Puiul cu smântână şi paprica este o delicatesă uşor de preparat şi cu o savoare specială. Sosul de smântână capătă o aromă deosebită în combinaţie cu paprica, iar cele două, în amestec cu pieptul de pui se transformă într-o mâncare pe care toată lumea o va iubi.
Pentru patru porţii de pui cu smântână şi paprica ai nevoie de: 2 piepturi de pui fără piele şi oase, tăiate în jumătate, o lingură şi jumătate de ulei, o cană de ceapă tocată, o lingură şi jumătate de unt, 2 linguri de paprica, o jumătate de lingură de sare, 2 căni de zeamă de pui,
1 linguriţă de făină, 1 cutie de smântână.
Cum se prepară puiul cu smântâna şi paprica:
Într-o cratiţă pune la încălzit uleiul la foc potrivit. Adaugă puiul şi prăjeşte-l pe o parte şi pe alta până nu mai are nici o parte crudă şi până când nu mai lasă zeamă. Scoate puiul şi dă-l deoparte.
Folosind aceeaşi cratiţă, prăjeşte ceapa în unt până devine transparentă, spre aurie, însă nu o lăsa să devină maronie. Această operaţiune ar trebui să dureze între 5 si 8 minute.
Adaugă sarea şi paprica. Pune deasupra zeama de pui şi adu conţinutul la punctul de fierbere.
Dă focul mai mic şi lasă conţinutul să se prăjească înăbuşit.
Amestecă făina cu smântână până când devine o cremă fină şi adaug-o în cratiţă. Adaugă puiul în cratiţă şi lasă-l să fiarbă în sos, înăbuşit, până când puiul s-a înmuiat.
Cum se serveşte puiul cu smântână şi paprica:
Se serveşte cald, ca atare sau cu garnitură de orez sau tăiţei de casă, făcuţi cu ou, serviţi fierbinţi.
Poate fi însoţit de un vin alb.
Poftă bună!