Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22227
De la 07 Ianuarie 2003
120846693
Garda de Mediu Botoşani

Noi dovezi ale cârdăşiei politice şi de incompetenţă la comisarul şef Kashyap

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2021, 21:01
În cursul anului 2017 am publicat mai multe articole despre modul în care Garda de Mediu Botoşani, respectiv comisarul şef Cristina Kashyap, aplică directiva UE cu privire la desfiinţarea gropilor de gunoi şi implementarea noilor condiţii de colectare a gunoiului menajer care să permită selectarea acestuia în vederea reciclării. Atunci am descoperit că la Săveni, groapa de gunoi a oraşului nu era închisă şi nici începute operaţiunile de dezafectare şi redare a terenului în circuitul fondului funciar.
Era vizibilă protecţia politică de care se bucura primarul oraşului Relu Târzioru, recunoscut ca baron local PSD cu mare putere de influenţă în zona Săvenilor dar şi cu putere de decizie în PSD la nivel de judeţ prin a numi sau schimba şefii de la unităţile desconcentrate ale guvernului.
Aşa se explica lipsa de reacţie a comisarului şef Kashyap faţă de indiferenţa primarului de a rezolva problema gropii de gunoi conform cerinţelor UE.
Au trecut 4 ani de atunci iar ieşirea PSD de la guvernare şi venirea PNL pare să nu-i fi creat probleme de menţinere în funcţie Cristinei Kashyap care se simte deja liberală aşa cum s-a simţit şi socialistă.
Singura ei problemă pare să-i fie creată de Jurnalul prin articolele publicate. După 4 ani de la anchetele în cauză a descoperit că prin publicarea lor i-am adus prejudicii de imagine profesională şi de ordin politic. Mai mult, a declarat război şi suliţanului Traian Popa care i-a demonstrat că incompetenţa sa tinde să devină un pericol public pentru protecţia mediului la nivelul judeţului Botoşani.
Şi dacă tot mi-a amintit Kashyap de acele articole din anul 2017, în 320 august a.c. m-am deplasat din nou la locul unde era amenajată groapa de gunoi a oraşului Săveni pentru a constata dacă a fost dezafectată şi terenul redat spaţiului public. Nici vorbă de aşa ceva! La groapă se continuă depozitarea gunoiului, dovadă munţii de gunoi proaspăt şi urmele de maşini de tonaj ridicat care au pătruns în incintă pentru a descărca gunoiul (foto 1).
Mai mult, chiar la intrarea în Săveni dinspre Botoşani, pe partea dreaptă, pe un teren proprietate privată a luat naştere o nouă groapă de gunoi (foto 2), fără ca primarul Relu Târzioru să fi avut vreo reacţie şi, mai grav, fără ca de la Garda de Mediu Botoşani vreun comisar să se simtă deranjat de gunoaiele care l-au întâmpinat la intrarea în oraş.
Cu adresa nr. 103/31 august 2021 am solicitat Agenţiei de Protecţia mediului Botoşani următoarele relaţii:

„1. Dacă autorizaţia de funcţionare emisă pentru vechea groapă de gunoi a oraşului Săveni mai are putere de valabilitate în condiţiile noilor reglementări europene privind colectarea şi valorificarea gunoiului menajer iar groapa funcţionează în deplină legalitate?
2. Dacă există eliberată o astfel de autorizaţie pentru o altă locaţie de pe raza oraşului Săveni, pe teren public sau privat?”

Cei din conducerea APM Botoşani nu s-au ostenit să răspundă întrebărilor, deşi legea îi obligă, aşa că luni, 20 septembrie a.c. m-am deplasat din nou la groapa de gunoi din Săveni pentru a constata dacă nu cumva, alarmat de către cei de la APM, primarul Târzioru s-a pus pe treabă, adică să intre în legalitate.
Ce-am găsit se poate vedea din filmuleţul alăturat. Muntele de gunoi a crescut în dimensiune, dovadă că de la ultima mea vizită s-au depozitat noi cantităţi de gunoi. Bara care are trebui să indice intrarea interzisă este doar formal pusă pentru că, aşa cum se poate vedea şi în film, este portabilă.
Octavia Berceanu., comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, un activist de mediu extrem de profesionist şi care dovedise că ştie ce are de făcut ca să salveze România de a fi amendată de UE pentru că n-a implementat directiva privind depozitarea şi selectarea gunoiului menajer tocmai a fost schimbat din funcţie de către premierul Florin Cîţu.
O decizie a premierului care nu-i face deloc cinste, dar care demonstrează românilor că studiile sale prin America n-au reuşit să-l protejeze de mediul infect al clasei politice româneşti, fiind deja virusat de un politicianism de tip neo-bolşevic care-l va trage spre prăpastie în curând.
Aştept ca apele tulburi ale guvernării actuale să se limpezească pentru a avea cu cine dialoga în plan naţional despre dezastrul în care gestionează Garda de Mediu Botoşani protecţia mediului natural la nivel de judeţ, instituţie condusă de către comisarul şef Cristina Kashyap.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pentru faptele sale poliţista a fost dată pe mâna magistraţilor
Ioan Rotundu
Nici Orban, nici Cîţu nu va fi preşedintele României
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 13 – 19 septembrie 2021
Bancul săptămânii: Şi reporterii au doza lor de nebunie
Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Haiducul Coroi legenda si adevar
Dosarul zilei Congresul PNL – demolatorul interesului njaţţional
Poliţiştii încearcă să-şi absolve colega, cu instincte criminale, de răspunderea penală
Ioan Rotundu
Cum vrea poliţistul Cimpoi să îngroape securea războiului cu Suşter
Ce metode violente a folosit poliţista asupra victimei
Ioan Rotundu
Congresul liberalilor socialişti şi troglodiţii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă