Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7320
De la 07 Ianuarie 2003
87399154

Gaşca din Poliţie protejată de comisarul şef Mihai Bunduc

  • 25 March 2016, 23:00
De la preluarea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, în condiţii misterioase, de către comisarul şef de poliţie Mihai Bunduc (foto), acesta a mai identificat o sursă de îmbogăţire şi prosperitate personală injuste prin gestionarea şi valorificarea unor funcţii din cadrul instituţiei.
Ajuns în această funcţie cu sprijinul unui grup infracţional despre care s-a scris în Jurnalul cu ceva timp în urmă, mai exact în perioada când a fost îndepărtat de la comandă comisarul şef Cristian Cucoreanu prin metode de fraudă profesională, comisarul şef Mihai Bunduc a identificat în mod rapid modalităţile de obţinere de foloase injuste prin comercializarea şi atribuirea în mod preferenţial a mai multor funcţii de comandă şi execuţie din cadrul IJP Botoşani.
Încălcând grav prevederile legale, a acţionat în cadrul IJP precum un administrator de moşie sau societate comercială atribuind numeroase funcţii pe criterii clientelare.
Aşa s-a ajuns ca la momentul actual voci din IJP să declare conspirativ că instituţia a fost transformată într-un SRL „Mihai Bunduc”. În susţinerea afirmaţiilor de mai sus exemplificăm următoare promovări sau angajări pe funcţii operate la comanda şi sub atenta supraveghere a comisarului şef Mihai Bunduc.
1. Agentul de poliţie Cătălin Luca a fost transferat la Poliţia Rutieră pe un post mult mai bine plătit şi profitabil. Transferul s-a făcut prin relaţia că soţia agentului lucrează la societatea Priscom SRL, societate unde administrator este sora comisarului şef Bunduc.
2. Fraţii agenţi de poliţie Mihai şi Eugen Burlacu, cumnaţii comisarului şef Bunduc, au fost promovaţi la Serviciul de Intervenţii Rapide pe funcţii mai bine plătite şi mai comode.
3. Agentul de poliţie Mihai Bălăucă de la Postul de Poliţie Copălău a fost adus la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei municipale Botoşani. Prin această mişcare s-a destabilizat la Copălău activitatea postului dar interesul comisarului şef Bunduc a primat
4. .Agentul de poliţie Alexandra Hriţcu, nepoata interlopului Aurel Fediuc care este implicat în m ai multe acte de tâlhărie şi condamnat în primă instanţă a fost promovată la Serviciul Cabinet. În Poliţie se ştie că Aurel Fediuc este amic de poker şi alte combinaţii cu comisarul şef Bunduc.
5. Bunduc a dispus angajarea agentului de poliţie Dascălu, adus de la Poliţia oraş Hârtlău, la Biroul Rutier. Motivul angajării a fost că Dascălu va fi viitorul soţ al nepoatei interlopului Aurel Fediuc, adică agentul de poliţie Alexandra Hriţcu.
6. Agentul şef de poliţie Ticu Honciuc a fost promovat, din dispoziţia comisarului şef Bunduc la Logistic. Se spune că promovarea s-a făcut pe căi neortodoxe dar Legea tăcerii încă funcţionează în IJP Botoşani.
7. Agentul şef adj. de poliţie Alina Dubală, soţia şoferului procurorului şef de la DNA Suceava, Mihaela Mihai Popa, a fost promovată la Juridic. Promovarea s-a făcut ca un fel de recompensă a lui Bunduc faţă de acţiunea procurorilor de la DNA Suceava în urma căreia Cristian Cucoreanu a fost demis de la comanda IJP pe motive care nici până în ziua de astăzi cei de la DNA nu le-au putut proba.
8. L-am lăsat la urmă pe inspectorul pr. Mihai Cliveţ. Mutat disciplinar de la Poliţia Flămânzi la cea din Hlipiceni, inculpat în mai multe dosare penale, Cliveţ a fost adus de la Hlipiceni de către Bunduc şi făcut ofiţer de cercetare penală. Relaţia Cliveţ – Bunduc este una marcată de multe acte de corupţie, fapte care sunt consemnate în mai multe denunţuri făcute la adresa comisarului şef Mihai Bunduc şi depuse la DNA Bucureşti dar însă necercetate din motive necunoscute.
9. Comisarul şef Mihai Bunduc îl susţine cu toate puterile pe comisarul şef de poliţie Dumitru Aioanei, şeful Serviciului Economic şi Criminalitate cu care are o relaţie neortodoxă. Aioanei a fost găsit cu o avere nejustificată de mai multe miliarde de lei dar nu s-a luat nicio măsură cu persoana sa. Aioanei are patru denunţuri la DNA Suceava pentru acte de corupţie dar nu s-a cercetat niciun denunţ.
Recent. Aioanei a fost somat de către Marcel Bârsan, denunţătorul lui Florin Ţurcanu, să-i plătească mobila cu care i-a mobilat vila dacă nu îl va denunţa şi pe el la DNA Suceava. Se pare că Bârsan nu cunoaşte relaţiile lui Bunduc şi Aioanei cu .procurorul şef de la DNA Suceava unde stau pitite toate denunţurile făcute de poliţişti din IJP Botoşani şi nu sunt cercetate.
Dar ce s-a prezentat în acest articol este doar un început despre seria lungă de acte de corupţie şi abuzuri grave de putere care s-au consumat în interiorul IJP Botoşani cu concurenţa unor magistraţi botoşăneni şi nu numai.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Universitatea Bucuresti critica proiectul de lege prin care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu si IPS Teodosie ar primi titlul de academician
Poate compromite grav seriozitatea politicilor publice autohtone privind aspiratiile legitime catre excelenta
Laura Codruta Kovesi: DNA a facut apel in dosarul Microsoft
Sechestru-record de peste 850 de milioane de lei pus de procurorii DNA
pe actiuni si parti sociale care apartin omului de afaceri Dan Adamescu
Vremea in weekend
O inregistrare arata un soldat israelian care pare sa execute un palestinian intins la pamant
De ce robotul de chat al Microsoft a dezvoltat limbaj injurios pe Twitter
si ce ne spune experimentul despre viitorul inteligentei artificiale
Acuzatii dure: Franta a refuzat "din motive ideologice" lista cu cetatenii francezi antrenati in Siria oferita de serviciul secret sirian
Horoscopul zilei de 26.03.2016
Bancul zilei: Nemulţumirea poliţistului şef
Reţeta zilei: Orez cu vin şi ciuperci
Lumea lu' Rotundu: Botoşaniul de ieri şi de azi (redifuzare)
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 25.03.2016
Botoşani/Suharău: Cerbicia primarului Chelariu o întrece pe cea a personajului lui Buridan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă