Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31524
De la 07 Ianuarie 2003
97508803

Fostul sef al ANAF Sebastian Bodu blocheaza in instanta distribuirea de dividende

  • suplimentare de catre Transelectrica
  • 2 November 2017, 23:00
Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica a anuntat joi investitorii ca pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla un dosar prin care se solicita anularea hotararii actionarilor privind distribuirea sumei de 171 milioane de lei din rezerve, prin dividende suplimentare. Cel care a cerut blocarea distribuirii acestei sume este fostul sef al ANAF Sebastian Bodu. Pana la solutionarea definitiva a dosarului, efectele hotararii AGA se vor suspenda.
Reamintim ca in acest an, Transelectrica a fost obligata sa distribuie 90% din profitul pe 2016. In plus de atat, in aceasta toamna a fost obligata sa distribuie inca 171 milioane de lei din rezerve, sub forma de dividende. In ultimii ani, companiile de stat energetice au fost lasate fara bani de investitii de catre Guvern, dupa ce acesta le-a cerut sa distribuie sub forma de dividende profitul. De altfel, Transelectrica a anuntat printr-o nota a directoratului ca anul viitor va trebui sa contracteze finantari noi pe termen mediu si lung pentru a putea realiza proiecte de investitii majore. Vezi aici mai multe amanunte.
In acest context, Transelectrica anunta ca pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VI-a Civila, se afla inregistrat spre solutionare dosarul nr. 39867/3/2017 avand ca obiect "actiune in anulare a hotararii AGA nr. 11 din data de 16 octombrie 2017".
"Prin cererea formulata, reclamantul, domnul Sebastian BODU, solicita emiterea unei ordonante presedintiale impotriva CNTEE Transelectrica S.A., prin care sa se dispuna suspendarea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr. 11 din data de 16.10.2017 pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare pe dreptul comun. Hotararea AGA mentionata a fost atacata si cu actiune in anulare pentru nelegalitate, dupa cum sustine domnul Sebastian BODU, insa pana la acest moment companiei nu i-a fost comunicata, fiind in procedura preliminara de regularizare a cererii", mai arata Transelectrica.
La termenul de judecata din data de 27.10.2017, instanta a dispus din oficiu amanarea judecarii cauzei pentru data de 10.11.2017, ca urmare a faptului ca a omis sa ii puna in vedere lui Sebastian Bodu obligatia de a achita taxa judiciara de timbru in valoare de 20 lei.
In situatia in care se admite cererea reclamantului, ordonanta presedintiala este executorie, conform art. 997 alin. 2 cod procedura Civila, cu consecinta suspendarii efectelor Hotararii AGA nr. 11/16.10.2017. In aceasta ipoteza, CNTEE Transelectrica SA va putea sa declare apel in termen de 5 zile de la pronuntare si sa solicite suspendarea executarii pana la judecarea apelului numai cu plata unei cautiuni.
In ipoteza in care s-ar respinge apelul, efectele Hotararii AGA se vor suspenda pana la solutionarea definitiva a dosarului avand ca obiect actiune in anulare introdusa pe calea dreptului comun.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Când prostul devine fudul
Horoscopul zilei de 3.11.2017
Iohannis, primul atac la Guvernul Tudose:
Avertizez decidentii politici sa nu bage Romania intr-o aventura cu final trist / Clamata revolutie fiscala se va transforma in bulversare fiscala / Mega-topaiala fiscal-bugetara
Soţia româncă a lui Puigdemont, lăsată singură cu 2 copii de soţul fugar
Proiectul de lege privind statutul politistului, pus in dezbatere publica:
Amenda pentru refuzul de a se legitima, marita pana la 1.500 lei; persoana dusa la sectie poate pleca dupa 24 de ore chiar daca nu i-a fost stabilita identitatea
Spania: Mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont
Republicanii americani dezvaluie marile linii ale reformei fiscale propuse de Donald Trump:
reduceri de impozite pentru companii si venituri, desfiintari de deduceri, simplificare fiscala
Adrian Tutuianu, PSD: In multe institutii publice, salariile sunt exagerat de mari
Nuntile in cort, bormasinile si petrecerile cu muzica tare pot aduce inchisoare de la 3 luni la 2 ani
Calendarul unei ierni grele. Se misca tara?
"Stai, politia! Nu te apropia!".
Daca nu va opriti cand auziti aceasta formula, politistii vor prezuma ca vreti sa fiti violenti
Moş Crăciun va veni prin Munţii Rodnei
Tristeţea „Cimitirului vesel”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă