Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24480
De la 07 Ianuarie 2003
118376012

Gastronomie: Ciorbă de potroace

  • 22 December 2013, 23:00
Ingrediente: 1,5 kilograme măruntaie de pasăre (curcan, gâscă, găină, etc), 4 l apă, 4 l zeamă de varză (din butoiul cu varză murată), 2 linguri de ulei, 1 tulpină de praz, 3 morcovi, 2 pătrunjel, 1 bucată de ţelină (sfert sau jumătate, în funcţie de dimensiune), 1 pahar de orez, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de mărar sau leuştean.
Preparare: Puneţi la fiert în apă cu puţină sare măruntaiele de pasăre tăiate în bucăţi potrivite. Fierbeţi la foc mic, spumind din când în când. Până fierbe carnea, curăţaţi zarzavaturile şi îndepărtaţi straturile exterioare ale prazului.
Tăiaţi zarzavaturile cubuleţe şi prazul rondele. Încingeţi uleiul într-o cratiţă. Adăugaţi în cratiţă zarzavatul şi prazul şi sotaţi-le până se înmoaie. După ce carnea de pasăre a fiert mai bine de jumătate, adăugaţi în oală legumele sotate.
Adăugaţi în oală, după 15 minute, şi orezul fiert şi spălat. Separat fierbeţi zeama de varză şi, la 5 minute după ce aţi adăugat orezul, turnaţi-o în oală. Mai fierbeţi încă 5 minute, să dea ciorba în câteva clocote. Potriviţi de sare dacă e cazul.
Adăugaţi pătrunjel şi mărar verde tăiat fin. Ciorba de potroace se seveşte imediat, foarte fierbinte, să stingă mahmureala nuntaşilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Fericire… spulberată
„Floare de colț” se va deschide lângă Piața Agroalimentară de la mall
Flămânzi: Flori pentru eroul martir Maria Didiliuc
din partea reprezentanţilor locali ai Asociaţiei Revoluţionare „22-25 Decembrie 1989” Botoşani
„Prima curtezan㔠a târgului Frumuşica s-a aruncat într-o fântână
Câştigătorii tombolei organizată de ADMIR
Noi schimbări în Codul Fiscal
TVA la încasare devine opţional Legea privind operaţiuni comerciale înregistrate prin mijloace electronice se abrogă Obligaţia colectării TVA la 90 zile de la emiterea facturii pentru facturile neîncasate se abrogă
Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Prognoza meteo pentru luni şi marţi
Liderul de la Sofia avertizează Londra că limitarea accesului imigranţilor la ajutorul de şomaj riscă sa o izoleze
se scrie, în Marea Britanie, istoria devierii spre naţionalism?
Ministerul Sănătăţii introduce listele de aşteptare în spitale
numărul consultaţiilor la specialist va fi strict limitat
Botoşani: O acţiune eşuată. Portariuc jubilează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă