Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7834 lei
1 USD = 4.4307 lei


Număr accesări
Astăzi:
8186
De la 07 Ianuarie 2003
73875635
Fostul preşedinte al CJ Botosani,

Constantin Contac, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

  • 27 January 2012, 23:00
Constantin Contac, fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de coruptie, anunta Agerpres. Curtea de Apel Brasov a mai dispus suspendarea dreptului de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice pe o durata de doi ani.
In acelasi dosar a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si fiul fostului sef al Consiliului Judetean, Liviu Contac, dar si administratorul societatii Construct Com, Ioan Andrici. Decizia Curtii de Apel Brasov nu este definitiva, putind fi atacata cu recurs.
Constantin Contac a fost trimis in judecata in 2008 de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un dosar in care este acuzat de efectuarea de operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii.
Potrivit procurorilor DNA, Constantin Contac ar fi desfasurat, alaturi de fiul sau, Liviu Contac, fost director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, afaceri din bani publici constand in contracte de prestari servicii avand ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si, respectiv, transport material.
Pentru a evita starea de incompatibilitate prevazuta de legile in vigoare, potrivit carora sunt interzise raporturile comerciale intre societatile comerciale ale alesilor locali si regiile autonome de interes local aflate sub autoritatea consiliului respectiv sau cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale ori de consiliile judetene respective, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, la initiativa lui Constantin Contac, a apelat la o firma intermediara, Construct Com SRL, administrata de Ioan Andrici, care avea rolul de veriga intermediara, de interpus, pentru ca formal afacerile sa se desfasoare cu o aparenta de legalitate.
Rechizitoriul DNA arata ca intre Constantin Contac si Liviu Contac existau raporturi de subordonare ierarhica, tatal fiind ordonator principal de credite, iar fiul fiind ordonator secundar de credite. Anchetatorii au stabilit ca, in acest mod, presedintele CJ ar fi dobandit foloase necuvenite in valoare de 19,93 milioane de lei, bani care au fost 'spalati' de Constantin Contac si Liviu Contac fiind transferati prin intermediul Construct Com Botosani catre firmele lui Constantin Contac. Constantin Contac este acuzat si de fals in declaratii pe motiv ca in perioada 2004-2007 a omis cu stiinta trecerea in declaratiile de avere a unei sume de aproximativ un milion de dolari.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prezervativul ghinionist
Reţeta Zilei: Mijloc de a scoate sarea de prisos din bucate
Caricatura zilei
Boschetarii fac mofturi la protecţia ce li se acordă
România nu va intra în recesiune în 2012
România negociază un acord preventiv de un miliard euro cu Banca Mondială
Un asteroid cu diametrul de 11 metri va trece pe lângă Pământ
Cine l-a scos pe Conţac din cursa la preşedinţia CJ
Lumea celor şapte taine
Urban Serv criticată de consilierul Ovidiu Portariuc
Florin Ţurcanu se declară apărătorul dreptăţii
La DSP Botoşani una se plănuieşte şi nalta se înfăptuieşte
Gerul îi scoate din birouri pe inspectorii ITM
Primarii trebuie să se descurce cu transportul elevilor la şcoală
CAS susţine că nu mai sunt reclamaţii pe seama concediilor medicale
Botoşani: Oamenii de afaceri s-au înghesuit la chemarea USL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă