Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14011
De la 07 Ianuarie 2003
122874078

Gabriela Firea da un nou ajutor social: 1.200 lei/luna pentru familiile monoparentale.

  • Ce ajutoare a mai acordat pana acum primarul Bucurestiului si ce impact au
  • 26 October 2017, 23:00
Primarul general Gabriela Firea vrea sa acorde un ajutor lunar pentru familiile monoparentale, ajutor de pana la 1.200 lei/luna in functie de numarul de copii. In ultimele luni, Consiliul General, la propunerea primarului, a propus acordarea mai multor stimulente si ajutoare (persoane cu handicap, ajutor de casatorie, nastere copil) acestea estimandu-se ca ar avea un impact bugetar anual de circa 100 milioane de euro, daca toata lumea care se incadreaza in aceste categorii ar solicita banii.
In 2017, Primaria Capitalei a mai alocat 65 milioane lei pentru biserici, iar subventia la RADET si la RATB, mostenita de la fostii primari, unde jumatate din valoarea biletului si a gigacaloriei este platita de municipalitate, totalizeaza circa 1,1 miliarde lei. Bugetul Primariei Capitalei intr-un variaza intre 4 -4,5 miliarde lei.
Ajutorul se acorda pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 200 lei inclusiv, se va acorda dupa cum urmeaza, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat de Consiliul General pe 31 octombrie: 300 lei pentru familia cu un copil, 600 lei pentru familia cu 2 copii, 900 lei pentru familia cu 3 copii si 1200 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.
Pentru familia monoparentala al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 201 lei si pana la 530 lei inclusiv, se propune ajutarea unui ajutor dupa cum urmeaza: 200 lei pentru familia cu un copil, 400 lei pentru familia cu 2 copii, 600 lei pentru familia cu 3 copii si 800 lei pentru familia cu 4 sau mai multi copii.
"Conform datelor statistice furnizate de catre Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de sector, in anul 2017, trimestrul II, figurau ca si beneficiari ai alocatiei pentru sustinerea familiei in Bucuresti un numar de 406 familii. In prezent familiile monoparentale care au venituri pe membru de familie de pana la 530 lei beneficiaza de acordarea unei alocatii pentru sustinerea familiei monoparentale in cuantum de maxim 240 lei, aceasta suma fiind acordata familiilor cu 4 sau mai multi copii. Data fiind aceasta situatie, familiile monoparentale au nevoie de protectie sociala adecvata in vederea ameliorarii continue a calitatii vietii lor, in cadrul familiei, prin implementarea de masuri de reducere a saraciei si izolarii sociale", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.
Impactul bugetar nu se poate calcula deoarece nu stim cati copii sunt in cele 406 familii parentale si ce venituri are fiecare familie.
Ce stimulente/ajutoare mai acorda Primaria Capitalei - 450 milioane lei
La finalul lunii august, Consiliul general la propunerea primarului Gabriela Firea a aprobat acordarea unui stimulent de 500 lei pe luna pentru adultii cu handicap care au domiciliul stabil/resedinta pe raza municipiului Bucuresti. In Bucuresti sunt circa 57.000 de adulti cu handicap care vor putea beneficia de acest ajutor. Impactul finaciar pentru un an este de maxim 340 milioane lei.
In luna iulie, Consiliul General la propunerea primarului Gabriela Firea a decis acordarea unui stimulent financiar, de 1.000 lei/luna pentru copiii cu handicap. Conform datelor statistice furnizate de catre Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, in trimestrul I al anului 2017 erau inregistrati un numar total de copii cu handicap de 4.666. Impactul bugetar anual este de maxim 56 milioane lei.
In luna iunie, Consiliul General a aprobat acordarea unui stimulent financiar in cuantum de 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Potrivit datelor de la INS, in 2015 s-au nascut 19.255 copii, ai caror parinti au rezidenta pe teritoriul municipiului Bucuresti. Impactul bugetar anual este de maxim 48 milioane lei.
In luna mai, Consiliul General la propunerea primarului Gabriela Firea a aprobat acordarea unui stimulent financiar de 1500 lei net/familie pentru tinerii care se casatoresc. Anul trecut au avut loc in Bucuresti circa 6.000 de casatorii. Impactul bugetar anual este de circa 9 milioane lei.
In total, acestea au un impact bugetar de circa 450 milioane lei.
Acestor ajutoare se alatura si banii acordati la biserici - 65 milioane in 2017, subventia la RADET si RATB - circa 1,1 miliarde lei, acordata pentru toata lumea, nu diferentiata in funcctie de venit. Reamintim ca aproximativ jumatate din pretul gigacaloriei pentru abonatii RADET si jumatate din biletul RATB este subventionat de Primaria Capitalei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire amoroasă
Horoscopul zilei de 27.10.2017
Proiectul lui Tudorel Toader ii ia masiv din prerogative presedintelui Romaniei
il scoate din procedura de numire a procurorilor-sefi si ii reduce libertatea de numire a presedintelui la Curtea Suprema
Hocus-pocus cu taxe si impozite.
Programul de guvernare al PSD si coabitarea Dragnea - Tudose produc efecte tot mai nocive in economie
Bani luati de la infrastructura, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther si Jean Calvin
si inca un milion de lei la Patriarhie
Cristina Tarcea, sefa instantei supreme, cere retrimiterea proiectului legilor justitiei de la Parlament la Ministerul Justitiei,
pentru "finalizarea procedurii legale pe care MJ si-a asumat-o ca initiator"
În cazul şcolii din Tudora, ÎŞJ a trimis în anchetă un inspector „dresat”
Ioan Rotundu
Revolutie fiscala anuntata la Guvern:
Salariul minim brut pe economie creste la 1.900 de lei / Pensia minima creste la 640 lei, contributiile trec in sarcina angajatului iar impozitul pe venit scade la 10% / Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii
Portugalia: Justitia acorda circumstante atenuante unui barbat care si-a batut cu bata sotia adultera,
in timp ce era tinuta de fostul amant / Judecatorii au evocat Biblia, unde femeile infidele erau ucise
Autostrazile electrice: solutia pentru transportul mai curat pe distante mari
Schimbare majora pentru firme din 2018:
Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% din profit - Guvern
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog