Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43856
De la 07 Ianuarie 2003
93995870

Gastronomie: Cordon Bleu

  • 29 January 2013, 23:00
Ingrediente: Piept de pui – 4 jumatati, şunca – 4 felii (aceasta trebuie sa fie neaparat de porc deoarece este mai consistenta in grasimi, in acest fel carnea de pui va fi mai suculenta), cascaval – 4 felii (recomand folosirea unui cascaval gras), faina, -oua – 3 bucati, pesmet, piper .
Mod de preparare:
Pasul 1 – la inceput trebuie sa luam fiecare piept de pui si sa ii facem un “buzunar” suficient de mare incat sa incapa sunca si cascavalul. Insa trebuie sa aveti grija atunci cand faceti buzunarul pieptului de pui, pentru a nu taia carnea si pe partea cealalta. Daca reusiti sa faceti buzunarul din cat mai putine intepaturi si taieturi, veti avea mai putine sanse sa pierdeti din compozitia interioara.
Pasul 2 – dupa ce terminam de facut buzunarele in pieptul de pui, luam cate o felie de cascaval si una de sunca si le bagam in buzunarele astfel facute.
Pasul 3 – in continuare trebuie sa pregatim o farfurie cu faina, un castron cu ouale batute (in prealabil) si o farfurie cu mult pesmet.
Pasul 4 – trecem, la fel ca si la snitele, pieptul de pui umplut prin: faina, ou si apoi pesmet. Pentru a obtine o crusta frumoasa si crocanta, dar si pentru a ne asigura ca nu vor ramane zone neacoperite, trebuie sa trecem inca o data pieptul de pui umplut prin ou si apoi prin pesmet.
Important: atunci cand trecem a doua oara prin ou si prin pesmet este indicat sa presam pesmetul peste pieptul de pui, pentru a obtine o crusta cat mai groasa. In acest fel nu riscam sa ni se scurga compozitia din mijlocul pieptului de pui.
Pasul 5 – cand am ajuns la acest pas putem sa facem Cordon Bleu prin 2 procese tehnologice diferite, fie prin:
1 – prajire in baie de ulei – acest procedeu de preparare nu este indicat copiilor, persoanelor care sufera de anumite boli sau celor care urmeaza anumite diete. 2 – coacere in tava in cuptor – aceasta modalitate de gatire este cea mai sanatoasa, chiar daca timpul de gatire este mai mare avem siguranta unui preparat culinar sanatos.
Daca optam pentru prima modalitate de gatire, aceea de a praji in baie de ulei, atunci trebuie sa tinem acest preparat culinar circa 7 sau 8 minute in baia de ulei. Iar daca optam pentru cea de-a doua modalitate de gatire, aceea de coacere in cuptor, atunci trebuie sa punem preparatul culinar intr-o tava in cuptorul incins la temperatura de 180 grade, timp de aproximativ 25 de minute. Cand Cordon Bleu este gata, acesta poate fi servit atat alaturi de o garnitura (piure, orez), cat si pur si simplu alaturi de o salata.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Zodiacal sexual
Foamea de bani a Guvernului ponta n-are limite
impozitul de 3% pe veniturile microintreprinderilor este obligatoriu
L-acuză pe Ponta de plagiatul bugetului învăţământului de la Guvernul Boc
George Copos a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare
decizia nu este definitivă
Încă doi directori de la Spitalul „Mavromati” intră la concurs
Botoşani: Ambiţiile deputatei Ciofu pun în pericol funcţionarea Judeţeanului
Liceenii botoşăneni se pregătesc de concursurile de frumuseţe
3 milioane de lei datoria Ministerul Educaţiei către elevii navetişti din judeţ.
Conducerea Sindicatului Impact merge la Ministerul Muncii pentru sporuri
Tânărul teribilist s-a ales cu dosar penal
Condamnări aspre date de Tribunalul Botoşani
Condamnat botoşănean prins la Tulcea
IŞJ: Întâi s-au certat, apoi pupat piaţa Independenţei
Patronul bucecean Nicuşor Luca a fost trimis în judecată
Hoţii de cuie şi plite au ajuns în spatele gratiilor
Dâmboviţean prins în Săveni cu ţigări de contrabandă
Botoşani: CLM a majorat impozitele şi taxele locale
Ucigaşul cetăţeanului neamţ a fost trimis în judecată
Botoşani: Poliţia de frontieră vrea personalitate juridică proprie
Investiţia Cornişa se amână din nou
Consilierul Ghiorghiţă foloseşte câinii împotriva primarului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă