Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
11861
De la 07 Ianuarie 2003
69895599

Gastronomie: Cighiri din organe de porc

  • 18 December 2013, 23:00
Ingrediente: ficat de porc sau vita -300gr., plamani - 200gr., inima - 200gr, carnita de porc-200gr., prapor- 500-700 gr., 2 oua, 2 cepe, 1 caciulie de usturoi, condimente: frunza de dafin, piper in boabe aromat, sare, piper negru macinat , ulei pt prajire.
Mod de preparare Praporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute. Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.
Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm si se pragesc la foc mare , undeva 5-7 minute pina se rumenesc putin. In acest timp se curata ceapa , se taie marunt si se pune la prajit in ceaun. Totul se amesteca cu o lingura de lemn .
Dupa 15 minute ( in total) de prajire adaug apa ferbinte ,atit cit sa acopere maruntaiele in ceaun , adaug usturoiul curatit in catei intregi, frunza de dafin, piperul in boabe, putina sare. Acoper cu un capac si le las sa se inabuse 15 minute. Totul se raceste, si dupa aceia se toaca in masina de carne cu tot cu uleiul si ceapa, usturoiul. Alte gospodine procedeaza in alt fel- toate bucatile de organe le fierb in apa cu sare si condimente , pe urma le taie in bucatile foarte foarte mici si formeaza cighiri pentru prajire. . La dorinta.
In vasul cu organe se adauga ouale, piperul negru macinat, sare dupa gust . La dorinta se mai adauga bucatelele de carne prajita aparte. Se amesteca foarte bine tocatura pentru cighiri.
Se formeaza parjoale de forma mari si rotunde si se invelesc in bucatele de prapor , fiecare in parte.
Dupa ce ati invelit toate cighirile - la dati la rece pe o ora sa se prinda bine. Se incalzeste tigaia bine cu ulei, si se pragesc pe o parte si alta , atit timp cit se rumenesc bine pe o parte si alta.
De asemenea , se poate prepara o portiune de cighiri mai mare si o parte se poate ingheta la frigider, pe urma le dezghetati si prajiti.
Alt mod de pastrare- se pot praji toate cighirele si se pun la pastrare in untura de porc. Dupa aceia se incalzesc si se servesc la masa cu cartofi fierti in coaja si muraturi.
Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa si se prepara in fiecare casa , atunci cind se taie porcul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Subtilitatea neveste-si
Cafeaua şi ţigara pot oferi protecţie împotriva unei boli de ficat
Legea care îngreunează cumpărarea de terenuri agricole in România şi sporeşte puterile premierului Ponta a trecut de Parlament
România are printre cele mai bruşte scumpiri ale muncii din UE
Proiect ce prevede acordarea de facilităţi companiilor petroliere
Invitaţie la Teatrul „Vasilache” Botoşani
Traian Băsescu: Am promulgat bugetul de stat pentru că Guvernul a fost de acord să amâne cu 3 luni acciza la motorină şi benzină
În ultima perioadă Crin Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu
Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei din Senat care anchetează activitatea CEC Bank
creditul luat de Ioana Băsescu poate fi discutat la nivel de moralitate. Procedurile legale au fost respectate
Doi membri CNA reiau cererea ca preşedintele Laura Georgescu să-şi dea demisia
"CNA poate să fie denumit Consiliul Naţional al Antenelor"
Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru şantaj
Balta fetidă a minciunii: Nepmanul Ponta între bolşevism şi peronism
Botoşani/Frumuşica: Peste 120 de copii s-au implicat în alinarea suferinţelor asistaţilor de la UAMS Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă