Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23581
De la 07 Ianuarie 2003
93935265

Gabriela Zoană – tânăr şi pervers politician PSD

  • Ioan Rotundu
  • 16 May 2019, 22:34
Aseară, la postul de Radio Europa FM, în emisiunea Piaţa Victoriei, au fost invitaţi patru candidaţi la europarlamentare: Mihai Tudose din partea Pro Democraţia, Gabriela Zoană de la PSD şi doi independenţi. Nu candidaţii independenţi mi-au reţinut atenţia, ci duelul politic dintre Mihai Tudose şi Gabriela Zoană, cu puţin timp ambii făcând corp comun în PSD. Ca europarlamentar PSD, Zoană s-a axat pe a prezenta meritele aduse României de către PSD şi realizările obţinute la nivel de Parlament European, făcând afirmaţii mincinoase cu o nonşalanţă demnă de invidiat.
Deşi tânără, Gabriela Zoană a dovedit o abilă perversitate politică, demonstrând că a învăţat repede de la penalii fruntaşi în PSD arta dezinformării şi mistificării adevărului. Iată câteva contre care s-au consumat între Tudose şi Zoană.
Gabriela Zoană a afirmat că prin fonduri europene guvernul PSD a modernizat spitale şi le-a dotat cu aparatură modernă, a modernizat şcoli şi a iniţiat construcţia de spitale euroregionale, afirmaţie care l-a scos din sărite pe fostul premier Mihai Tudose. A corectat-o imediat că dacă s-au modernizat şi dotat cu aparatură anumite spitale, s-a făcut cu bani guvernamentali şi nu europeni. Dimpotrivă, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că nu sunt bani europeni pentru spitale. Ori, România, avea alocate fonduri europene pentru spitale dar Plumb nu le-a angajat.
S-a mai lăudat Zoană că PSD-ul este cel care a determinat Parlamentul European să adopte directiva de egalizare a calităţii produselor alimentare, viind aprobată sancţiunea cu diminuarea a 4% din cifra de afaceri a celor descoperiţi că fac rabat de la calitate, mai ales pentru ţările din estul Europei.
Din nou Tudose i-a explicat că acea directivă este doar o jalonare a unor paşi pentru viitor şi nu un fapt împlinit, cum susţine ea. Cât priveşte faptul că europarlamentarii PNL, PRM şi cei în afara PSD n-au votat acea directivă a fost protestul lor pentru că în Consiliul Uniunii Europene s-a făcut o modificare a proiectului iniţial care avantaja firmele ce practică o astfel de discriminare comercială.
Zoană a susţinut că PSD-ul a ridicat imaginea României în plan european, afirmaţie care i-a revoltat pe toţi ceilalţi invitaţi. Cei doi candidaţi independenţi au sărit ca arşi şi i-au replicat că un partid şi guvern format din infractori nu avea cum să facă imagine ţării. Iar Mihai Tudose i-a amintit că din cauza atacurilor asupra democraţiei şi independenţei justiţiei, PSD-ul este ţinut las distanţă de familia socialiştilor europeni. Iar grupul PSD din Parlamentul European riscă să fie dat afară din Grupul Socialiştilor.
Nici preşedintele Iohannis n-a scăpat nescărmănat de Gabriela Zoană. Aceasta i-a reproşat că n-a băgat România în Spaţiul Schengen dar că o va face PSD-ul, fără a se mai împiedica de oponenţa Olandei şi a lui Iohannis. Altfel, spus, PSD-ul n-a putut băga România în Spaţiul Schengen pentru că s-a opus preşedintele Iohannis. Mai mi mint politicienii, dar Zoană nu pare să aibă limitele bunului simţ.
În opinia Gabrielei Zoană, lista de candidaţi a PSD pentru actualele europarlamentare este cea mai potrivită să reprezinte România, celelalte partide având candidaţi care nu apără interesele ţării, nu apără demnitatea naţională în faţa atacurilor nejustificate ale celor de la conducerea Uniunii Europene.
Mihaela Zoană este europarlamentarul PSD care, după evenimentele din 10 august 2018, evenimente pline de o violenţă nejustificată şi care au fost puse la cale de liderii PSD, a declarat că jandarmii şi-au făcut datoria şi că ar trebui felicitaţi şi recompensaţi. Declaraţie preluată de Ziarul de Iaşi şi publicată în ediţia din 1 septembrie 2018. Cât priveşte votul la referendum, Zoană a afirmat răspicat că nu va vota meschinăria pusă la cale de preşedintele Iohannis. Mi se pare firesc, de vreme ea slujeşte cu credinţă pe infractorul şef Liviu Dragnea.
Precum analfabeta funcţională Viorica Dăncilă, Gabriela Zoană a rostit de câteva ori cuvântul „euroceptisicmul”. Unul dintre candidaţii independenţi n-a mai suportat stâlcirea cuvântului şi a corectat-o, cerându-i să rostească corect „euroscepticismul”.
Bădia Caragiale ar fi spus „Curat murdar, PSD-ţul are cei mai buni candidaţi”.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 13.- 19.05.2019
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Plecarea -
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 10.05.2019
Bancul săptămânii: Vecinul grijuşiu
Catrenul s[pt[m\nii
Ioan Mamaische
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara
că, în timpul contramanifestațiilor organizate în timpul unui miting PSD, ”tineri cu ochii injectați au luat un om bătrân, l-au pus pe jos și au început să dea cu picioarele în burtă”.
Alegerile europarlamentare, ținta campaniilor de dezinformare ale Rusiei și ale grupurilor de extremă-dreapta
Se încearcă subminarea încrederii în Uniunea Europeană și în democrație, spune un fost analist FBI
Cum CNA-aul mi-a cenzurat emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Dăncilă: Românii câștigă în medie cu 50% mai mult față de 2016
Iordache despre protestatarii de la mitingul PSD:
Ar trebui să aflăm dacă sunt cumva plătiți, cine îi plătește, de ce îi plătește / Am văzut că la anumite manifestări erau plicuri cu droguri pe jos
Îi groasă, fraţilor!
Ioan Rotundu
, Sancționate de CNA pentru prezentarea mincinoasă a cazului profesorului de religie din județul Botoșani
Știri pentru viață 15.05.2019
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă