Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10399
De la 07 Ianuarie 2003
122896048

Franta: Ministrul Finantelor admite un gest nepotrivit fata de o ziarista,

  • dupa ce a negat acuzatiile trei saptamani
  • 11 May 2016, 23:00
Seful Finantelor din Franta, Michel Sapin, a sfarsit prin a recunoaste un gest "nepotrivit" fata de o ziarista, in momentul in care acuzatii de hartuire sexuala care vizeaza un deputat pun in lumina comportamentul machist a numerosi oameni politici din Hexagon, scrie AFP.
Dupa ce initial a denuntat "acuzatii total false" publicate intr-o carte politica aparuta in aprilie, ministrul, un apropiat al presedintelui socialist Francois Hollande, a difuzat marti seara intr-un comunicat propria versiune a incidentului care a avut loc in ianuarie 2015 in timpul Forumului Economic Mondial Davos (Elvetia).
"Intr-o deplasare in ianuarie 2015 la Davos, in mijlocul a circa 20 de persoane, am facut unei ziariste o remarca privind tinuta sa vestimentara, punandu-i mana pe spate. Nu a existat in atitudinea mea nicio dorinta de a fi agresiv sau sexist, dar singurul fapt de a fi socat persoana in chestiune demonstreaza ca aceste cuvinte si acest gest au fost nepotrivite, si am fost si sunt in continuare dezolat", a povestit el.
"In minutele care au urmat, ziarista mi-a cerut sa ma vada tete a tete pentru a-si exprima indignarea. Evident, mi-am prezentat cele mai sincere scuze", a adaugat ministrul.
Autorii cartii "L'Elysee off", ziaristii Stephanie Marteau si Aziz Zemouri, il acuza pe Michel Sapin ca a "tras de elasticul chilotilor" tinerei femei, in momentul in care aceasta s-a aplecat sa-si ridice de pe jos stiloul, murmurand: "Ah, dar ce imi aratati acolo?".
Asociatii feministe au cerut demisia ministrului si un fost ministru socialist, Delphine Batho, i-a cerut explicatii sau sa prezinte scuze "cel putin".
Michel Sapin afirmase in 22 aprilie ca este vorba despre "acuzatii inexacte si calomnioase". Marti, cu cateva ore inainte de comunicat, acesta denunta inca o "calomnie" si "acuzatii complet false".
Iar ministrul socialist cerea "sa nu se faca o confuzie" intre numele sau si cel al deputatului ecologist Denis Baupin, acuzat de agresiuni sexuale de catre opt membri al partidului sau EELV, dintre care patru alesi. "Ceea ce este descris de femei este ingrozitor" dar "justitia trebuie sa stabileasca faptele, nu presa sau alte persoane", declara Michel Sapin marti, cu putin timp inainte de publicarea comunicatului.
In acest text, ministrul a explica ca "circumstantele actuale" legate de scandalul Baupin "il obliga sa prezinte, cu toata transparenta, precizarile necesare" in ceea ce priveste incidentul de la Davos.
Acuzatiile legate de Denis Baupin au fost dezvaluite luni intr-o ancheta a postului de radio France Inter si de ziarul online Mediapart. Deputatul ecologist, care neaga orice agresiune, a demisionat din postul de vicepresedinte al Adunarii Nationale si a fost deschisa o ancheta judiciara.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avocatul cinstit
Horoscopul zilei de 12.05.2016
Femeie salvată dintr-o groapă de trei metri, de pompieri
Hexi Pharma anunta ca isi inchide fabrica si firma si ca "isi cere scuze"
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Referendumurile locale vor putea fi organizate simultan cu alegerile locale
Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de DNA in dosarul DIPI
Asociatia VeDem Just, despre eventuala dezincriminare a abuzului in serviciu:
Romania este obligata sa mentina incriminarea acestei fapte ca urmare a obligatiilor internationale asumate
FMI: Cresterea economica va fi de 4,2% in 2016 si 3,6% anul viitor
Statul nu a recuperat nici un leu in cazul Fenechiu.
BMW-ul fostului ministru nu a fost confiscat pentru ca "nu a fost identificat in trafic"
O reclama "Glorie lui Allah" afisata pe autobuzele londoneze starneste polemici,
dupa ce un videoclip anglican care promova Tatal Nostru a fost interzis
Fiscul propune o noua Declaratie 088 simplificata
Situatie dramatica in educatie.
Iohannis, ultimul filtru pentru o lege care ar distruge sansa de a-i pedepsi pe plagiatori
Probele realizate la ICECHIM de Guvern arata ca unele substante Hexi Pharma erau diluate si de zece ori
Botoşani: Cum alimentează Portariuc urca botoşănenilor asupra sa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog