Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30534
De la 07 Ianuarie 2003
93982548

Gastronomie: Friptură de vită cu sos de vin

  • 26 March 2013, 23:00
Ingrediente: 1 muschiulet de vita (vitel) sau antricot- cca 1 kg, piper, cimbru, sare, 50 ml ulei. Sos: 100 ml vin rosu, 3 linguri pasta de tomate, 1 foaie de dafin.
Mod de preparare: Muschiul de vita se trece prin sare, piper si cimbru si se pastreaza 2 ore la frigider pentru aroma. Intr-o tigaie punem uleiul la incins , adaugam bucata de carne si prajim cate 3-4 min pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta pe toate partile. Rasturnam apoi carnea si uleiul in care am pajit intr-o tava si o dam la cuptor 180-200 C , cca 30-40 min.
In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate partile. Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca cateva min, apoi se taie in felii, perpendicular pe fibra .
Sosul format de la carne se pune intr-o tigaie , se adauga pasta de tomate , vinul , foaia de dafin si lasam sa fiarba pana scade aproape de jumatate. Se strecoara, adaugam feliile de friptura si punem din nou la foc cca 5 min.
Friptura de vita se serveste calda cu sos de vin si garnitura dupa preferinta.
Pofta Buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Geamgiul… maniac
Armata este pregătită să atace SUA, Guam şi Hawaii
Prognoza meteo până pe 7 aprilie. Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a ţării
Polonezii se opun în proporţie de 62% înlocuirii zlotului cu moneda euro
Ne mai trebuie acord cu FMI? Evident că da
Deficit de 2,44 miliarde lei la două luni
Rompetrol începe forajul in perimetrul Zegujani
Hidroelectrica vinde energie din ce in ce mai ieftină
Cu Drelciuc la Urban Serv, nici morţii din cimitire n-au linişte
Portariuc vrea dispariţia Locativei, Flutur rezistă
Drelciuc poartă ghinion societăţii Urvban Serv
Gunoaie sunt, măturătorii stau la rând, numai Drelciuc meditează
Simiuon Drelciuc bulversează mersul pieţei şi ridică preţurile
Nevoia deschide ochii patronilor şi sancţionează lăcomia E.On
Botoşani: Ambiţii care valorează 2,5 milioane euro
Ioan Rotundu
De ce ar vrea Băsescu să fie suspendat?
Ioan Rotundu
Botoşani: Celebra brutărie Pan Moris a intrat în insolvenţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă