Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7600 lei
1 USD = 4.2821 lei


Număr accesări
Astăzi:
448
De la 07 Ianuarie 2003
71588663

Gastronomie: Ciorbă de varză

  • 6 January 2013, 23:00
Nu stiu altii cum fac ciorba de varza insa noi o facem cu afumatura, asta e clar! Si cu mult marar verde, si cu un pic de ingrosala. Fiecare gospodina are un aport personal, dar ideea de baza ramane aceeasi: ciorba este foarte apreciata in Ardeal si nu numai si fara afumatura e numai buna pentru post.
Ingrediente: o varza mica, o ceapa alba, un morcov, 300 gr sunculita taraneasca afumata, o cana de bulion, 3 linguri de faina, o lingurita de boia, 4-5 linguri de ulei, o legatura de marar verde, cateva crengute de cimbru (verde sau uscat), 3-4 litri de apa.
Mod de preparare: In oala in care urmeaza sa facem ciorba, incingem uleiul. Calim in el afumatura si ceapa tocata marunt. Cand s-au rumenit, adaugam boiaua, amestecam, apoi punem apa, varza tocata fidelute, morcovul taiat fasii subtiri. Saram dupa gust.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit pana varza este moale, apoi facem ingrosala, din faina si apa, pana avem o compozitie subtire, cam ca si cea pentru clatite. Turnam ingrosala in ciorba, o lasam sa dea un clocot, apoi acrim ciorba cu bulion.
La final, la ultimele clocote, adaugam mararul si cimbrul tocate marunt. Se consumă simplu, eventual cu un strop de smantana, dar numai daca e musai.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Graviditate proaspătă
Am discutat despre introducerea impozitului forfetar la firmele din domeniul serviciilor
Vreau să desfiinţăm un grad de jurisdicţie
nu mai ajunge toată lumea la Curtea de Casaţie
Basarabenii trec Prutul pentru a-si petrece Crăciunul şi Anul Nou, pe stil vechi, in Ţară
Cineastul roman Mihai Malaimare Jr, premiat de Societatea criticilor americani
Secretul bancar elveţian sub asediu - Banca Wegelin a căzut
procesul şi decesul unei bănci elveţiene vechi de aproape 300 de ani
Doamne, pe mâna lui l-am dat pe Eminescu?
Ioan Rotundu
Dorohoian implicat în comerţ ilegal cu zahăr
Deşi prins beat la volan, tot el cu gura mare
Mihai Ţurcanu îşi va schimba şeful
Încă nu se cunoaşte unde va avea loc Revelionul Pensionarilor
Zi decisivă pentru directorul Urban Serv, Liviu Toma
Primăria Botoşani va plăti un milion de lei pentru deszăpezire
Primăria Botoşani: Şef nou la Serviciul Voluntar pentru SU
Aglomeraţie în cabinetele parlamentarilor
Botoşani: Un nou val de nemulţumiri la adresa serviciilor oferite de Nova Apaserv
Pe drumurile judeţene s-a ieşit ieri cu zeci de utilaje de deszăpezit
Botoşani: Fermierii agricoli vor fi bine jumuliţi la Camera Agricolă
aşa au hotărât consilierii judeţeni
Persoane lovite de gheaţa căzută de pe blocuri
Botoşani: Farmacie pusă să plătească sute de reţete compensate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă