Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7667 lei
1 USD = 4.3224 lei


Număr accesări
Astăzi:
16478
De la 07 Ianuarie 2003
72086341

Gastronomie: Caltaboşi de porc

  • 17 December 2013, 23:00
rediente:2 kg de organe de porc (plamani, ficat, inima, rinichi), 400 gr carne grasa de porc (fleica), - 200 gr de orez, mate de porc, cimbru crengute si macinat, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Cu o seara inainte de preparare, taiem organele pe lung in jumatate si le tinem in apa rece, pentru a iesi orice urma de miros neplacut. A doua zi punem la fiert organele si cateva crenguta de cimbru,la fiert in apa cu sare, separate fierbem in apa cu sare bucata de carne si separate orezul. Dupa ce organele fierb pe jumatate, scoatem cimbrul si le lasam sa fiarba asa. Nu uitati sa spumati des apa in care fierb organele.
Cand sunt fierte, le scoatem din apa si le taiem marunt, apoi le dam prin masina de tocat, impreuna cu bucata de carne grasa pe care am fiert-o separat (pastrati apa de pe carne, este foarte important, cu ea se leaga compozitia).
Taiem si ceapa, cu cat mai marunt cu atat mai bine si o prajim in ulei suficient cat sa o acopere. Punem ceapa calita si orezul fiert peste carnea tocata, o condimentam bine cu sare, piper si cimbru, apoi adaugam 3-4 polonice de apa in care a fiert carnea grasa. Compozitia trebuie sa fie foarte bine omogenizata, ca o pasta. Daca nu se leaga, mai adaugati apa de pe carne.
Cand avem o compozitie omogena pe care o gustam si ni se pare ca e perfect condimentata, tragem matul de porc pe palnia speciala de la masina de tocat carne si incepem sa umplem cartabosii.
Ii legam la capete, ii intepam din loc in loc cu o scobitoare. Urmeaza sa fierbem cartabosii 10 minute in apa cu sare.
Se scot mşi se dau la rece. Se pot consuma aşa sau prăjiţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


O bătălie între Crin Antonescu şi Klaus Johannis cred că o să puteţi observa. Între mine şi Victor Ponta, nu
Crin Antonescu, despre relaţia cu Victor Ponta
"Înţeleg că nu ne mai suportaţi despărţiţi. Obişnuiţi-vă!"
Sfidarea PSD la adresa PNL. Numirea lui Rares Bogdan la şefia TVR a picat din lipsă de cvorum
după ce PSD-istii au plecat din plen
Doi foşti manageri ai UCM Reşiţa, ridicaţi de DNA, fiind acuzaţi de evaziune şi abuz in serviciu
Primarul comunei ilfovene Vidra, reţinut de DNA după ce a fost prins luând mită 22.000 de euro
Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Furaje incendiate din joacă de un copil
Curs de IT organizat de DFTS Botoşani pentru elebi
Cea mai mare minciună a statului român şi un proiect “inoportun”
Guvernul vrea să introducă amenzi de până la 5.000 de lei pentru şoferii care iau autostopişti
Adio, "Ia-mă, nene"?
Gigel Sorinel Stirbu şi Toni Greblă au depus jurământul la Palatul Cotroceni
Crin Antonescu şi Victor Ponta nu s-au salutat
Horoscop
Bancul zilei: Un Moş Crăciun ratat
Metamorfoza Jandarmeriei din şi în trupe de „Securitate”
Tinerii artişti botoşăneni se afirmă în lumea folclorului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă