Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12648
De la 07 Ianuarie 2003
122898297

Fostul primar Cristian Poteras, condamnat definitiv la opt ani de inchisoare cu executare

  • 22 May 2015, 23:00
Fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteras a fost condamnat la opt ani de inchisoare, in dosarul de abuz in serviciu privind eliberarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 6 l-a achitat, scrie Mediafax. Cristian Poteras a fost condamnat, vineri, la opt ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma calificata si continuata.
Potrivit aceleiasi sentinte, fostului edil i-au fost interzise mai multe drepturi pe o o perioada de cinci ani, dupa executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.
In acelasi dosar au mai fost condamnati si sase functionari publici. Astfel, Gheorghe Florica, Petre Boncea si Dumitru Vultur au primit cate cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma calificata si continuata, Daniel Moise a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar Cristina Popescu si Dorina Piftor au primit catre trei ani, pedeapsa ce a fost suspendata pe durata unui termen de incercare de sapte ani.
Curtea de Apel Bucuresti a decis si desfiintarea unor titluri de proprietate pentru terenuri intravilane, emise de fostul edil.
Aceeasi instanta a dispus si confiscarea mai multor sume de bani. Este vorba despre 20 de milioane de euro de la Marian Jean Capatina, ceea ce reprezinta pretul obtinut din vanzarea a doua terenuri din Sectorul 6 al Capitalei, de 16.831, respectiv 3.053 metri patrati.
De la Ion Nicolae Berendea, instanta a dispus confiscarea sumei de 810.000 de euro, ceea ce reprezinta pretul obtinut din vanzarea unui teren de peste o mie de metri patrati, amplasat in acelasi sector.
"In baza art. 404 alin. 4 lit.c raportat la art.249 C. proc. pen. dispune luarea masurii asiguratorii a sechestrului, in vederea confiscarii speciale, asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand intimatilor: - Capatina Marian Jean (Capatina Marco Jean), pana la concurenta sumei de 19.900.000 Euro; - Berendea Nicolae Ion, pana la concurenta sumei de 810.000 Euro", conform deciziei judecatorilor.
Sentinta de vineri a Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, Cristian Poteras si ceilalti functionari care au primit pedepse cu executare, urmand sa fie incarcerati. In prima instata, fostul primar al sectorului 6 a fost achitat, in 10 aprilie 2014, de Judecatoria Sectorului 6. Alaturi de Poteras, au fost achitati si ceilalti inculpati din dosar.
In martie 2011, Cristian Poteras, pe atunci primar al sectorului 6 si presedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe langa Consiliul Local al Sectorului 6 Bucuresti, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu.
Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2006, Cristian Poteras, Gheorghe Floricica, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu si Dorina Piftor, in calitate de functionari publici in cadrul Primariei Sectorului 6 Bucuresti si de membri in cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu si-au respectat atributiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu incalcarea dispozitiilor legale, a sase titluri de proprietate pentru suprafata totala de 119.647,64 mp teren intravilan situat in municipiul Bucuresti, cu o valoare de piata, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).
In mod identic, a aratat DNA, in toate cele sase situatii, prin modalitatea in care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea in posesie si au eliberat titlurile de proprietate, inculpatii au incalcat dispozitii legale imperative si metodologia de solutionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, astfel ca au fost retrocedate terenuri cu o situatie juridica incerta sau chiar prin incalcarea dreptului de proprietate al altor persoane.
Agentia de stiri HotNews Ginerele lui Vasile Blaga, Andrei Rudeanu, arestat pentru 30 de zile Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis vineri arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, intr-un dosar in care este acuzat de evaziune fiscala, prejudiciul fiind de 600.000 euro, anunta Agerpres.
Decizia nu este definitiva.
Andrei Rudeanu a fost retinut joi de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce in aceeasi zi au fost efectuate cinci perchezitii la domiciliile si sediile comerciale ale mai multor persoane din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.
Perchezitii au avut loc si la sediul firmei de paza si protectie Axis Corporate Security, detinuta de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori si dus la audieri.
Conform datelor de la Registrul Comertului, Axis Corporate Security are sediul central in municipiul Deva iar ca asociati apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) si Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta indeplinind si functia de administrator.
Procurorii sustin ca din datele si probele administrate in cauza rezulta ca, in perioada 2010 - 2014, persoanele vizate, printre care si reprezentantii firmei de protectie si paza, ar fi desfasurat tranzactii comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale.
Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor si probelor administrate in cauza, se ridica la aproximativ 2.500.000 de lei
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Gelozie
Reţeta zilei: Ciorbă pescărească
Horoscopul zilei
Franta obliga supermarket-urile mari sa doneze alimentele nevandute
Femeia care ameninta de 35 de ore ca se arunca de pe o cladire a cazut in gol si a murit
PNL scrie in programul de guvernare ca firma de consultanta a lui Tony Blair coordoneaza o structura a Guvernului Ponta
Aceasta ar fi blocata de interese politice si lipsa de coordonare
Raport: Cum se poate contracara dominatia Kremlinului in mass-media de limba rusa din estul Europei
Ce planuri are PNL cu justitia - programul de guvernare
Inca o propunere legislativa impotriva hipermarketurilor
PNL vrea sa sustina o candidatura romaneasca pentru postul de Secretar General ONU in 2016
Seful Nei Guard spune ca Vasile Blaga i-a cerut sa-l ajute pe ginerele sau cu firma de paza
Două minuni creştin-ortodoxe şi una luterană
Cel mai citit comentariu-pamflet al săptămânii
Caricatura zilei: Ponta-n tinereţe
Botoşani:; La „Service auto” Câşlaru să nu te duci cu… autoturismul
Lumea lu' Rotundu: Agonie şi extaz
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog