Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15263
De la 07 Ianuarie 2003
118434577
Fragmente din strategia de ocupare a Staţiunii de cercetări (II)

Botoşani: Cum a ajuns Marian Florea şef peste Staţiunea Popăuţi

  • Ioan Rotundu
  • 14 May 2013, 23:00
În stilu-i caracteristic, Ionică Nechifor mi-a trimis ieri dimineaţă nun SMS de ameninţare. Cum nu sunt sperios, am arhivat SMS-ul pentru nevoile de viitor şi mă pregăteam să plec la filmat când am fost sunat de către acesta.
A ţinut să-mi spună că el n-a beneficiat de fondul genetic de la Popăuţi, n-a luat berbeci de rasă de la Staţiune şi nici oi karacul, aşa cum l-am acuzat eu. În primul rând că nu eu l-am acuzat, ci angajaţii Staţiunii. Apoi, dacă este aşa cum mi-a spus Nechifor, că el are berbeci mai de soi decât cei ai Staţiunii, nu înţeleg de ce se mai arată interesat de soarta acesteia?
M-a mai acuzat că ceea ce scriu o fac pentru că sunt plătit de Ioan Chiorăscu. Este părerea sa, aşa cum şi eu am părerea mea despre persoana sa publică, cea privată privindu-l direct. Este obişnuit la politicienii prinşi cu mâţa-n sac să spună presei că au încredere în Justiţie şi că procurorii au comis un abuz, în cazul de faţă abuzul fiind din partea presei.
A mai ţinut să-mi spună că el vrea să salveze Staţiunea de la dezastrul în care a adus-o fostul director Ioan Chiorăscu şi că în acest sens are chiar un proiect de redresare economică. Nu mi-a spus şi cum poate el salva situaţia economică a Staţiunii, de vreme ce nu are nicio calitate oficială în plan judeţean sau guvernamental şi nicio atribuţiune de a se implica în activitatea acesteia. I-am promis că după ce termin de prezentat toate reproşurile care i se aduc pentru imixtiunile sale în activitatea Staţiunii şi toate încercările sale de a controla mersul treburilor, voi prezenta şi punctul său de vedere.
Dar până la momentul final mai am de prezentat câteva aspecte care relevă ce se urmăreşte cu viitorul activităţii şi patrimoniului Staţiunii de cercetări Popăuţi. Medicul veterinar Marian Florea este angajatul lui Ionică Nechifor la Asociaţia Moldoovis Botoşani. Cu Staţiunea Popăuţi, Nechifor are relaţii de colaborare şi parteneriat de mai mulţi ani. Când Mihai Ţurcanu a fost numit de premierul Victor Ponta în fruntea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, acesta l-a luat pe Ionică Nechifor pe post de consilier al său.
Cu ce-l putea consilia Nechifor, în ce probleme, ce expertiză profesională îl recomanda pentru un astfel de post sunt întrebări retorice. Ionică Nechifor a ajuns inginer urmând acum câţiva ani cursurile la distanţă ale unei facultăţi ieşene şi a devenit inginer după doar doi ani de studii.
Ajuns în postul de consilier al lui Mihai Ţurcanu, a luat legătura cu preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, de care aparţine şi Staţiunea Popăuţi. Cum a reuşit să-l convingă Nerchifor pe preşedintele Academiei nici nu mai conteazuă, cert este că directorul Ioan Chiorăscu a fost demis din funcţie şi înlocuit cu medicul veterinar Marian Florea, care şi acum, ca director interimar, este angajatul lui Nechifor cu o jumătate de normă.
În familia sa, Florea are la Odaia Veche din comuna Hliupiceni o fermă de ovine. Cum s-ar spune, el este implicat în două activităţi care-ş fac incompatibil cu calitatea de director, chiar şi interimar, la Staţiunea Popăuţi.
Doctorul Florea nu întruneşte condiţiile profesionale de a ocupa cu astfel de funcţie dar cei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice habar n-au. Florea le-a fost recomandat de Nechifor iar ei au luat de bună această recomandare. Este regretabil cum un mediu academic s-a lăsat influenţat de politic şi au acceptat astfel de compromisuri
Câtă vreme Nechifor a fost consilierul lui Ţurcanu, până ce a reuşit să-l schimbe din funcţie pe Chiorăscu, a încercat să facă presiuni asupra acestuia să încheie un contract de concesiune a imaşului Staţiunii către fiica sa Claudia.
Pe telefonul mobil al fostului director Chiorăscu pot fi văzute mai multe SMS-uri de ameninţare primite de la Nechifor că dacă nu încheie contractul cu fiica sa Claudia îl va schimba din funcţia de director. Chiorăscu n-a încheiat conz6tractul şi şi-a pierdut funcţia.
Actualul director interimar, aflat deplin sub controlul lui Io0nică Nechifor, ca să poată fi permanentizat pe funcţie va trebui să se prezinte la un examen. Ca să participe la examen ar trebui să îndeplinească condiţiile cerute de lege, lucru ce nu-l poate îndeplini.
În momentul de faţă la Staţiunea Popăuţi este o dezordine totală iar cei peste 50 de angajaţi şi 9 cercetători sunt derutaţi total pentru că nu mai ştiu care le va fi viitorul. În ce priveşte afirmaţia lui Ionică Nechifor că este îngrijorat de viitorul Staţiunii şi că el vrea s-o salveze de la dezastru, părerile sunt împărţite.
În plan judeţean, Staţiunea nu are nicio subordonare, doar Prefectura Botoşani îi poate monitoriza activitatea, fără a se putea implica direct.
De la nivelul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, care are autoritate directă asupra Staţiunii, se percepe o stare de expectativă, Nechifor continuând să facă presiuni pentru a obţine controlul a tot ce mişcă prin instituţie, susţinând că astfel o salvează de la dezastru. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când Alinuţa devine nevastă
80.000 de copii cresc fără părinţii plecaţi la muncă, în străinătate
Basarabia, a 9-a regiune a României?
OLAF din România exagerează uneori cu controalele
În ce constă ţeapa cu autostrăzile lui Şova: o explicaţie în 12 paşi
Reducerea cvorumului la referendumuri la 30%, aprobată de Comisia juridică din Senat
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
BOR şi ospăţul cu fondurile europene
Ioan Rotundu
Guvernanţi, furaţi liniştit, opoziţia veghează!
Ioan Rotundu
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă