Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27758
De la 07 Ianuarie 2003
83625069

Fostul deputat PDL Sorin Pandele, condamnat definitiv la 5 ani închisoare pentru corupţie

  • 21 January 2014, 23:00
Fostul deputat PDL de Arges in legislatura 2008-2012 Sorin Andi Pandele a fost condamnat definitiv marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani inchisoare cu executarea pedepsei, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale. Alaturi de Pandele a fost condamnat la 5 ani de cinhisoare si Costel Zamfir, fost primar al comunei argesene Bradu.
Un complet format din cinci judecatori de la instanta suprema a admis marti recursul DNA si a anulat o sentinta din 2012 prin care Sorin Pandele primise 3 ani de inchisoare cu suspendare si fusese achitat pentru luare de mita, informeaza Agerpres.
In urma admiterii recursului, Sorin Pandele a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata si la 3 ani pentru fals material in inscrisuri oficiale in legatura directa cu infractiunea asimilata unor infractiuni de coruptie.
Pedepsele au fost contopite iar Sorin Pandele va executa 5 ani inchisoare, la care se adauga pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi civile pe o durata de 4 ani. In acelasi dosar, Costel Zamfir, fost primar al comunei argesene Bradu, a fost condamnat la 5 ani inchisoare, aceeasi pedeapsa primind si Elena Cornelia Paun, mai noteaza Agerpres. Decizia este definitiva iar cei trei condamnati vor fi incarcerati.
Sorin Andi Pandele a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 16 iunie 2010, pentru mai multe infractiuni de coruptie in legatura cu functia pe care a detinut-o de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Arges in perioada 2005 - 2008.
Potrivit DNA, data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, Sorin Pandele a primit de la Elena Paun suma de 190.000 de lei cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al OCPI Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate.
"Astfel, in cursul lunii ianuarie 2006, Sorin Andi Pandele, in calitate de director al OCPI si de membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Paun pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha (mentionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, in realitate amplasat in municipiul Pitesti), semnand acest titlu, desi avea cunostinta despre faptul ca aceasta nu formulase cerere in nume propriu si nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafetei de teren respective", sustin anchetatorii. DNA mai arata ca, dupa redactarea titlului, Sorin Pandele l-a inaintat Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges in vederea definitivarii procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate.
De asemenea, ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, Sorin Andi Pandele a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, inclusiv vecinatatile, toate aceste corecturi fiind certificate de catre directorul OCPI.
Procurorii anticoruptie au mai constatat ca la realizarea acestui scop a contribuit si Costel Zamfir care, in calitate de primar al comunei Bradu, si de presedinte al Comisiei locale de fond funciar, a falsificat mai multe documente care au stat la baza emiterii titlului de proprietate si la efectuarea corecturilor mentionate mai sus.
La randul sau, Elena Paun a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenta de legalitate emiterii, in mod fraudulos, a acestui titlu. In plus, ea a folosit aceasta cerere la Judecatoria Pitesti, intr-un proces civil in care proprietarii de drept cerusera constatarea nulitatii titlului de proprietate, precum si cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezenta cauza penala.
In vederea castigarii procesului civil precizat mai sus, Elena Paun a oferit o suma de bani unei angajate a Primariei Bradu pentru a emite in fals o adresa favorabila inculpatei. Sorin Pandele a fost deputat PDL de Arges in perioada 2008-2012 iar la alegerile din 2012 a candidat din partea PP-DD, insa fara succes.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La starea civilă
Horoscopul zilei
Ce nu ştie, sau nu vrea să ştie, Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Zona Flămânzi: Primari nemulţumiţi de banii primiţi de la CJ
ANFP şi Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ români
România ar putea livra din 2015 energie electrică Chişinăului
BERD: Creştere economică de 2,4% în acest an, cu riscuri în zona creditării
Ministerul Agriculturii pune la bătaie 15,9 milioane de euro pentru a stimula comasarea micilor producători de lapte
Protest pro-OTV in fata sediului CNA
Un miliard de lei in plus pentru salariile din primarii si consilii judeţene faţă de anul trecut
Cu o zi înainte de Davos, marii investitori afişează cel mai mult optimism din ultimii 5 ani
Percheziţii la Primăria din Ploieşti
procurorii DNA au ridicat documente din sediul instituţiei
Parlamentul României a limitat accesul publicului şi ONG-urilor la dezbaterile pentru revizuirea Constituţiei
Botoşani: Reacţia stupefiantă a celor de la Romtelecom
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă