Ingrediente: 1kg burta semipreparata, 2 plicuri Ciorba de burta Knorr, 1 ,morcov, 1 ceapa, 100g telina, sare, vegeta, smantana.
Mod de preparare: Punem burta la dezghetat. Dupa ce s-a dezghetat o punem la fiert in 2 litrii de apa, adaugand vegeta si sare de preferat este ca burta sa fie semipreparata, astfel nu necesita un timp prea indelungat de fierbere. Lasam burta la fiert pana se inmoaie. Dupa fierbere o scoatem intr-un strecurator si o dam sub un jet de apa calduta.
Intre timp punem intr-o alta oala la fiert, 2 litrii de apa, sare vegeta si zarzavaturile taiate cubulete marunt. Dupa ce s-au fiert zarzavaturile lasam ciorba obtinuta la racit, apoi adaugam cele 2 plicuri de Ciorba de burta Knorr amestecand incontinu cu telul si fierbem totul timp de 10 min.
Este important sa avem grija sa completam cantitatea de apa care s-ar putea sa se fi evaporat la fierberea zarzavaturilor, astfel incat, in momentul adaugarii plicurilor sa avem 2 litrii de lichid in oala.
In ciorba obtinuta adaugam burta fiarta in prealabil si mai lasam la fiert cca 5 minute. Se serveste fierbine. Putem adauga in farfurie patrunjel, smantana sau zeama de lamaie, merge deasemenea alaturi si un ardei iute.
Pofă bună!