Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11130
De la 07 Ianuarie 2003
122896779

Fostul deputat Mihai Banu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

  • 27 December 2017, 23:00
Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata. In dosar a mai fost trimis in judecata si un alt fost deputat, Dorinel Ursarescu.
Intr-un comunicat difuzat miercuri, DNA informeaza ca procurorii anticoruptie din cadrul serviciul teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a urmatorilor inculpati:
MIHAI BANU, aflat in stare de detinere, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata,
DORINEL URSARESCU, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta,
ION ROTARU, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.
Ce au consemnat procurorii in rechizitoriul intocmit:
"In perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins si primit pentru partidul din care facea parte, prin intermediul unei societati comerciale, de la ceilalti doi inculpati, suma totala de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursarescu Dorinel si 440.000 lei de la Rotaru Ion).
Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca inculpatul Banu Mihai sa-si exercite influenta asupra reprezentantilor unei societati comerciale, astfel incat aceasta sa subcontracteze lucrarile de indiguire a raului Siret pe tronsonul Rotunda - Buruienesti, comuna Doljesti, judetul Neamt, firmelor administrate de inculpatii Ursarescu Dorinel si Rotaru Ion.
De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor sa fie achitate prin bilete la ordin, a caror valoare a fost incasata, in cele din urma, de catre inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legala a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, intre cele doua societati subcontractoare si firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii fictive."
DNA precizeaza ca, in cauza, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor.
De asemenea, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
DNA aminteste ca Mihai Banu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru aceeasi infractiune, in august 2015, fiind apoi condamnat definitiv la executarea unei pedeapsa de 3 ani inchisoare.
La randul sau, Dorinel Ursarescu a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA, pentru infractiuni asimilate coruptiei, in decembrie 2014, fiind condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 28.12.2017
Bancul zilei: În familie
Îngrijorare mare la Seul. Un soldat care a dezertat din Coreea de Nord are imunitate la antrax
Guvernul ar putea amana pana la 1 iulie plata contributiilor, a TVA si a impozitului pe profit
in contul unic de la Trezorerie (proiect)
Simona Halep, in TOP 100 personalitati sportive citate de presa franceza in acest an
Efectul de pendul
Iasi: Parintii fetei bolnave de cancer refuza in continuare tratamentul.
Medicii au sesizat Protectia Copilului si Politia
Politeanu (Initiativa Romania), dupa intalnirea cu Tudose:
Protestele vor continua. Am prezentat trei solicitari, am primit raspuns doar la cea privind sesizarea Comisiei de la Venetia, dar nu este un raspuns categoric
Rusia: Liderul opozitiei cere proteste masive in toata tara pe 28 ianuarie
si boicotarea alegerilor prezidentiale
Tel Drum si trei reprezentanti ai firmei, printre care si Petre Pitis, trimisi in judecata de DNA
Coţuşca – Festivalul internaţional de datini şi obiceiuri ed. II
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog