Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1790
De la 07 Ianuarie 2003
122887439

Gastronomia atractivă: Pui cu smântână şi paprica

  • 4 February 2010, 23:00
Puiul cu smântână şi paprica este o delicatesă uşor de preparat şi cu o savoare specială. Sosul de smântână capătă o aromă deosebită în combinaţie cu paprica, iar cele două, în amestec cu pieptul de pui se transformă într-o mâncare pe care toată lumea o va iubi.
Pentru patru porţii de pui cu smântână şi paprica ai nevoie de: 2 piepturi de pui fără piele şi oase, tăiate în jumătate, o lingură şi jumătate de ulei, o cană de ceapă tocată, o lingură şi jumătate de unt, 2 linguri de paprica, o jumătate de lingură de sare, 2 căni de zeamă de pui, 1 linguriţă de făină, 1 cutie de smântână.
Cum se prepară puiul cu smântâna şi paprica:
Într-o cratiţă pune la încălzit uleiul la foc potrivit. Adaugă puiul şi prăjeşte-l pe o parte şi pe alta până nu mai are nici o parte crudă şi până când nu mai lasă zeamă. Scoate puiul şi dă-l deoparte.
Folosind aceeaşi cratiţă, prăjeşte ceapa în unt până devine transparentă, spre aurie, însă nu o lăsa să devină maronie. Această operaţiune ar trebui să dureze între 5 si 8 minute.
Adaugă sarea şi paprica. Pune deasupra zeama de pui şi adu conţinutul la punctul de fierbere. Dă focul mai mic şi lasă conţinutul să se prăjească înăbuşit.
Amestecă făina cu smântână până când devine o cremă fină şi adaug-o în cratiţă. Adaugă puiul în cratiţă şi lasă-l să fiarbă în sos, înăbuşit, până când puiul s-a înmuiat.
Cum se serveşte puiul cu smântână şi paprica:
Se serveşte cald, ca atare sau cu garnitură de orez sau tăiţei de casă, făcuţi cu ou, serviţi fierbinţi.
Poate fi însoţit de un vin alb.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În februarie, ”Dragostea e în aer la Happy Hour!”
Urban trebuie mătrăşit, ras şi terminat urgent !
10 guguştiuci la Şedinţa de Grup PDL din Senat
Ziarele româneşti trec Prutul
Timosenko, împotriva deciziei Curţii de la Haga, şi a României
Într-o săptămână va fi inaugurat postul vamal Rădăuţi - Lipcani
Cineva ne prosteşte, da?
Curtea de Apel Braşov recunoaşte discriminarea românilor din Covasna
Vot împotriva familiei şi pro avort în Consiliul Europei
Cine ne mai plăteşte pensiile şi susţine cheltuielile statului?
Seară românească la biserica ortodoxă român㠄Sfanta Maria” din Portland
Liga Scriitorilor din România cere canonizarea lui Eminescu ca sfânt
Videanu îi invită pe chinezi să investească
în energia, infrastructura şi protecţia mediului
Farmazonul din Hârlău
Rezultatul anchetei în cazul Marian Cozma:
Raffael Şandor l-a ucis pe handbalistul roman
Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura la şefia PNL
susţin intrarea imediată la guvernare împreuna cu PDL
Horoscop
Tribunalul ONU nu va ajuta Ucraina să ia platoul continental de la România
Bancul zilei: Nu tot ce-i drăgălaş are bune intenţii
Cugetarea zilei… luaţi aminte!
Caricatură politică: Cătălina se pune bine cu şeful
Comentariul comentariilor (XXII)
Ioan Rotundu
Directorul Termica reacţionează cu duritate la acuzaţiile Apa Grup
Traficant de maşini, rău platnic la chirie, evacuat de Primărie
se pregătesc alte cinci cazuri
Ghiorghiţă are insomnii din cauza taximetriştilor
Vicele Ghiorghiţă are probleme cu unele Asociaţii de locatari
Ministerul Sănătăţii nu agreează suplimentele alimentare naturiste
Rentierii trebuie să se prezinte cu carnetul la viză
Medicii de familie luaţi la purecat pe bază de vaccin
Farmaciştii anunţă scumpirea medicamentelor
Vicele Ghiorghiţă iar pune ceva la cale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog