Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9663
De la 07 Ianuarie 2003
122895312

Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, adus la DNA

  • Este suspectat de trafic de influenta si luare de mita
  • 20 January 2015, 23:00
Fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost adus de anchetatori, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a da declaratii intr-un dosar privind fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare. Ovidiu Putura este suspectat de trafic de influenta si luare de mita, in legatura cu solutionarea unui dosar, precum si legat de interventii pentru ca o persoana sa promoveze un concurs pentru notari stagiari.
Ovidiu Putura a fost adus la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), de ofiteri de politie, dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de aducere.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Ovidiu Putura a fost citat intr-un dosar in care este suspectat de trafic de influenta si luare de mita. Faptele ar avea legatura cu solutionarea unui dosar civil si cu posibile interventii in sprijinul unei persoane care voia sa dobandeasca, in urma unui concurs, calitatea de notar stagiar. In cel de-al doilea caz, Ovidiu Putura ar fi promis ca, din functia pe care o detinea atunci in Ministerul de Justitie sau printr-un functionar, poate influenta membrii comisiilor de examinare de la Camera Notarilor Publici.
Ovidiu Putura a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Justitiei in 24 februarie 2014, functie pe care o ocupa din 17 mai 2012. Anterior, Putura (PNL) a fost judecator si director la Directia de contencios administrativ din Ministerul Justitiei.
In 17 ianuarie 2014, Ovidiu Putura a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei CFR. In aceeasi zi, Ministerul Justitiei preciza ca Ovidiu Putura poate fi, in paralel, si secretar de stat in MJ si membru in consiliul de administratie al unei regii autonome, respectiv al CFR, dupa ce Guvernul a aprobat un memorandum in acest sens. Ministerul Justitiei a transmis aceste precizari dupa ce presa a vehiculat, imediat dupa investirea lui Ovidiu Putura, ca acesta nu poate fi membru in CA al CFR, deoarece are calitatea de judecator pe durata detasarii la MJ.
In iunie 2014, Ovidiu Putura a fost sanctionat cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru ca a detinut, in paralel, functia de membru in Consiliul de Administratie al CFR si pe cea judecator.
Sectia pentru judecatori a CSM a admis atunci actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva magistratului Ovidiu Putura, avertismentul fiind dat pentru "incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii".
Oficiali din Inspectia Judiciara precizau ca Ovidiu Putura a incalcat articolul 8 litera c) al Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care stipuleaza faptul ca "judecatorilor si procurorilor le este interzis sa aiba calitatea de asociat sau de membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau alte institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii nationale, societati nationale sau regii autonome".
Ovidiu Putura declara atunci ca actiunea Inspectiei Judiciare este una "nejustificata", pentru ca ar fi fost facuta o interpretare gresita a legii.
"In perioada in care am fost secretar de stat, am fost suspendat din magistratura, evident. Ei au avut o interpretare gresita a legii, de la ideea ca am avut calitatea de judecator anterior si ulterior numirii in functia de secretar de stat si, astfel, as fi fost incompatibil", spunea fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Siţia vânătorului
Reţeta zilei: Pilaf bulgăresc
Horoscopul zilei
The Guardian: Serviciile secrete britanice au spionat e-mailurile mai multor jurnalisti importanti
Jurnalistii, potentiala amenintare la adresa securitatii"
Misteriosul mormant antic de langa Salonic a scos la iveala ramasitele a cinci oameni
Botoşani: „Teroriştii” din Primăria Frumuşica
Ioan Rotundu
Radu Mazare, "deranjat ca e aratat cu degetul pentru esecul lui Ponta si Dragnea
Flămânzi: Cum sunt dinamitaţi directorii de şcoală competenţi din oraş
mârşăviile sunt puse la cale în sediul IŞJ şi PSD din Botoşani
Ucraina: Kievul lanseaza un nou val de mobilizare militara. Luptele continua in estul separatist
Franta: 5 cetateni rusi suspectati de pregatirea unui atentat au fost arestati
Calin Popescu Tariceanu: Nu vad posibila o interventie care sa salveze situatia celor care au credite in franci elvetieni
Asistam la o serie de abordari care merg in zona populista
Să nu uiţi Costică, nimic să nu uiţi”!
Ioan Rotundu
Creatori de speranţe şi iluzii deşarte
Ioan Rotundu
Seful PSD Gorj acuza ca un deputat al formatiunii face oferte in numele viitorului partid al lui Mircea Geoana
Prognoza meteo pentru miercuri si joi in tara si in Bucuresti
Oana Mizil si consiliera lui Mircea Geoana cer la OSIM inregistrarea marcii Partidul Social Democrat Independent
Partidul lui Sebastian Ghita se va numi Partidul Progres Romania
Victor Ponta va trebui sa livreze un partid de tineri, nu de bosorogi comunisti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog