Complexul de alimentaţie publică cunoscut sub numele de Popasul Cucorăni a devenit tot mai familiar botoşănenilor. Conceput într-un mod rustic, cu terase acoperite cu stuf, popasul este din ce în ce mai aglomerat. În zilele de week-end este tot mai aglomerat, iar noii sosiţi îşi găsesc cu greu o masă liberă. Bucătăria localului oferă o paletă largă de gustări reci şi calde, dar şi mâncăruri gătite sau preparate la grătar. După ce anul trecut la popas se putea servi cârlan la proţap, pregătit sub văzul consumatorilor, anul acesta, la modă pare să fie friptura de batal la tavă cu usturoi şi mămăliguţă. Friptura este excelentă la gust şi extrem de fragedă. Am încercat să aflu modul în care este preparată, dar n-am reuşit să smulg secretul.
Singurul lucru ce l-am putut afla este că, înainte de a fi pregătită la cuptor, carnea de batal se pune timp de patru zile la baiţ cu multe mirodenii şi vin. Nici baiţul n-am reuşit să aflu cu ce condimente anume este aromatizat şi care este proporţia dintre apă şi vin.
Până când voi reuşi să aflu secretele bucătăriei Popasului Cucorăni, vă pot asigura că, dacă n-aţi mâncat batal la cuptor, puteţi încerca la Cucorăni. Baftă la o masă liberă! (Lucullus)