Chiftele turcesti din carne de vita. Carnea tocata se deosebeste prin aceea ca se prepara mai rapid si este mai moale dupa consistenta, ceea ce o face mai usor de devorat. Mancarea numarul unu care se prepara din carne tocata sunt chiftelutele, iar chiftelele perfecte trebuie sa fie suculente.
Ingrediente: ceapa rosie 1 bucata, carne de vita 500 g, iaurt 2 cutii, rosie 2 bucati , ceapa alba 1 bucata, usturoi uscat 2 catei,
Preparare: Se spala carnea si se da prin masina de tocat. Se curata ceapa alba si usturoiul si se dau prin razatoare. Se amestaca carnea tocata cu usturoiul si ceapa, se sareaza si se adauga condimente. Se da forma parjoalelor si se prajesc pe ambele parti in ulei.
Se spala cateva frunze de menta, se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul si se adauga sare. Se taie rosiile, castravetele si ceapa rosie, se aranjeaza in aceeasi farfurie cu parjoalele. Se presoara patrunjelul deasupra.
Se pune sosul din iaurt cu menta intr-un vas separat.
Pentru ca chiftelele sa-si pastreze forma e bine de adaugat 200 g de miez de paine alba umezit in lapte fiert.