiar dacă unele au fost stabilite poli de dezvoltare sau de creştere şi nu au proiecte. Unde, rămân pentru municipalităţi 30 % din POR.
„Un proiect integrat se face în minim 2 ani, nu peste noapte. Din câte ştiu eu, unii au început foarte târziu sau alţii deloc. Chiar din aceşti poli de dezvoltare, există un risc foarte mare ca banii să nu fie cheltuiţi pentru că nu vor fi proiecte. Dacă ne ducem undeva în 2010, nu mai ai timp să faci un proiect integrat. Noi ne continuăm proiectul nostru pe Axa 1 şi asigur că vom fi iarăşi primii cu proiectul depus acolo şi ne vom lua banii. Nu atât cât am crezut noi că vom lua 35-40 milioane Euro. Acum la o împărţire echilibrată ne gândim la 15 milioane Euro. Dar, dacă se păstrează regula „Primul venit, primul servit”, îi putem lua pe toţi. Drept urmare dracu’ nu-i chiar atât de negru. Botoşaniul mai are o şansă fiindcă face proiecte” , a mai adăugat Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCVII)
(Ioan Rotundu)
Românul, munca şi nemunca
De ce candidez?!
Preşedintele Ţâbuleac este „încrezut, redus şi nesimţit”
locuitorii comunei Vorona au făcut scut uman în faţa maşinilor de mare tonaj şeful judeţului nu a vrut să dea ochii cu protestatarii de la Vorona
Pomana electorală la încălzire creează nedreptăţi
Pinalti salvat din mâna suporterilor de primarul Cătălin Flutur
Consilierul prefectului îşi face imagine electorală folosind instituţia
Accident pe zebră
Avem mai puţini şomeri, după ce o parte au fugit din ţară
Ţiprigan va aplica deviza muschetarilor: „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul”
De „Ziua Educatorului” doar felicitări, fără agape
Teribilul infractor minor Aron a prădat şi maşina vicelui Ţurcanu
Baban se consideră parlamentar şi politician profesionist
Ca să nu se interpreteze!
Comunicat de presă
Aşa arată noile permise auto
Horoscop
Surpriza fiului şantajist
Democraţia bâtei
Ioan Rotundu
Fermierii ameninţă că-l vor pricopsi pe prefect c-o întreagă turmă de animale
Deşi câştigă bine, finanţiştii vor salarii şi mai barosane
Copiii de la ţară nu sunt atraşi de învăţământul din oraş
Altă pacoste pe capul nostru: suferim de lipsa vitaminelor
Botoşanii – trei zile gazda unui eveniment masonic de grad zero
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă