Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7794 lei
1 USD = 4.3124 lei


Număr accesări
Astăzi:
8282
De la 07 Ianuarie 2003
72543863

Gastronomie: Cârnaţi de casă

  • 6 December 2012, 23:00
Craciunul, eco sau nu… parca nu e Craciun fara carnatii facuti in casa. Si dupa ce am vazut pe net cateva filmulete cu ororile care se intampla in macelarii, am ajuns la concluzia ca anul asta facem carnati in casa, chiar daca e destul de mult de lucru pe ei si e o operatiune destul de elaborata. In fiecare revista cu retete culinare pentru
Sarbatorile de Iarna am gasit cel putin o reteta de carnati de casa, insa eu am vrut sa regasesc in carnatii mei, gustul copilariei, asa ca am luat caietul cu retete al bunicului meu.
Reteta in sine e destul de simpla, insa aveti nevoie de o masina de tocat carnea si neaparat prevazuta cu o palnie speciala pentru facut carnati.
Ingrediente: 4 kg de carne (3kg de pulpa + 1kg carne mai groasa pt tocat – fleica), o bucata de cca 200-300 g de carne grasa pt fiert, mate de porc (10m), 3-4 caciulii de usturoi, sare, piper, boia, condimente pt carnati, toate dupa gust.
Mod de preparare: Tocam cele 4kg de carne (nu va sugerez sa cumparati carne gata tocata, ce e in mana nu-i minciuna, deci cumparati-va voi insiva carnea), punem la fiert bucata de carne in apa cu putina sare si o lasam sa fiarba bine. Curatam si pisam tot usturoiul si il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu condimentele. Framantam compozitia pentru carnati, adaugand 3-4 polonice de zeama de pe oase (cea in care a fiert carnea).
Va dati seama ca e suficienta zeama, cand compozitia se prinde si devine omogena, ca o pasta.
Ungem palnia pentru carnati cu putina grasime, spalam bine matele in apa rece si apoi le tinem o jumatate de ora in apa calda. Tragem matele pe palnia atasata masinii de tocat carne si umplem carnatii cu carne.
Ii legam de cele doua capete, astfel incat sa obtinem un fel de potcoava, ii intepam cu o scobitoare din loc in loc si il punem la uscat 1-2 zile pe o ruda de lemn. De acum incolo fiecare face ce vrea cu carnatii lui: se pot afuma sau se pot manca cruzi, noi ii facem semi-afumati si ii mancam ca atare in friptura asortata, la masa de Craciun.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Horoscop
Bancul yilei: Cadoul neveste-si de… Moş Crăciun
Măsurile economice ale Guvernului Ponta
Ce a promis şi ce a realizat
Compania suedeza Usitall nu mai vrea sa investească în România lui Ponta
Victor Ponta l-a împins la sinucidere pe procurorul Panait
Eu cu cine votez? Și unde?
Politica - o frază de dânşii inventată
Ioan Rotundu
COMUNICAT – PER Botoşani
Anita a câştigat preşedinţia Tribunalului Botoşani
Trei şantajişti au ajuns după gratii
Suliţa: Şoferul care a provocat accidentul mortal era băut
Botoşani: Primul Club al pensionarilor a fost inaugurat
Banii pentru ajutorul la încălzire pe noiembrie au intrat în Trezorerie
mai trebuie ca primarii să-i ridice
Mănăstirea Popăuţi: Mirarea mitropolitului Teofan
Botoşani: Zăpada căzută n-a ridicat probleme
prefectul Macaleţi a stat pe poziţie
Delibaş recunoaşte că avem pământuri atractive pentru străini
zeci de mii de hectare de teren agricol au ajuns la aceştia
Mulţi botoşăneni se arată nemulţumiţi de service-urile auto
Botoşani: Au venit ajutoarele pentru încălzire, fix înainte de alegeri
Cerc Pedagogic la Şcoala 7 Botoşani cu directorii din municipiu
Botoşani: Primăria a găsit leac pentru ca HSR să se cuminţească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă