Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
20841
De la 07 Ianuarie 2003
79990623

Fosta şefă a Vămii Halmeu, trimisă în judecată pentru cumpărare de influenţă

  • 22 March 2011, 23:00
Fosta sefa a Vamii Halmeu, Nicoleta Manuela Dobrescu - inspector vamal in cadrul Biroului vamal - a fost deferita justitiei, pentru cumparare de influenta, dupa ce a platit 130.000 de euro pentru postul de sef, ulterior fiindu-i ceruta suma de 300.000 de euro pentru a isi pastra acest post, potrivit Mediafax.
Procurorii DNA Oradea au dispus si trimiterea in judecata a oamenilor de afaceri Liviu Florian, arestat pentru doua infractiuni de trafic de influenta si Ion Savu, arestat pentru complicitate la doua infractiuni de trafic de influenta, precum si Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin Duty-free din Vama Halmeu, arestat pentru complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta, Florin Danut Feher, pentru complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta.
In acelasi caz a mai fost deferita justitiei si Nicoleta Manuela Dobrescu, inspector vamal in cadrul Biroului vamal Halmeu, pentru cumparare de influenta.
Ce spune rechizitoriul procurorilor
Potrivit rechizitoriului, in perioada septembrie 2009 - februarie 2010, inculpatul Florian Liviu ar fi pretins si primit de la Dobrescu Nicoleta Manuela, inspector vamal in cadrul Biroului vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro promitandu-i, in schimb, ca isi va exercita influenta reala asupra invinuitului Radu Traian Marginean, sef al Autoritatii Nationale Vamale (ANV) si vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pe care il va determina s-o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.
Florian a intervenit la Marginean prin intermediul invinuitului Petrescu Eugeniu.
Astfel, prin ordinul din data de 22 septembrie 2009, semnat de Marginean, Dobrescu a fost delegata pana la 31 decembrie 2009 in functia de sef birou vamal la Biroul Vamal Halmeu, delegare ce a fost prelungita pana la 23 februarie 2010, in lipsa unui interviu sau a unui concurs public, afirma DNA. Banii au fost primiti in mai multe transe prin intermediul inculpatilor Savu Ion si Romeo Nitu.
De asemenea, in cursul lunii martie 2010, Florian Liviu, cu ajutorul inculpatului Savu Ion, a pretins de la Dobrescu Nicoleta Manuela suma de 300.000 de euro promitandu-i, in schimb, ca isi va exercita influenta asupra invinuitului Marginean Radu Traian in vederea determinarii acestuia s-o numeasca definitiv in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu.
In cursul anilor 2009 - 2010, Dobrescu Nicoleta Manuela a obtinut suma de 130.000 de euro cu ajutorul inculpatilor Nitu Ioan Romeo si Feher Florin Danut prin colectarea acestor bani de la persoane care obtin venituri in mod ilegal (camatari sau persoane care se ocupa cu traficul de tigari) sau prin remiterea sumei de 21.000 de euro de catre Nitu Ioan-Romeo.
Prin acordarea acestui ajutor, cei doi au urmarit sa obtina sprijinul inculpatei Dobrescu Nicoleta Manuela in vederea introducerii in tara de tigari in mod nelegal, dupa delegarea acesteia in functia de sef birou vamal. O parte din acesti bani au fost obtinuti de catre Dobrescu Nicoleta Manuela personal, prin incheierea unor contracte de amanet (bijuterii) sau de imprumut bancar.
Avand in vedere ca nu a mai putut strange suma de 300.000 de euro pretinsa de Florian Liviu, Dobrescu Nicoleta Manuela nu a mai fost numita in functia de conducere respectiva.
In data de 3 februarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea pe termen de 24 de ore a inculpatilor Florian Liviu, Savu Ion si Nitu Ioan Romeo iar la data de 4 februarie 2011, Tribunalul Satu Mare a hotarat arestarea preventiva a celor trei inculpati pe o perioada de 29 de zile, masura ce a fost prelungita ulterior.
In conditiile in care inculpatii Florian Liviu, Savu Ion, Nitu Ioan Romeo sunt cercetati in stare de arest preventiv, pentru respectarea principiului celeritatii in aceste cazuri, procurorii au dispus disjungerea cauzei fata de invinuitii Marginean Radu Traian si Petrescu Eugeniu si continuarea cercetarilor in cadrul unui alt dosar.
In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren apartinand inculpatului Savu Ion. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI-Directia Generala Anticoruptie. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Hotoscop
Bancul zilei: Preotul şi poliţiştii
Anca Boagiu vrea să scoată liderii sindicali din afacerile cu companiile de cale ferată
O soluţie pentru medicina de familie: înlocuirea medicilor generalişti de către medicii internişti
Libia, o luptă pentru democraţie sau un război civil?
O româncă a compus o melodie pentru Japonia
Disensiuni reale sau joc tactic intre Medvedev si Putin?
Gaddafi al nostru s-a numit Voronin
Caricatura zilei
Scârba dracului!
Ioan Rotundu
S-au reglementat perioadele de probă la angajările în Sănătate
Începe redistribuirea personalului din spitalele desfiinţate
S-au stabilit disciplinele pentru gradaţiile de merit
Zeci de cadre didactice vor rămâne fără posturi anul viitor
Directori de nota 10
Protestul dascălilor printre pavele sparte şi condiţii de şantier
Senatorul Gheorghe Marcu l-a interpelat pe ministrul Funeriu
Vicele Aroşoaie îăi face lui Mimor zile negre
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă