Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6695
De la 07 Ianuarie 2003
90482472

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost arestat în Germania

  • 25 March 2018, 23:00
Fostul presedinte al regiunii Catalonia, Carles Puigdemont, a fost arestat în Germania, a anunțat avocatul acestuia. Poliţia finlandeză anunțaset sâmbătă că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan, care se afla într-o vizită în această ţară nordică, ulterior apărând informații că Puigdemont s-a întors în Belgia, unde a fost în exil din toamna anului trecut, după referendumul pentru autonomie.
UPDATE: Poliția germană confirmă arestarea lui Puidgemont
Poliția din Schleswig-Holstein, Germania, l-a arestat fostul președinte regional catalan Carles Puigdemont, care venea din Danemarca și se deplasa cu mașina la reședința sa actuală din Belgia. El a fost arestat la intrarea din Danemarca în Germania, după cum a anunțat avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, pe Twitter.
Poliția din Schleswig-Holstein a confirmat arestarea, justificată prin faptul c㠄există un mandat european de arestare“ pe numele lui. Poliția germană l-a arestat pe Puigdemont la ora 11.19, lângă autostrada federală 7.
Liderul separatiștilor catalani se află într-o secție de poliție germană și "va fi tratat corect", potrivit declarațiilor de la biroul de presă. Puigdemont, în vârstă de 55 de ani, sosise în Finlanda joi, pentru a participa la o conferință.
În timpul vizitei, Spania a depus o cerere de arestare a fostului președinte regional. Curtea Supremă din Spania a deschis o cauză penală împotriva sa și a emis un mandat european de arestare. Finlanda a fost de acord să-l aresteze pe Puigdemont. Cu toate acestea, el nu a fost, până acum, de găsit. [ Corespondență de Dani Rockhoff ]
____
Puigdemont riscă în Spania o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare pentru revoltă din cauza referendumului ilegal organizat în octombrie în Catalonia. Tensiunile în Catalonia sunt mari după ce Curtea Supremă a hotărât să pună sub acuzare 25 de lideri separatişti pentru rebeliune, delapidare de fonduri şi desconsiderarea statului. Cei acuzaţi ar putea sta în închisoare până la 30 de ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi.
Cinci dintre cei acuzaţi au fost reţinuţi, iar printre ei se află şi Jordi Turull, cel care urma să participe sâmbătă la un vot în Parlament pentru a fi numit noul preşedinte regional.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Codaşa mcorupşţiei
Horoscopul zilei de 26.03.2018
Moscova susţine că Europa este "imprevizibilă şi agresivă"
în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal
Casa de marcat virtuală făcută de un start-up românesc a primit 300.000 euro finanțare
Sute de mii de americani au manifestat pentru restricţionarea armelor de foc
Fiul fostului ministru Ioan Mureșan, Dan Mureșan, găsit mort in 2012 într-o cameră de hotel din Kenya,
lucra pentru Cambridge Analytica
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23-03.2018
Lumea lu' Rotundu: Vocea Basarabiei
Chișinău: Zeci de mii de oameni la Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
Barna (USR): După 100 de ani avem același ideal - Unitatea românilor / Băsescu: Al treilea obiectiv de țară trebuie să fie reUnirea
Daniel, managerul şef al VOR şi loviturile de imagine
Ioan Rotundu
Vlad Bileţchi: „Moldova este diamantul naţiunii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă