Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4899
De la 07 Ianuarie 2003
122576838

Găluşte cu prune

  • 27 May 2009, 23:00
Un desert delicios, care vă va aminti de reţetele tradiţionale preparate de bunici şi mame.
Ingrediente: 1 kg de cartofi, 1 ou, 1 linguriţă de zahar, 1 linguriţă de sare, 2 linguriţe de ulei, 400 grame de făină, 1 kg de prune, scorţişoară, 300 grame de pesmet, zahăr.
Mod de preparare: Prunele se spală, se taie pe jumătate şi se scot sâmburii. Se presară zahăr şi scorţişoară după gust şi se lasă într-un recipient timp de 30 de minute.
Între timp, cartofii se pun la fiert în coajă. Se căleşte pesmetul în unt până îşi schimbă culoarea. Se ia de pe foc şi se adaugă zahăr şi scorţişoara, după gust.
Cartofii calzi se decojesc, se zdrobesc, se adaugă apoi făina, sare, zahăr, oul şi circa două linguriţe de ulei. Se amestecă bine. Se pune făina în două farfurii plate. Într-una se pregăteşte aluatul, iar în cealaltă se înfăşoară găluşca în foaia de aluat. Se modelează bine într-o formă rotundă.
Se pune apa la fiert într-o cratiţă, cu puţină sare. Se dă în clocot, apoi se lasă la foc mic şi se pun găluştele la fiert. Se lasă la fiert până se ridică singure la suprafaţă, iar după alte 2 minute, se pune la scurs. Nu se înghesuie toate într-un recipient, fiindcă se vor lipi intre ele.
Găluştele calde se tăvălesc bine prin pesmet, apoi se servesc.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXXV
(Ioan Rotundu)
“Frumuseţe pe muchie de cuţit” caută noi cazuri
Carmen Harra vorbeşte despre trecutul Ronei Hartner
Horoscop
Greşeala soţului
Românul şi spiritul pătrunzător
Ispasul, praznicul înălţării la cer a Domnului
Vinul de Frumuşica şi ţuica de Rădeni pe post de vedete
Problemele elevilor din Flămânzi, centralizate la nivel european
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 28 Mai
Comunicat de presa
Două incendii izbucnite la intervale scurte de timp
Nu alegeţi un preşedinte comunist!
Codex Alimentarius a fost adoptat şi în România
liber la boli, cancer şi pandemii
Bani pentru drumuri şi plata personalului neclerical
Cultura judeţului dată pe mâna unei cântăreţe de muzică populară
PSD-ul şi-a asigurat cântecul şi voia bună pentru încă patru ani
Coşurile de gunoi luate la „căpăcit”!
Manifestările dedicate lui Eminescu devansate cu o săptămână
Consilierii judeţeni se perfecţionează la vară
Poliţiştii comunitari luptă din greu cu cerşetorii minori
Incendiu de proporţie la Costeşti
Zece elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie. Să fie apa plată de vină?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog