Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22129
De la 07 Ianuarie 2003
120877742

Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, urmărit penal de DNA în cazul unor imobile ale Staţiunii Fundulea

  • 8 January 2014, 23:00
Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu, infractiune comisa in periaoda cand ocupa functia de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Meidicinale si Aromatice Fundulea, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.
Fuia (PDL) a fost ministru al agriculturii in cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu, demis in mai 2012.
DNA a inceput urmarirea penala si fata de sora si cumnatul lui Stelian Fuia - Alexandrina State si Daniel State - in sarcina carora s-a retinut complicitate la infractiunea in forma calificata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial
Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Fuia Stelian, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, a omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora invinuitului Fuia Stelian.
Concret, invinuitul Fuia Stelian, in calitate de director general al SCDPAM Fundulea, desi cunostea ca impotriva institutiei publice pe care o conducea s-a declansat, ca urmare a unei sentinte civile, o procedura de executare silita a unor bunuri pe care institutia le detinea in calitate de concesionar, nu a formulat contestatie la executare (conform Codului de procedura civila) si nu a aratat ca bunurile se aflau in patrimoniul statului.
Fapta a avut in vedere stingerea unei datorii pe care, initial, Statiunea de cercetare Fundulea o avusese fata de Statiunea Didactica Belciugatele. Dupa incuviintarea executarii silite, cu acordul Statiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanta, de catre SC PROCERA AGROCHEMICALS.
Avantajele patrimoniale obtinute de SC PROCERA AGROCHEMICALS, dupa executarea silita, s-au reflectat, in mod direct, in patrimoniul invinuitilor State Alexandrina si State Daniel (sora si cumnat ai lui Fuia Stelian), asociati la SC PROCERA AGROCHEMICALS. Cei doi beneficiari ai foloaselor au cunoscut si au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisa mai sus.
UPDATE Fuia a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că nu are nimic de ascuns în legătură cu dosarul şi că aşteaptă să vadă ce elemente noi au apărut în anchetă, susţinând că în 2012 pentru aceeaşi cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
"Nu am nimic de ascuns, justiţia trebuie să-şi facă datoria pe mai departe. Numai că sunt surprins că acest dosar reapare după ce în 2012 s-a dat o soluţie de neîncepere a urmării penale şi reapare în această perioadă. Nu ştiu ce elemente noi au apărut la dosar după un an de zile. Şi eu sunt curios să văd în perioada următoare aceste elemente noi. În rest, repet, nu am nimic de ascuns, să vedem mai departe ce elemente noi sunt în dosar", a declarat fostul ministru al Agriculturii.
Stelian Fuia a precizat că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a început urmărirea penală în acest dosar, care, potrivit lui, are număr din 2012.
"Astăzi (miercuri - nr.) am fost chemat şi m-am prezentat să iau la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală. Şi, repet, acest dosar, aceste fapte, aceste situaţii au primit NUP în 2012", a mai declarat fostul ministru al Agriculturii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Discriminarea Mercedesei
Horoscop
Statistica: Noiembrie a urcat numărul şomerilor la 740.000 de persoane
Vânzările de alimente, băuturi, tutun şi carburanţi au scăzut în primele 11 luni din 2013
Statistic, rămânem cu 50 de euro lunar. Practic, avem fiecare un deficit lunar de 85 de lei
Ministerul Transporturilor a sesizat DNA după un control la CFR, având indicii privind săvârşirea unor infracţiuni
Iliescu spune altceva decât Ponta despre condamnarea lui Năstase
Efectul "marţea neagră"
înalt oficial american vine în România pentru a discuta despre statul de drept cu oficiali guvernamentali
Deosebiri esenţiale între cazul Năstase, Urdangarin şi al infantei Cristina
Cât de şiret poate fi preşedintele Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Promo "Presa-n gura lu' Rotundu" - Tele'M Botoşani
Botoşani: Uimitoarele aventuri ale primarului de Unţeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă