Ingrediente: 1 kg carne macră de miel, 12 ciuperci de cultura, 4 cepe mici, 4 rosii tari. sare, piper dupa gust,
Pentru sos:>/b> 1/2 ceasca miere, 1/2 ceasca suc lamaie, 4 lingurite apa calduta, 1 lingurita unt topit, 1 fir de menta proaspata sau 1 lingura menta uscata.
Mod de preparare: Tai carnea in cuburi de 3/3 cm. Speli ciupercile si le tai jumatati. Rosiile le tai in 6. Pui apoi bucatile de carne, ciupercile si cepele taiate felii in sosul de miere, menta si lamaie si le lasi 20 de minute, la marinat.
Aranjezi frigaruile astfel: un cub de carne, 1 felie de rosie, 1 cub de carne, 1 jumatate de ciuperca, 1 cub de carne, 1 felie ceapa. Alternezi pana cand umpli frigaruia, apoi o treci prin sos. Din cantitatile date formezi 6 frigarui. Le asezi pe gratar si le stropesti cu sos.
Sosul se pregateste astfel:
Amesteci mierea cu sucul de lamaie si apa si le incalzesti la foc mic. Adaugi apoi menta tocata, untul si amesteci bine.
Poftă bună!