Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
23896
De la 07 Ianuarie 2003
74908158
Fost agent CIA:

Frăţia Musulmană e o organizaţie violentă

  • 2 February 2011, 23:00
Fratia Musulmana este o "organizatie violenta si subversiva" ce vrea sa inlocuiasca "guvernele moderne, seculare si occidentalizate" cu "teocratii islamiste retrograde si barbare", a declarat pentru HotNews.ro Bruce Tefft, un fost agent CIA, cunoscator al situatiei din regiunea Golfului.
"Evenimentele care au loc in prezent in Orientul Mijlociu sunt rezultatul direct al conducerii anemice a lui Obama si al slabiciunii de care dau dovada Statele Unite", a spus fostul agent, care compara actuala situatia cu cea din 1979, cand Jimmy Carter, "un presedinte slab si lipsit de experienta", a provocat caderea Sahului de la Teheran.
Citeste si SUA se tem ca sustinerea reformei in regiune ar aduce la putere gruparile islamiste
Iata cele mai importante declaratii facute de fostul agent CIA pentru HotNews.ro:
* Ce se intampla in Orientul Mijlociu este exact ceea ce se intampla atunci cand regimurile autoritare (sau chiar dictaturile proletariatului) incep sa isi piarda puterea sau vointa de a folosi aceasta putere. Simtindu-le slabiciunea, oamenii se ridica impotriva lor. Ca si in cazul tarilor din Pactul de la Varsovia si al "republicilor" Uniunii Sovietice, care s-au revoltat atunci cand superputerea care ii patrona a devenit slaba, acelasi lucru se intampla si in cazul statelor protejate.
* Evenimentele de-acum din Orientul Mijlociu sunt rezultatul direct al conducerii anemice a lui Obama si al slabiciunii de care dau dovada Statele Unite.
Este o situatie foarte similara cu slabiciunea SUA din 1979, si cu consecintele acestei situatii, cand presedintele Jimmy Carter, un lider slab si lipsit de experienta, habar n-a avut cum sa gestioneze chestiunile de politica internationala si a provocat caderea Sahului din Iran. Binenteles ca fortele de opozitie la regimurile conducatoare nu sunt interesate de "libertate" in sine, ci de putere. Uneori, asa cum a fost cazul in Iran, "leacul" (o teocratie barbara) este mult mai rau decat "boala".
* Acesta este si cazul in Orientul Mijlociu, unde populatiile islamice nu au intelegerea sau cultura libertatii si a democratiei. Caderea regimului existent va aduce la putere grupul de opozitie cel mai bine organizat si pregatit, Fratia Musulmana, care, incepand din 1928, a urmarit rasturnarea guvernelor seculare, orientate spre Occident si inlocuirea lor cu ideologia barbara a Islamului, specifica secolului al Vll-lea. * Acest regres va avea un impact negativ asupra securitatii si prosperitatii in regiune si in lume. Asa cum este cazul in prezent, guvernele islamice vor fi sursa de insecuritate si destabilizare pentru tarile vecine.
* Aceste "revolutii populare" au inceput cu oamenii care au simtit slabiciunea regimului local, bazata pe lipsa de experienta si anemia de care da dovada Administratia Obama. Cu toate acestea, miscarile populare nu au avut initial nici o organizare sau conducere, dar au fost rapid manipulate si controlate de Fratia Musulmana.
* Nu exista nimic "controversat" in legatura cu Fratia Musulmana: este o organizatie violenta, subversiva ce urmareste rasturnarea guvernelor moderne, seculare, occidentalizate si inlocuirea lor cu teocratii islamiste retrograde si barbare. Nu uitati, Fratia Musulmana este fondatoarea si sustinatoarea unor grupari teroriste precum Organizatia pentru Eliberarea Palestinei (a lui Arafat), Hamas si Al-Qaeda.
Declaratiile lui Bruce Tefft au fost facute in contextul in care marti, unul dintre liderii Fratiei Musulmane a afirmat ca isi doreste sa-i vada pe egipteni pregatindu-se de razboi cu Israelul. Muhammad Ghannem a mai declarat ca isi doreste inchiderea Canalului Suez (calea de tranzit pentru o cantitate importanta de petrol dinspre Orientul Mijlociu spre Occident - n.red.). Liderul Fratiei Musulmane a mai declarat pentru portalul iranian Al-Alam, citat de Jerusalem Post, ca Egiptul ar trebui sa opreasca exporturile de gaze naturale catre Israel.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul Cristian Roman va candida la preşedinţia CJ
este convins parlamentarul Liviu Câmpanu
Câmpanu este considerat vinovat de închiderea spitalului Darabani
Raport favorabil pentru proiectul legii de înlocuire a termenului de rom cu ţigan
„Ursul” vine la sala Atelier
Deputatul PDL Dan Pasat poate fi arestat
Poveste cu spargeri ratate şi furt de păsări monitorizat …de poliţie
Găinării politice
Surprize deloc plăcute pentru agenţii economici
Cine lucrează pământul, poate accesa fonduri europene
Struţo-cămilă pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Cadrele didactice se pot pensiona anticipat, dar cu penalizare
Ministerul Sănătăţii va acorda fonduri pentru tratament în străinătate
România lui Ceauşescu, exemplu unic de stat care îşi plăteşte datoriile
Armata are un mesaj pentru Mubarak - "Nu vrem să sfârşeşti ca Nicolae Ceauşescu"
Horoscop
Bancul zilei: Boc şi bătrâna
Apă bună pentru Săveni din acumularea Stânca – Costeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă