Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21409
De la 07 Ianuarie 2003
118286602

Furturile în şcoli, combătute cu materiale informative

  • 27 December 2012, 23:00
Autorităţile judeţene au pornit o campanie pentru a-i învăţa pe elevi să nu devină victime ale hoţilor. În urma unui protocol dintre Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, consilierii judeţenei au decis să acorde 3500 de lei pentru afişe, stikere, orare, calendare de buzunar, pixuri inscripţionate, materiale ce vor fi distribuite în şcoli în cadrul unei campanii de prevenire a furturilor în unităţile de învăţământ, ce se desfăşoară în perioada decembrie 2012 – iunie 2013.
Poliţiştii botoşăneni cred că elevii nu ştiu să se păzească de hoţi şi că neglijenţa şcolarilor este în cele mai multe cazuri principalul factor favorizant al infracţiunii de furt. Din acest motiv se impune o campanie de informare a elevilor pe această temă. „Un factor favorizant al victimizării este reprezentat de neglijenţa victimei, care-şi lasă bunurile în sala de clasă nesupravegheată, la sala de sport sau prin laboratoare”, se arată în raportul pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean l-a prezentat consilierilor judeţeni.
În acel raport se evidenţiază cu cifre situaţia furturilor din şcoli în ultimul an şcolar. Astfel, oamenilor legii le-au fost semnalate 27 de infracţiuni ce au avut loc în unităţile de învăţământ, numai în mediul urban, cele mai multe fiind furturi. “În ceea ce priveşte tipul implicării elevilor în fenomenul infracţional menţionat, în postura de autori au fost înregistraţi un număr de 18 elevi, iar în cea de victimă, 22 de elevi”, se mai arată în raportul ajuns la Consiliul Judeţean.
În cadrul campaniei, ofiţeri de poliţie se vor întâlni cu elevii şi cadrele didactice pentru a le vorbi despre cum să se păzească pentru a nu deveni victime ale hoţilor.
La finalul campaniei va avea loc şi un concurs pe teme de protecţie a bunurilor personale în mediul şcolar, concurs la care se vor acorda şi premii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru insomnie
De la lovituri cauzatoare de moarte la omor calificat
Distracţia Primăriei Botoşani din noaptea de Revelion
Chef de Crăciun cu etnobotanice
Anul 2013 semne bune are pentru medicii de familie
Dorohoi: Spitalul municipal îşi completează echipa de conducere
Crăciun înflăcărat pentru pompierii botoşăneni
Pensionarii se înghesuie la Revelionul primăriei
Cacealmeaua lui Ponta cu demiterea : Macaleţi rămâne prefect
Drăguşeni : Anul 2013 începe cu alegerea primarului
Mitropolia Iaşi nu vrea cimitir privat la Botoşani
cerinţa Mitropoliei este împotriva libertăţii mediului de afaceri
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă