Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8516
De la 07 Ianuarie 2003
122868583

Fost director APIA, condamnat definitiv la sapte ani si sapte luni de inchisoare

  • 31 August 2015, 23:00
Fostul director adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Aurel Pana va executa sapte ani si sapte luni de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, pedeapsa la care a fost condamnat de prima instanta, a decis, luni, definitiv, Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au dedus din cei sapte ani si sase luni perioada retinerii, arestului preventiv si arestului la domiciliu, de la 14 august 2013 la 17 mai 2014.
Aurel Pana si Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, acuzati de fapte de coruptie, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in 8 noiembrie 2013.
Tribunalul Bucuresti a decis, insa, judecarea celor doi in dosare separate.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a lui Aurel Pana, pentru savarsirea infractiunilor luare de mita si trafic de influenta, si a lui Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct la APIA si de presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, impreuna cu Mugur Voinea, in baza unei intelegeri prealabile, a pretins de la denuntator un comision de 10 la suta din valoarea contractelor adjudecate de societatea administrata de denuntator, circa 5.200.000 lei (aprox. 1.200.000 de euro) si externalizarea serviciilor de transport, in scopul de a-si indeplini sau de a nu intarzia indeplinirea atributiilor sale de serviciu in legatura cu procedura de achizitie pentru ulei organizata de APIA.
In schimb, inculpatii urmau sa-si exercite influenta asupra celorlalti membri ai comisiei de licitatie astfel incat ofertele formulate de catre societatea denuntatorului sa fie declarate castigatoare si pentru a asigura societatii sustinere in ceea ce priveste derularea contractelor (plati in avans, modificarea favorabila a graficului de livrari, confirmarea unor livrari neefectuate).
Totodata, Pana a cerut, in 8 aprilie 2013, de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 1.000.000 euro si subcontractarea serviciilor de transport catre o firma indicata de acesta, in scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu in sensul favorizarii castigarii licitatiei si pentru a-si exercita influenta asupra membrilor comisiei de licitatie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maximul şI minimul lui Ponta
Ioan Rotundu
Bătrâneţele I-au muiat părintelui protopop vigilenţa creştină
Ioan Rotundu
Tehnica prin care medicul Oprişanu şi-a ţepuit partenerul de afaceri (II)
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Reproşul nevestei
Horoscopul zilei de 1.09.2015
Reţeta zilei: Salată de gogoşari cu ghebe
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Consiliul Judetean Dambovita vrea sa amplaseze statui ale lui Decebal, Burebista si Zamolxe pe platoul Muntilor Bucegi
Austria vrea sa se taie din bugetul UE pentru tarile care nu preiau refugiati
Cine este comandantul Diviziei NATO din Romania
un tanar general roman, veteran al razboiului din Afganistan
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog