Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7785 lei
1 USD = 4.3069 lei


Număr accesări
Astăzi:
6791
De la 07 Ianuarie 2003
72493687

Gastronomie: Antricot de Porc în sos vienez

  • 15 January 2013, 23:00
Ingrediente: 1 kg. antrecot de porc , 1 ceapa, 2/3 morcovi, 1 lingurita boia dulce, 2/3 linguri pasta de tomate, apa, vin alb semi dulce, piper boabe, 1 lingutita cimbru, 1 lingurita vegeta (sg), sare, piper macinat, ulei.
Preparare: Punem putin ulei la incins. Punem sare si piper peste carne dupa care o punem la prajit, asa cat sa isi schimbe putin culoarea, pe ambele parti. Pe urma carnea o luam si pastram. In acelasi ulei punem la calit ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.
Amestecam bine si luam craticioara de pe foc, adaugam 1 lingurita de boia, amestecam in continuu si dam din nou la foc. Punem repede si pasta de tomate, amestecam bine dupa care adaugam si carnea. Imediat punem apa si vinul (3 pahare de apa si 2 de vin, atat cat sa treaca putin peste carne) adaugam piperul boabe, putina sare, lingurita de cimbru, vegeta si lasam sa fiarba sub capac, la foc potrivit cam 40 minute. (pana cand e carnea fiarta). Cand e carnea fiarta o scoatem din sos si o taiem felii mai groase, dupa care o asezam intr-o alta craticioara.
Sosul se trece prin blender, iar dupa aceea printr-o sitita. (eu l-am pus intr-o sitita deasupra craticioarei cu carne, si cu lingura de lemn am tot invirtit pana cand in sitita a ramas o pasta).
Se mai da putin la foc, cam 5 minute si gata pentru servire.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: S-a întâmplat în Canada
Operaţiunea Octombrie Roşu. Spionajul cibernetic a ţintit şi România
O rudă a procurorului general, Daniel Morar, a fost ucisă în bătaie
Japonia: Oamenii de ştiinţă au reuşit să producă somon din păstrăv
Mihai Răzvan Ungureanu i-a invitat în Forţa Civică pe Tăriceanu şi Chiliman
Vlad Cubreacov: Eminescu – Om ales al lui Dumnezeu
Cum se va stabili impozitul forfetar
Va da Geanina Pintilii vrabia din mână pe cioara lui Ţurcanu?
Ioan Rotundu
“Licuricii” l-au omagiat pe Eminescu
Căsătoria cu Roxana i-aduce lui Ţurcanu o stână de copii
A murit sub ochii vecinilor
Libertatea Conţacilor poate veni de la Suceava
Ghiorghiţă îi poartă sâmbetele viceprimarului Cosmin Andrei
IŞJ: Inspecţii în şcoli
Elevi chemaţi sâmbăta la şcoală pentru recuperarea materiei
Consiliul Judeţean a amânat licitaţia pentru merele elevilor
Conducerea CJ încearcă o învăluire a Geaninei Pintilii
AJOFM: Locuri de muncă vacante
Botoşani: De ce-a lipsit primarul Portariuc de la ceremonia omagierii lui Eminescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă