Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21949
De la 07 Ianuarie 2003
122907598

Gastronomie: File de păstrăv la cuptor cu legume

  • 27 February 2013, 23:00
Ingrediente: Pastrav – 2 bucati, morcovi – 2 bucati, cartofi – bucati medii, broccoli – 2 buchetele, conopida – 2 buchetele, ulei de masline, dare, Piper.
Mod de preparare: Înainte de a incepe sa gatim pestele, trebuie sa ne asiguram ca acesta este foarte curat, motiv pentru care trebuie sa il tinem sub un jet de apa rece (aveti grija sa nu il scapati deoarece este un peste “alunecos”).
Daca pestele pe care l-ati achizitionat este deja eviscerat (adica organele – maruntaiele – din cavitatea abdominala sunt scoase), atunci puteti incepe filetarea propriu-zisa. In caz contrar, trebuie sa curatati chiar dumneavoastra pestele de tot ceea ce are in interior, asigurati-va ca este bine curatat inainte de filetare.
În continuare trebuie sa inlaturam capul si trunchiul pestelui, iar cu ajutorul unei pensete trebuie sa inlaturam si oasele ramase (in mod special cele de pe burta). Trebuie insa sa fim foarte atenti atunci cand realizam aceasta procedura, deoarece carnea pastravului este frageda si riscam sa o deterioram (se destrama foarte repede).
Fiecare parte de file trebuie taiata in 2 bucati, in acest fel in momentul in care vom pune pestele in tigaie (realizand socul termic) acesta nu se va strange. Îintr-o tigaie punem putin ulei de masline, o punem pe foc si lasam uleiul sa se incinga. Cand uleiul s-a incins punem fileurile de peste si le lasam cate un minut pe fiecare parte, in acest fel le vom da “fata” (adica vor prinde crusta). Pentru a condimenta fileurile de peste puteti folosi sare si piper, in ceea ce priveste sarea va recomand sarea de mare deoarece aceasta va arata mai “maret”.
De fiecare data cand gatiti acest tip de peste, pastravul, trebuie sa puneti carnea cu pielea in sus, nu in jos.
Continuati prin a spala, curata si taia legumele, eu am optat pentru a forma niste bile din cartofi si morcovi. Am considerat ca in acest fel modalitatea de prezentare a acestui preparat culinar va avea de castigat, in ceea ce priveste designul culinar.
Inainte de a baga legumele in cuptor acestea trebuie blansate (adica oparite usor si rapid), in acest fel vom scadea timpul de gatire si gustul va fi mai bun. Pastravul nu trebuie tinut mai mult de 20 de minute in cuptor deoarece are timpul de gatire scazut, insa legumele trebuie lasate sa prinda crusta (asadar, daca este nevoie, acestea trebuie lasate putin mai mult).
Dupa ce scoateti preparatul culinar din cuptor il puteti aseza pe un platou mai mare sau in farfurii individuale, in functie de preferinte. De asemenea puteti servi acest preparat culinar alaturi de lamaie sau de un sos facut din maioneza, lamaie si usturoi.
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dulcegărie canină
PDL şi reforma dispariţiei
Ioan Rotundu
Cum s-a scris istoria recenta in materie de TVA
Şi Portariuc poate gândi constructiv
Ioan Rotundu
Nova Apaserv – Comunicat întrerupere furnizare apă
Şi-a înmulţit clienţii vorbind româneşte
Canada e locul unde e cel mai uşor să faci afaceri
îmi place şi ce vîd în Scandinavia şi Germania
Majoritatea USL a peticit nedreptatea făcută de Ecaterina Andronescu
învăţătorilor şi educatorilor din România pe care Guvernul Ponta ii voia cu facultate în 6 ani
Voi rămâne în viaţa politică, nu pot să fiu pensionar
Business-story Bilanţul aventurii Mechel in Romania
1,7 miliarde de lei pierderi, aproape 7.000 de locuri de muncă desfiinţate, 60 de milioane de euro datorii si cinci combinate lăsate de izbelişte
Lista datornicilor din Botoşani către Nova Apaserv
Contractul de reabilitare a teatrului Eminescu n-a fost semnat încă
Şoferul ghinionist şi copacul blestemat
Primăria Botoşani mai speră să recupereze 600 mii leri
Baronaşul de Vlăsâneşti îl va susţine pe Dolineaschi
Va fi oraşul Botoşani „Capitala Earth Hour”?
Tânărul licean rămâne după gratii
Azi, va fi parafat contractul Cornişa
Cetăţean turc implicat într-un accident ăn Botoşani
Programul de oncologie va fi reorganizat
Botoşani: S-au înmulţit îmbolnăvirile de sezon
Zeci de încasatori vor fi recrutaţi de Nova Apaserv, cu convenţie
Şedinţă publică la Laurian pentru profesorii cu normă incompletă
Sute de botoşăneni au datorii de zeci de milioane de lei la apă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog