Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21571
De la 07 Ianuarie 2003
120846037
Gabriel Gachi

Fotografia vieţii tumultoase a Doinei Federovici

  • Ioan Rotundu
  • 2 September 2023, 13:57
Recent, mi s-a atras atenţia pe pagina de Facebook asupra unui material semnat de Gabriel Gachi, jurnalist editor la publicaţia Reporterul de Iaşi. Articolul est,e în fapt, o fotografie a vieţii Doinei Federovici, ajunsă în prezent preşedintele PSD Botoşani şi a Consiliului Judeţean Botoşani.
Materialul nu aduce noutăţi din viaţa personajului a cărei carieră politică şi profesională are pun parcurs plin cu necunoscute şi aventuri certate cu morala socială. El sintetizează fapte şi evenimente apărute în presa locală de-a lungul anilor şi mai puţin în cea centrală. Am o singură corecţie de făcut. Autorul neagă, cu sau fără bună ştiinţă, realizările Doinei Federovici în ce priveşte infrastructura rutieră a judeţului nostru.
În acest domeniu, numai dacă suntem de rea credinţă, nu-i vom recunoaşte faptul că a rezolvat în cei aproape 3 ani de mandat toate problemele acestei infrastructuri, probleme care persistau de zeci de ani.
Cum a reuşit acest lucru? Sunt multe explicaţiile, unele din invidie, legate der viaţa de familie, relaţiile politice mai vechi şi mai noi întreţinute cu abilitate.
În fond, noi beneficiem de rezultatul muncii sale, o muncă care ne-a uşurat cu mult circulaţia rutieră prin judeţ Eu aş îndrăzni să să-i cer să-şi folosească aceleaşi abilităţi în a rezolva problemele la Nova Apaserv, Direcţia Judeţeană de Cultură, Spitalul Judeţean ”Mavromati” cu secţiile exterioare, Direcţia pentru Protecţia Copilului, cu recomandarea de a nu-şi mai numi în funcţiile de decizie fini, cumetri şi alte sinecuri venite din PSD.
Redau mai jos articolul în forma în care a apărut:

,,Doina Federovici, presedinta Consiliului Judetean Botosani, doua mandate de senatoare a Romaniei. Are CV-ul la secret, desi parlamentarii aveau obligatia de a-l prezenta public pe site-ul Legislativului. Federovici isi ascunde CV-ul pentru ca ii este rusine cu studiile sale.
Cazul Federovici explica pe deplin tragedia Romaniei. Explica tragedia Moldovei, corupta, inapoiata, lipsita de busola, de un plan inteligent de crestere economica. Angel Calin, managerul demis de la Spitalul Judetean Botosani, fost lacatus mecanic, fusese numit de Doina Federovici dintr-un singur motiv: este finul ei.
Doina Federovici este un lider-piatra de moara. E un bolovan de gatul judetului Botosani si totusi e de 20 de ani in politica nationala. O impostoare care joaca rolul de politician fara sa aiba nimic in creier. Mintea ei este opaca si totusi rezista.
In anii '90 servea ziaristii cu cafele la cabinetul unui parlamentar de Botosani. Era asistenta, un fel de secretara. A fost angajata la Evidenta Populatiei, drept rasplata pentru loialitatea aratata in PSD. Foarte putini stiu ca a facut o facultate-fantoma la Targoviste, dupa varsta de 27 de ani. Studiile ei sunt ascunse, iar diploma ei este obtinuta prin corespondenta.
Doina Federovici a evoluat spectaculos in cariera ca sustinatoare infocata a lui Liviu Dragnea, cunoscut pentru apetenta lui pentru pesediste de varsta mijlocie, extrem de loiale si proaste prin definitie. Era alaiul de femei ornamentale cu care defila Liviu Dragnea.
Federovici a ajuns vicepresedinta in PSD la nivel national si a facut parte din comisia de modificare a Legilor Justitiei, ea, o inculta din Saveni, deviind dramatic destinul Romaniei ca stat de drept.
Federovici s-a manifestat public pentru sustinerea lui Liviu Dragnea pana in ultima clipa in libertate, propunandu-l ca presedinte al Romaniei. La Consiliul Judetean Botosani nu are nicio contributie reala. Este o marioneta care joaca intr-o piesa de teatru cu sute de reprezentatii. Inaugureaza investitii puerile, total inutile pentru locuitori, citeste non-stop de pe foi, toate discursurile ei sunt teleghidate si are o prezenta mediatica fulminanta.
Aceasta nulitate cu studii de chelnerita intr-un birou parlamentar are in acest moment fotograful ei personal, care posteaza mii de fotografii pe pagina oficiala de Facebook. Daca nu exista inventia lui Zuckerberg, Doina Federovici n-ar mai fi avut niciun scop in viata.
Consideratiile ei despre natura, viata, relatii sufletesti, intrajutorare, zile dedicate Pamantului, apelor si resurselor minerale sunt mostre de imbecilitate si fariseism. Doina Federovici are intelectul unui copil de 11 ani, dar conduce un judet din Romania si se misca pe aceasta scena ca un circar ambulant. Functia este scena ei de circ, se machiaza in fiecare zi, isi schimba toaletele, pierde ore in sir in fata oglinzii, iese apoi pe scena si citeste un scurt discurs scris de altcineva.
Federovici e o catastrofa care pare inofensiva in ingenuitatea ei. PSD aduna corect banii la pusculita de partid din contractele publice si-o lasa pe Doina sa se manifeste liber in fundatura ei de tara. Femeia a impanzit judetul Botosani cu peste 30 de numiri de functii din anturajul ei propriu: toti ii sunt rude, cumatri, fini, prieteni apropiati. Nu exista un economist, un matematician sau un doctor neurochirurg care sa poate accede la o functie de conducere in judetul Botosani si care sa schimbe sensul dezvoltarii sistemului public. Sa schimbe soarta acestui judet. Nimeni nu obtine o functie in Botosani daca nu face parte din Clanul Federovici.
Botosaniul mai traieste inca pentru ca 30% din populatie a plecat in strainatate si trimite bani acasa si pentru ca Uniunea Europeana acorda subventii masive in agricultura, contribuind la consolidarea unor ferme exceptionale. Dar administratia publica, infrastructura, educatia, PSD si PNL sunt un blestem. Pentru Botosani, politicienii sunt cancerul care omoara tot judetul. Doina Federovici este tolerata de Ciolacu pentru banii cu care contribuie la pusculita partidului si pentru voturile pe care le aduce printr-o imensa propaganda care functioneaza ca un drog social.
In rest, nu exista nicio influenta reala, pozitiva, asupra vietii oamenilor, asupra salvarii Botosaniului in lupta regionala pentru dezvoltare si supravietuire. Fedorovici si tot partidul ei de atarnatori sunt pur si simplu niste paraziti ai societatii. Din cand in cand fac rau prin inutilitatea lor si mor oameni."
Gabriel Gachi


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 28.08 – 3.09.2023
Bancul săptămânii: Creştină
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistul Arăpaşu şi prim-procurorul Hanachiuc l-au spălat pe Nechifor de păcatul hoţiei
Ioan Rotundu
Mihai Ţurcanu calcă pe urmele fratelui infractor Florin
Ioan Rotundu
ANPC i-a oprit lui Nistor producţia de conserve din peşte
În realitate nişte „bombe chimice”
Istpria Limbii Romane - video
Cum îi înşelau la mită contrabandiştii pe vameşi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă