Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7798 lei
1 USD = 4.3348 lei


Număr accesări
Astăzi:
2926
De la 07 Ianuarie 2003
73375670

Gastronomie: Chisoagă de peşte cu ceapă

  • 19 February 2013, 23:00
Ingrediente: peste mic chisoaga 1 kg, ceapa 500 de gr, usturoi verde 3 fire, sare, piper, ulei, 2 linguri de faina, una cana cu smantana (200 gr), marar.
Preparare: Chisoaga este de fapt puietul de peste care se transforma in deliciu culinar. In luna August cand baltile seaca de arsita verii raman pe alocuri ochiuri de apa in care gasim cu mare usurinta chisoaga cu care pregatim aceasta reteta.
Lungimea pestisorilor nu va fi mai mare de 6-7 cm. Curatam chisoaga de mate de multe ori cu mana prin preseare si ii saram si ii lasam sa stea o jumatate de ora. Curatam ceapa si o tocam destul de marunt in as fel incat sa ne miram si noitocam si usturoiul verde il aruncam intr o cratita unde am pus uleiul la incins. Aurim bine ceapa avand grija sa nu scapam catre calire si adaugam a cana cu apa sa fiarba in continuare.
Clatim chisoaga de sare taiem in 2-3 bucati si i punem in cratita la fiert cu ceapa. Cateva boabe de piper si doua foi de dafin v or da o nuanta aparte aromelor ce incep sa ne incante. Fiertul la chisoaga nu dureaza mai mult de 10 min asa ca pregatim smantana cu doua linguri de faina stinse cu o cana cu apa
Se adauga smantana avand grija ca focul sa fie la mic si mestecam pana incorporam toata smantana, saram cu putina sare, gustam si daca santem incantati dam de pe foc. Putin marar pe deasupra si treaba este gata.
Mentiuni: Intotdeauna bun si cald si rece cu mamaligala rang de felul doi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Măicuţa autostopistă
Petru BOGATU: Sfârşitul AIE pe stil vechi
Jaf armat spectaculos pe aeroportul din Bruxelles
s-au furat diamante în valoare de 50 de milioane de dolari
Secretar de stat in ministerul Transporturilor ridicat de procurorii DNA
PSD Constanta despre reţinerea secretarului de stat Valentin Preda
reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu
Timbrul de mediu intră în vigoare la 15 martie
Angajatorii, atenţionaţi să anunţe angajarea şomerilor
Putem evita scumpirea gunoiului
Momentul adevărului şi pentru elevii de clasa a VIII-a
Angajaţii Spitalului judeţean vor tichetele de masă, confiscate de Ponta
Botoşani: Patroni cercetaţi penal pentru afaceri dubioase
Şi în privinţa bisericii Sf. Gheorghe, Portariuc s-a ales doar cu promisiuni
9 urmăriţi penal au fost recuperaţi din străinătate de Poliţia Botoşani
Ipocrizia senatorului Doina Federov ici şi timbrul de Mediu
Viceprimarul de Lunca accidentat în timpul serviciului
Portariuc s-a întors de la Bucureşti doar cu promisiuni
Deputata Tamara Ciofu se ţine de propuneri populiste
"I love music" – Întâlnire la Mediatecă
Guvernul bulgar a demisionat
Botoşani: Învins de nămeţi, prefectul Macaleţi a preferat lupta cu inundaţiile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă