Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4171
De la 07 Ianuarie 2003
122576110

Forțele speciale ucrainiene au eliberat un aeroport din estul Ucrainei și continuă acțiunile în zonă

  • Lavrov amenință cu trimiterea de trupe
  • 16 April 2014, 23:00
Agenţia Interfax din Ucraina transmite că preşedintele intermar, Oleksandr Turcinov, a anunţat eliberarea cu „succes" a flotilei aviatice din Kramatorsk, de către trupele ucrainene. Conform AP, „Primarul din Kramatorsk a declarat că trupele ucrainene au reluat controlul aeroportului militar şi blochează intrarea", transmite Romanian Global News.
Forțele speciale ucrainiene au luat cu asalt aerodromul militar din Kramotorsk ocupat anterior de separatiştii ruşi. Pe timpul asaltului cerul a fost survolat de avioane de luptă ucrainiene.
În asaltul aerodromului a fost implicat detașamentul special al Ministerului de Interne al Ucrainei „Omega".
Eliberarea forţelor aeriene face parte din operaţiunea antiteroristă demarată de forțele armate ale Ucraina, care are loc în acest moment în oraşele din estul ţării unde se derulează mişcări separatiste susţinute de pro-ruşi.
Postu de radio rusesc Rossia 24 a transmis că patru persoane din cadrul insurgenților rusofoni au fost ucişi în timpul operaţiunii.
Anterior ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia ar putea trimite trupe în Ucraina. Acest lucru se va întâmpla dacă autorităţile de la Kiev vor utiliza forţa în estul Ucrainei.
Discuție dintre un comandant al comandourilor spetsanzului rusesc și un superior din Rusia
A fost stabilită identitatea liderului grupului de diversioniști ruși din Slaveansk. Acesta este cetățean al Federației Ruse, ofițer din cadrul spionajului armatei ruse, Igor Strelkov.
Vocea sa apare în interceptarea telefonică publicată de Serviciul de Securitate al Ucrainei. În înregistrare, ofițerul rus le prezintă superiorilor un raport despre acțiunile din Slaveansk.
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a constatat că Strelkov a ajuns în Crimeea la începutul lui martie unde a coordonat capturarea unităților militare ale Ucrainei, răpirea soldaților ucraineni, a simplilor cetățeni, dar și a străinilor care se aflau în Crimeea.
Serviciul de Securitate al Ucrainei a publicat o interceptare telefonică dintre un diversionist rus din Slaveansk și superiorii săi din Rusia.
„Materialele documentate de Serviciul de Securitate al Ucrainei indică faptul că în partea de est a Ucrainei are loc o agresiune militară de amploare a Federației Ruse. Aceasta este efectuată de către grupuri din cadrul spionajului armatei ruse, dar și al Statului Major al forțelor armate ale Federației Ruse", se arată într-o declarație a Serviciului de Securitate al Ucrainei.
Romanian Global News precizează că în cadrul războiului informațional este posibil ca serviciile de informații ucrainiene să fie ajutate de țări aliate cu capacități de interceptare superioare Ucrainei și Rusiei.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Cozonac cu rahat
Bancul zilei: Mărinimia vrăjitoarei
Horoscopul zilei
John McCain vine la Chișinău însoțit de alți trei senatori americani
Deutsche Welle despre propunerile de federalizare a Ucrainei: Planul "F" al lui Putin
John McCain: Răspunsul occidentului la acţiunea Rusiei în Ucraina este “rizibil”
Victor Ponta se mută la Ministerul Apărării ca să nu mai fie deranjat de mitinguri
la MApN nu se pot organiza proteste
Câteva observaţii despre mocirla lui Băsescu şi Ponta
Uite Master-Planul, nu e Master-Planule lui Şova
Alianţa îşi intensifică zborurile AWACS deasupra României
Mineral Expo aduce la Botosani o floare de ametist UNICAT !
Botoşani/Darabani: Lăcomia părintelui Nicodim în sâmbăta lui Lazăr
Ioan Rotundu
Informare meteo: Ploi şi vânt în toată ţara, de joi până vineri dimineaţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog