Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5045
De la 07 Ianuarie 2003
122890694
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures cere Premierul

Ponta sa nu tradeze increderea romanilor din Ardeal

  • 20 June 2012, 23:00
Ca urmare a informatiilor de presa conforma carora USL a inceput negocieri cu UDMR, pentru aliante pe plan local, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita Primului Ministru Victor Ponta menţinerea “în această importantă demnitate publică, de prefect al judeţului Covasna, pe domnul dr. Codrin Munteanu, specialist recunoscut pentru competenţa sa profesională, dar şi pentru expertiza şi exigenţa dovedite în controlul asigurării respectării prevederilor legale, de către toate instituţiile administraţiei publice locale”, se arata in comunicatul citat de Romanian Global News.
Cererea de schimbare a prefectului de Covasna a venit, conform informatiilor de presa, via Viorel Hrebenciuc, cunoscut pentru apropierea de UDMR, cel care este la originea maghiarizarii satelor de romano-catolici din zona Bacaului si a introducerii fortate a invatamantului in limba maghiara in localitati unde nimeni nu vorbeste maghiara.
Shimbarea prefectului de Covasna, ar echivala practic cu o tradare a romanilor din Transilvania de actuala coalitie care a fost votata si pentru atitudinea ferma din campania electorala fata de UDMR. Intrebati de Romanian Global News de ce nu se negociaza si posturile de vicepresedinti si viceprimari in Consiliile Judetete Covasna si Harghita si in municipiile Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc, lideri ai Forumului au declarat ca nu au fost consultati in aceasta privinta, dar ca este absolut normal ca atunci cand se negociaza functii pentru UDMR in alte judete, in pachetul negociat sa intre si desemnarea unor romani pe posturile de vicepresedinti ai CJ si viceprimari in judetele Covasna si Harghita.
Reamintim ca Forumul Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures este o miscare civica care reprezinta pe cei 400.000 de romani din cele trei judete.

Către,
Guvernul Românieei,
Domnului Prim Ministru Victor Ponta,

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş Vă mulţumeşte şi cu această ocazie pentru poziţia fermă exprimată la Adunarea Forumului de la Topliţa, din 20 martie 2010, în sprijinul păstrării şi afirmării identitaţii româneşti, a eliminării oricăror forme de discriminare şi a stopării proiectelor privind obţinerea autonomiei pe criteriu etnic a aşa zisului „ţinut secuiesc”.
Având în vedere rezultatele obţinute de UDMR, la alegerile locale din iunie a.c., în urma cărora Uniunea a obţinut majoritatea absolută în aproape toate consiliile locale şi în consiliile judeţene Harghita şi Covasna, singura instituţie care poate asigura respectarea legislaţiei în localităţile acestor judeţe este instituţia prefectului.
În acest context, Vă adresăm rugămintea de a – l menţine în acesată importantă demnitate publică, de prefect al judeţului Covasna, pe domnul dr. Codrin Munteanu, specialist recunoscut pentru competenţa sa profesională, dar şi pentru expertiza şi exigenţa dovedite în controlul asigurării respectării prevederilor legale, de către toate instituţiile administraţiei publice locale.
Cu speranţa că solicitarea noastră va fi soluţionată pozitiv, Vă adresăm Domnule Prim Ministru sincere mulţumiri şi urări de succes în realizarea programului de guvernare.
Romanian Global News


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Badea Gheorghe la doctor
Cel care va face numirile la ICR este Dan Voiculescu
Nu avem nici un aliat politic
Kommersant: Ponta in centrul unui scandal rasunator
Romania risca o criza politica
Judecatorul Dumitru Diaconu este cel care l-a eliberat pe Constantin Nicolescu (PSD) din arest
Cum vor comunica liderii PSD in cazul Ponta-Plagiat
Premierul Ponta şi-a epurat CV-ul de unele studiil
Presa germana despre scandalul plagiatului
Premierul roman inca mai dezminte ca si-a copiat cu nerusinare dizertatiaNici prin cap nu-i trece sa se scuze"
Ponta i-a tăiat lui Băsescu calea spre Bruxelles
Produşii cârdăşiei
Ioan Rotundu
Prefectul cere mobilizare generală în lupta cu canicula
Botoşani: Au fost validaţi consilierii judeţeni
Au fost aleşi cei doi vicepreşedinţi ai CJ Botoşani
Prefectul către consilierii judeţeni: „Doamne ajută!”
Filmul condamnării Adefinitive a lui drian Nastase
Noua lege a sănătăţii poate aduce şi micşorări de salarii
Meningita virală acută ne dă târcoale
Sunt copii neînscrişi în clasa pregătitoare
MS pregăteşte o lovitură sistemul medical privat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog