Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
596
De la 07 Ianuarie 2003
68855527

Gastronomie: Castraveciori muraţi, crocanţi

  • 15 October 2013, 23:00
Ingrediente: 10 kg castraveciori tineri si marunti, 1 kg telina, cu frunze si radacina, - 300 g usturoi, 1-2 leg marar uscat sau verde, dar cu seminte, 4-5 morcovi, 1 mana cu frunze de visin (stejar sau artar), hrean, sare grunjoasa, 1 lingura cu varf la 1 l apa, 7-10 foi de dafin, 2-3 linguri boabe de piper, 1 lingura de coriandru, boabe, 4-6 buc cuisoare, 4-6 ardei iuti (optional), 1 lingura seminte de mustar (optional).
Preparare: Spalati bine castravetii si lasati-i sa stea in apa rece, usor sarata, 8 ore sau de seara pana dimineata. Pregatiti borcanele si asezati un prim strat, spalate si maruntite: telina (frunze si radacina), usturoiul (catei intregi, curatati), morcovii, taiati rondele, frunze de visin, hrean, taiat fasii, condimentele si dupa preferinta ardeiul iute si semintele de mustar.
Peste acest strat, claditi castravetii si intercalati cu 1-2 straturi de ingrediente. La gura borcanului, puneti cateva frunze de visin sau stejar. Preparati saramura, astfel: puneti la fiert apa, adaugati sarea si amestecati pana la dizolvare, dati un clocot, apoi, asa fierbinte, turnati-o peste castravetii din borcane. Lasati 24 ore, la cald, dar nu in soare.
Scurgeti zeama, fierbeti-o din nou si turnati-o fierbinte peste castraveti. Lasati iar 24 ore la cald, apoi fierbeti din nou zeama si turnati-o peste castraveti.
Daca au scazut castravetii din borcane, prin murare, completati-i cu castraveti din unul din borcane, operatie pe care o faceti inainte de a treia procedura.
Dati apoi, la dunst uscat, intre paturi, 1-2 zile.
Depozitati la rece.
Mentiuni: Castravetii astfel murati, nu se inacresc prea tare si se pastreaza crocanti, toata iarna. Nu folositi nici un fel de concentrat sau conservant.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Replica impegatului
Cristian Ghibu, noul Acar Paun găsit de Ponta pentru a justifica eşecul privatizării CFR Marfă
SRI a răspuns organizaţiei Active Watch la întrebarea: Ce sunt eco-anarhiştii?
Cine a pierdut si cine a câştigat din eşecul privatizării CFR Marfă
Cine este Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei
Cum am învins oaia liberală
Ioan Rotundu
Saltimbacul lui Putin se bagă iarăşi în seamă ameninţând Chişinăul
Rogozin: Transnistria pregăteşte un răspuns dur în cazul asocierii Moldovei la UE
Sorin Rosca Stanescu, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii
Zi cu ghinion pentru un afacerist din Darabani
Bărbat cu probleme locomotorii, salvat de pompieri în ultima clipă
Cucuveaua era la Cotroceni
Ioan Rotundu
Botoşani : O fi viceprimarul Cosmin Andrei întors de la ţâţă!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă