Mod de preparare: Dacă se frige întreg, puiul se pune într-o tavă potrivită cu mărimea lui (dacă vasul este mai mare sosul se va arde. Pentru gust şi aromă se aşează în tavă un rând de rondele de zarzavat cu 3 -4 linguri de apă şi o linguriţă rasă cu sare, deasupra aşezându-se puiul nesărat, bine uns cu untură sau ulei. Cratiţa se introduce în cuptorul bine încins la început, 30 min, până se formează o crustă puţin rumenită, care va împiedica scurgerea sucului din carne. Puiul se stropeşte, apoi cu sosul din tavă care îl sărează şi îl rumeneşte frumos fiind colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lăsând puiul să se frigă 1- 1 1/2 h până când se pătrunde bine şi se înmoaie carnea, întorcându-se pe toate părţile şi stropindu-se de fiecare dată cu sos ca să se rumenească uniform. Se serveşte cu mămăliguţă şi se udă cu un vin bun. (Lucullus)